Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (22)

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019)

Jedna z 8 hlavních písní filmu – „Getting Started“ vznikla ve spolupráci Aloe Blacca a talentovaného, do té doby neznámého, hudebního skladatele Kyla Williamse. Aloe společně s režisérem filmu Davidem Leitchem hledali píseň pro film v hudební TV show Songland (od r. 2019) vysílanou na americké stanici NBC.

Czechsneakerhead

Czechsneakerhead (2013)

Z hudební scény se v dokumentu objeví velký nadšenec a sběratel sneakers - DJ Wich, který tomuto snímku poskytnul také své beats (hudbu).

Cocaine Cowboys II: Hustlin' with the Godmother

Cocaine Cowboys II: Hustlin' with the Godmother (2008)

Krvavá minulost nakonec kmotru dostihla. 3. září roku 2012 byla v kolumbijském Medellínu zavražděna neznámými zabijáky. Zastřelili ji, když odcházela od řezníka. Dožila se 69 let. (Zdroj: idnes.cz)

Pokémon: První film

Pokémon: První film (1998)

Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona.

Ten kluk

Ten kluk (2007)

Boty, které Jack/Erik (Andrew Garfield) dostane na začátku filmu od kurátora, jsou Nike Air Max 90 - Escape v barvě natural/black-greenend brown.

Justin: Jak se stát rytířem

Justin: Jak se stát rytířem (2013)

Během produkce filmu mohla všechna oddělení, která na filmu pracovala, přijít se svým názorem a promluvit si přímo s režisérem o jakémkoliv narativním nebo vizuálním aspektu filmu.

Into the Mind

Into the Mind (2013)

Ve filmu hrají jedni z nejlepších lyžařů, snowboardistů a horolezců sponzorovaní společností TNF, konkrétně například Xavier de Le Rue, Tom Wallisch, DCP, Angel Collinson, Benji Farrow, Ian Mcintosh, Ingrid Backtrom, Renan Öztürk, Jimmy Chin, Conrad Anker nebo Kris Erikson.

Red 2

Red 2 (2013)

Scény odehrávající se v pařížském hotelu George V se natáčely na různých místech Londýna, například v hotelu Langham, na impozantních panských sídlech Hedsor House v Taplowu a Luten Hoo, kde se natáčely filmy jako Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994), Válečný kůň (2011) nebo Spalující touha (1999). Za některé další pařížské lokace pak "zaskočila" také Praha.

Red 2

Red 2 (2013)

Útočiště Kremlu bylo postaveno v doku Tobacco Dock ve východním Londýně, postaveném počátkem 18. století jako sklad tabáku, který se dovážel z Nového světa. Naposledy budova sloužila jako obchodní centrum, které bylo před několika lety zavřeno. Přízemí s cihlovými klenutými chodbami vytvořilo ideální zlověstnou atmosféru.

Arthur

Arthur (2011)

Je to již podruhé ve dvou letech, co byla postava původně ztvárněna Johnem Gielgudem v moderním remaku přepsána na ženu a obsazena Helen Mirrenovou. Gielgud hrál v Prospero's Books (1991) pana Prospera, zatímco Mirrenová si zahrála paní Prosperovoou ve filmu The Tempest (2010).

Mizera

Mizera (2014) (seriál)

Jedná se o adaptaci stejnojmenného australského seriálu od Petera Duncana, který stojí i za tímto projektem.

Beverly Hills Bordello

Beverly Hills Bordello (1996) (seriál)

V první sérii vystupovala v roli Veroniky Winstonové Nicole Gian. Ve druhé sérii ji vystřídaly Gabriella Hall a Monique Parent.

Tango libre

Tango libre (2012)

Film byl v roce 2012 oceněn Speciální cenou poroty na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách a na Mezinárodním filmovém festivalu ve Varšavě získal cenu Grand Prix 2012.

3 Minute Gaps

3 Minute Gaps (2011)

Natáčení probíhalo v Austrálii, Brazílii, Kanadě, Finsku, Francii, Irsku, Itálii, Novém Zélandu, Slovinsku, Jižní Africe, Španělsku, Švýcarsku, Velké Británii a v USA.

Tolerantia

Tolerantia (2008)

Jedná se o první 3D animovaný film produkovaný v Bosně a Herzegovině.

Noční můra v Elm Street

Noční můra v Elm Street (1984)

Postava Glena Lantze (Johnny Depp) před svou smrtí poslouchá rádio, kde hlasatel říká: „Je půlnoc a vy posloucháte rádio KRGR.“ "KRGR" je "Krueger" bez samohlásek.

Ježíš je normální!

Ježíš je normální! (2008)

Režisérka Nvotová ve filmu reflektuje vlastní zkušenost ze školy amerických misionářů „Hnutí víry“ při setkání s bývalými spolužáky a s třídním učitelem.

Ulovit miliardáře

Ulovit miliardáře (2009)

Tvůrci filmu v souvislosti s vytvořením hudby stejně jako u snímku Gympl (2007) oslovili DJ Wiche. Opakoval se současně i nápad s bezplatnou publikací soundtracku.

Reklama