Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Horor

Recenze (288)

plakát

Varšavské povstání (2013) (TV film) 

V čem byli Sověti lepší než Němci? Vzdávám velký obdiv a úctu hrdinnému Polskému národu, který bojoval až do úplného konce. Proč takovouto odvahu a touhu po svobodě neprojevil i Český národ?

plakát

Hitlerova jaderná bomba (2015) (TV film) 

Jak bylo řečeno, Německo bylo poraženo za minutu dvanáct. Kdyby se nacisté zabývali výrobou tajných zbraní, proudových stíhaček a jaderných zbraní hned od nástupu k moci, celý svět by dnes mluvil německy. Nacisté mohli předpokládat že celosvětový konflikt který válkou vyvolají zasáhne Německo obrovskou silou. Mít například proudové stíhačky Horten Ho 229 už na začátku války, žádná letecká bitva o Británii by se neodehrála, a chystaná Německa invaze do Británie ,Seelowe (lvoun) by pro Německo skončila výtězně. A mít jaderné zbraně už v roce 1939, nechtějme ani domyslet.

plakát

Ponorka U 864 (2006) 

Zajímava a pro mně nová informace o vyslání novych proudových motorů do Japonska byla velmi zajímavá.Hlavně pro to, že mohla změnit průběh války. Bohužel mi chybělo více dobových informací a hraný dokument také není na vysoké úrovni. Zajímavá by byla skutečnost co by se stalo kdyby náklad do Japonska skutečně dorazil.

plakát

Hitlerovi muži (1996) (seriál) 

1. Díl Rudolf Hess. Zajímavosti - ztráta jeho vlivu, vystrnadění Martinem Bormannem a nejasnosti o jeho sebevraždě. 2. Díl Karl Dönitz. Zajímavostí - záběr potápějící se lodě s posádkou a následný výbuch. 3. Díl Joseph Goebbels. Zajímavosti - kvůli češky Lídy Barové byl ochoten vzdát se svého postavení. 4. Díl Hermann Göring. Zajímavosti - Po 1.sv.válce pracoval jako letecký pošťák ve Švédsku. Jeho dítě údajně nebylo jeho,po těžkém zranění které utrpěl během pivního puče měl být impotentní. 5. Díl Heinrich Himmler. Zajímavosti - Během lékařské prohlídky spojenců skousnul kapsli s jedem. 6. Díl Albert Speer. Zajímavosti - U soudu uvedl že zvýšil zbrojařský průmysl v zemi proto, aby Německo co nejrychleji vyhrálo válku a on s Hitlerem coby jeho jediný opravdový přítel už mohli jen stavět. 7. Díl Adolf Eichmann. Zajímavosti - Po svém útěku pracoval jako chovatel kuřat, majitel čistírny nebo dělník. Po svém dopadení a cesty na popraviště klidným hlasem pronesl. Doufám že mně budete brzy všichni následovat. 9. Díl Joachym von Ribbentrop. Zajímavosti - Jeho Norimberský kat Joseph Malta musel zatížit lano na šibenici vlastní vahou protože si odsouzený v důsledku ubytu na váze nezlomil vaz. Potom ho vzal svou pravou rukou za jeho levé ucho, trhnul a Říšský ministr zahraničí byl mrtev.

plakát

Blok 99 (2017) 

Opravdu si nepamatuju, kdy jsem naposled viděl takový brutál. Vince Vaughn si pro mně připravil největší filmové překvapení roku 2018. Žánr filmů z vězeňského prostředí dostává nový rozměr a má nového krále!

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

Nejlepší zombie komedie a jedna z mých oblíbených srdcovek. Simon Pegg a jeho nejlepší role.

plakát

Fotbalové portské s příchutí bronzu (2004) (TV film) 

Krásné připomenutí doby, kdy nám fotbal ještě šel a na naší hru se dalo koukat. Škoda že to tehdy nevyšlo, protože takové hráče už mít nebudem. Snad se ještě nějakého podobného úspěchu dočkáme. Buďme optimisty...

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Po úžasné jedničce přichází obrovské zklamání. Obrovské! Tak moc promrhaný potenciál prvního dílu... Snad to v roce 2018 na třetí pokus výjde.