Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka

Poslední recenze (23)

plakát

One Piece - Season 1 (2023) (série) 

One Piece je hranou adaptací jednoho z nejznámějších japonských anime. Hlavní hrdina Luffy se vydává na cestu na Grand Line, aby našel největší poklad světa a stal se pirátským králem. Během cesty potkává výjimečné jedince se kterými se spřátelí, a kteří se přidají do jeho posádky. Divák se postupně seznamuje s rozličnými ostrovy, civilisty, mariňáky a samozřejmě hlavně piráty, a to v největší míře s padouchy, jejichž poražením se posádka "Slamáků" proslaví. Hlavním "padouchem" série je admirál Garp, Luffyho dědeček, který se jej snaží naverbovat k mariňákům a zastavit jeho pirátskou cestu. Luffy se však svého snu nevzdává a stává se z něj hledaný pirát s největší odměnou v East Blue. Řekla bych že se hraná verze docela povedla. Kromě pár věcí se adaptace drží originálu (i když dost osekaně), a přestože skončila v příběhu trochu dřív (mohla pokračovat až k příjezdu na okraj Grand Line), děj ubíhá dobře. Výběr herců se povedl hlavně u Luffyho, ale třeba i Usoppa nebo Buggiho. CGI vyloženě netluče do očí, a scenérie jsou hodně povedené. Projektu hodně fandím a těším se na další sérii.

plakát

Jeho temné esence (2019) (seriál) 

Lyra Belacqua žije ve světě, kde člověka provází jeho duše ve formě zvířete. Jednoho dne unesou záhadní Vrahouni jejího kamaráda, a ona se vydá na sever jej najít. V našem světě žije Will, mladý chlapec, který musí opustit svou matku, aby se pokusil najít svého roky ztraceného otce. V obou světech se dějí nekalosti, kterým se musí postavit. Časem je osud spojí dohromady, aby se vydali na společnou cestu zachránit všechny světy. Seriál vychází z knih od Phillipa Pullmana. Osobně jsem četla pouze první knihu, takže netuším, jak moc vychází druhé dvě série ze svého zdroje, ale první série se mi líbila moc. Skvělé herecké obsazení, postavy jsou zajímavé, nápadité a nebyl tam nikdo vyloženě neužitečný a navíc. Druhá série už byla trochu pomalejší, ale pro příběh jasně nejdůležitější. No a třetí série byla hodně akční, dost temná a hlavně finální. Za to, že to neprotáhli do delšího seriálu, jsem dost vděčná... Zápletka s anděli se mi moc nelíbila, téma asi zajímavé, ale připadalo mi to takové umělé, tlačené na sílu, hrubé. Oproti tomu miluji rozličné světy, ty scenérie byly skvěle vytvořené a prováděla je krásná hudba. Rozhodně jsem se seriálem spokojená, znovu se na něj asi nepodívám, ale rozhodně to nebyl promrhaný čas.

plakát

Jeho temné esence - Série 3 (2022) (série) 

Třetí série uzavírá celý seriál, Asriel konečně rozpoutá válku mezi smrtelníky a Nejvyšším, Magisterium reaguje vytvořením bomby, která má zničit hříšnou Evu, a Lyra s Willem se vydávají do světa mrtvých, aby se setkali se svými ztracenými. Příběhy všech se promíchají, aby se vše vrátilo do rovnováhy a nakonec se všichni zase rozdělili. Musím říct, že zápletka s anděli byla zajímavá, ale moc dlouho mě nebavila. Knižně to asi bylo pojato lépe, ale ty jsem nečetla. Seriál byl celý hodně akční, plný různých zvratů a párkrát jsem si i poplakala. Postavy byly fajn, každá měla podstatnou roli a nikdo mi nelezl na nervy. Každý svět měl působivé scenérie a hudba byla skvělá. Abych to uzavřela, seriál byl pěkný, ale znovu se něj nejspíš dívat nebudu.

Poslední hodnocení (962)

Sandman - Série 1 (2022) (série) (S01)

12.05.2024

Pilamideu Geim - Episode 6 (2024) (epizoda) (E06)

12.05.2024

Pilamideu Geim - Episode 5 (2024) (epizoda) (E05)

12.05.2024

Pilamideu Geim - Episode 4 (2024) (epizoda) (E04)

12.05.2024

Legenda Korry (2012) (seriál)

12.05.2024

Legenda Korry - Kniha čtvrtá: Rovnováha (2014) (série) (S04)

12.05.2024

Legenda Korry - Kniha třetí: Změna (2014) (série) (S03)

12.05.2024

Legenda Korry - Kniha druhá: Duchové (2013) (série) (S02)

04.05.2024

Legenda Korry - Kniha první: Vzduch (2012) (série) (S01)

04.05.2024

Reklama

Poslední deníček (2)

19.03.2024

One Piece (1999)

Hodnocení: 5/5 (1. série)

(1. - 61. díl: East Blue Saga) One Piece je jeden z tradičních japonských animovaných seriálů. Hlavním dějem je příběh Luffyho, který se vydává ze své domoviny na Grand Line, aby našel velký poklad a stal se pirátským králem. Po cestě se setkává s výjimečnými jedinci, se kterými se spřátelí, a kteří se přidají do jeho posádky (Zoro, Nami, Usopp a Sanji), ale také s razantními mariňáky, kteří se ho snaží zatknout (Morgan, Smoker) nebo pirátskými padouchy, kteří se posádku snaží zničit (Alvida, Buggy, Kuro, Don Krieg, a hlavně Arlong). Série končí připlutím na okraj Grand Line a začátkem cesty za dobrodružstvím. Můj blog.