Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Dr. House

Dr. House (2004)

Nepřestává mě překvapovat, jak geniálně se tento seriál vyvíjí. A jak se vyvíjí i jednotlivé role. V podstatě neexistuje žádná příběhová linie (jen skromná, spojující, ale držící se v pozadí), problémy jsou z prostředí, které je mi zcela cizí v čele s narcistickým, egoistickým, ale charismatickým a vtipným doktorem, který udělá pro dobro pacienta cokoli. Nebo to dělá jen proto, že nechce zklamat sebe sama? Dr. House je nepředvídatelný, což láká k jeho pozorování a snaze odhalit alespoň část vzorců jeho chování. Všechno je podáváno na uhlazeném a přehledném podnose, takže divák rozumí i lékařské mluvě a jednotlivé případy jsou v podstatě detektivním příběhem.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Seriál Červený trpaslík si své místo mezi top-seriály vysloužil hlavně vtipnými dialogy, neustálým špičkováním postav a je přímo studnicí hlášek. Přestože pár dílů pouze chytá druhý dech, i tak převyšují současnou seriálovou sitcom tvorbu. Někomu možná bude vadit vesmírné prostředí nebo absence příběhu (jakási spojující linka mezi díly), ale to neubírá na použitelnosti tohoto seriálu jako relaxačního prostředku, který se dá aplikovat znovu a znovu.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

I v momentě, kdy se zdánlivě nic neděje mě seriál bavil. Vystihuje atmosféru, kterou prožívá ve válce jednotlivec ve společenství s ostatními. Vtáhne diváka do surové reality plné bahna, prachu a krve, hloupých a arogantních nadřízených a naopak nekonečné odvahy svých bližních ve zbrani. Ačkoli se jako hlavním hrdinou jeví Winters, hrdinové jsou nakonec všichni, kteří se zapojili do boje. Pro mě osobně nejpoutavějším dílem je 6.díl - Bastogne, podtitul bych mu dal "výdrž, soudržnost a odvaha".