Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (169)

plakát

Ozark (2017) (seriál) 

Docela zajímavé a trochu přehlížené rodinné drama prostředím a atmosférou se trochu podobá Fargu, kriminálním pozadím hlavních hrdinů a občasnými dějovými zvraty může připomínat Breaking Bad, i když to jejich kvalit úplně nedosahuje a kdo čeká akční podívanou s rychlým tempem, bude zklamán.

plakát

Red Notice (2021) 

Film sice vypadá vizuálně dobře, ale se 100x použitou zápletkou bez hlubší myšlenky. Toto nezachrání ani 3 Hollywoodské hvězdy v hlavní roli.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Musím se přiznat že jsem LoLko nikdy nehrál a ani mě to nijak neláká, přesto jsem z tohoto seriálu nadšen. Riotu se podařilo vytvořit nejlepší snímek inspirovaný videohrou, ale i jeden z nejlepších seriálů celkově. Animace jsou naprostá špička, navíc doprovázené výbornou hudbou. Nicméně největším kladem jsou charaktery, které nejsou černobílé s časem se vyvíjí a člověk chápe jejich motivaci. Příběh nemá žádné výrazné trhliny, má navíc solidní tempo a je pochopitelný i pro nehráče, jde vidět že si na něm tvůrci dali záležet. Doufám že Netflix odklepne pokračování které si dokáže udržet kvalitu.

plakát

Evropské kmeny (2021) (seriál) 

Evropská variace na the 100 s mladými německými pornoherci v hlavních rolích, mezi kterými trochu vyčnívá Oliver Masucci v roli Mandaloriana. Děj je poměrně jednoduchý, sleduje 3 příběhové linie každého ze sourozenců. oceňuji relativně kratší stopáž, není tu moc hluchých míst a nestihl jsem se díky tomu nudit. Konec přinesl víc otázek než odpovědí, tak snad se někdy dočkáme pokračování.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Nová hra o trůny se zatím nekoná. Zaklínač sice není zklamáním, ale není to ani něco nad čím jásat. Musím pochválit vizuální a technickou stránku, což je už ale takový standart na Netflixu, s jednou výtkou, že CGI některých nestvůr vypadá jako kdyby vzniklo před 20 lety. Casting není špatný i na tu Yennefer se dá zvyknout a postavy tmavé pleti ve středověkém Slovanském světě mi také nevadily. Co ale musím paní Lauren vytknout je nekonzistentní, zkratkovité, místy chaotické vyprávění příběhu a někdy fádní dialogy, také kvalita jednotlivých linek i epizod je nahoru - dolů, umím si přestavit že diváci neznalí předlohy v tom budou mít guláš, a ti znalí řeknou že by šel scénář napsat lépe, nicméně uznávám že není jednoduché vytvořit konzistentní příběh z 8 spolu téměř nesouvisejících povídek. Navíc i když se Amíci snažili trochu kýčovitě atmosféru slovanské mytologie, tak se jim to moc nepovedlo, ale chápu že je tento Zaklínač cílený hlavně na americké publikum. Druhá série se snaží o přímočařejší děj a Ciriina linka je zajímavější na zvýšení hodnocení je to ale málo.

plakát

Rozčarování (2018) (seriál) 

Disenchantment balancuje mezi humorným sitcomem a ponurou fantasy. Bohužel tyto žánry nedokáže úplně efektivně zkombinovat. Konec série se přiklonil spíše na druhou stranu, která mi seděla přeci jen trochu víc. Tvůrčí rukopis lze rozpoznat především díky narážkám na třaskavá témata, nicméně tento seriál kvality svých známějších sourozenců zatím nedosahuje.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Netflix už je tradičně zárukou kvalitní audiovizuální stránky, tentokrát se jim však povedlo i to ostatní. V hlavních rolích hašteřivá, poměrně nesympatická děcka a hororová témata která už tu byla několik krát před tím. Ale dohromady to vše funguje skvěle. Skvělá atmosféra osmdesátek, překvapivě kvalitní herecké výkony, zajímavý vývoj jednotlivých charakterů a skvělá chemie mezi nimi.

plakát

Hanna (2019) (seriál) 

První 2 díly velmi dobré, i když v podstatě kopírovaly film, ale pak už docela nuda a zbytečné natahování.

plakát

Robin Hood (2018) 

Netradiční verze Robina Hooda ve stylu Ritchieho Artuše, ale tentokrát nefunguje skoro nic, od děravého scénáře přes ne moc vhodně zvolený casting až po CGI, které není hodné rozpočtu, který film měl. Že to je historicky úplně mimo, je zde bohužel ten nejmenší problém.

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

Lepší než původní karate kid, už se nejedná o žádnou pohádku, ale o vcelku zábavnou satiru. Hlavní hrdina Johnny je opilec, macho a s ničím se moc nepárá, ale stejně mu musím fandit a dobře chápu jeho pocity. Ani další postavy nejsou černobílé, postavy sympatické na začátku nemusí být sympatické na konci a naopak. Je tu dost retra i zábavných momentů. Chytře natočený seriál a největší příjemné překvapení za hodně dlouhou dobu.