Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 385)

plakát

Zaklínač - Svatyně Melitele (2002) (epizoda) 

Už jsem si říkala, kde jsou ty nahotinky a přece mě nezklamali. V Polsku snad nezůstala jediná herečka, která by neshodila v tomto seriálu své svršky. Na druhou stranu tady šlo o záchranu života a takto tělo na tělo se zachraňuje a zahřívá nejlíp. Jinak super, nabírá to na dramatičnosti.

plakát

Zaklínač - Rozcestí (2002) (epizoda) 

Ano, konečně díl, kde šlo opravdu hlavně o boj s příšerou. Temný příběh o krvežíznivé strize.

plakát

Zaklínač - Údolí květin (2002) (epizoda) 

Na Zaklínači se mi líbí hlavně ta specifická syrovost jednotlivých příběhů. Každý z dílů doplňují zhruba tři stejné hudební motivy, velmi přitažlivé motivy, hlavně ten flétnový. Tenhle díl si z minulosti pamatuji. Tenkrát se mi musel asi hodně líbit. Líbí se mi i dnes, jenomže moje představy o sličné a moudré elfské rase jsou silně ovlivněny Quendi z Ardy, které stvořil Eru. Elfové, kteří jsou v tomto seriálu, vypadají spíše jako zdivočelí indiáni.

plakát

Zaklínač - Calanthé (2002) (epizoda) 

Kam se hrabou Don s Juanem. Na takového Geralta nemají ani omylem. V každém díle jiná baba, jenž se bez bázně a studu vrhá do zaklínačovy náruče. Co to jen má za kouzlo, že ze sebe každá strhává šaty, sotva se s ním setká?! Stále se tu ale řeší hlavně jeho charisma a postelové eskapády, než jeho poslání. Mají štěstí, ta omáčka, jako hlavní chod, není zas tak špatná.

plakát

Zaklínač - Kus ledu (2002) (epizoda) 

Hned bych byla ráda na místě té čarodějky! Nechápu, jak může Majkla za někoho vyměnit ... Nicméně tohle má být hlavně o boji s příšerami s přidanou omáčkou, jenomže tady se celou dobu řeší jen ta omáčka - kdo s kým a jak dlouho. Mám ale pro zaklínače slabost a přidávám jednu hvězdu navíc. Snad se to dál zlepší.

plakát

Zaklínač - Drak (2002) (epizoda) 

Za humny je drak, a to doslova. Chyběla mu tam akorát mašle za uchem, jinak celý Mrak. Tenhle díl měl už svůj spád. Měl svou dějovou linii od začátku do konce, takže se na to dalo koukat, aniž by si člověk stihl nudou okousat nenalakovaný nehet. No ale musím říct, že těch nahotin s každým dílem teda přibývá! Dnes tam byly tři komplet vyslečené a nažhavené. Jinak milý admine, píšící obsahy, kavky vždycky s tvrdým!

plakát

Zaklínač - Člověk - první setkání (2002) (epizoda) 

Trochu slabší kousek. Nijak na sebe nenavazující setkání, krátké epizodky se ženami v nouzi. Z jedné se vyklubala domina a ze druhé křehká lesní bytost. Seriál má u mě jednu výhodu. Docela jednoduchý, ale podmanivý hudební doprovod a Majkla s uhrančivýma očima ... Při zachraňování té druhé jsem se neubránila úšklebku, jelikož vše nasvědčovalo tomu, že se tam objeví ZASE prso, ale naštěstí se Majkl přisál o něco výš! 2,5*

plakát

Zaklínač - Učednická léta (2002) (epizoda) 

Tak to by nemohla být atraktivní fantasy, aby do její temnoty nestrčili pro divákovo oko aspoň nějaké to prso a žhavý polibek. Líbí se mi, jak je to natočeno. Nic epického, přesto docela přitažlivého. A tím nemyslím onu nastrčenou Adélu se stromem, jabkem a zrádným hadem.

plakát

Zaklínač - Dětství (2002) (epizoda) 

Tenhle díl je jako ušitý pro přecitlivělé matky jako jsem já. Nicméně musím přehodit výhybku a zapomenout na to, v jakých podmínkách žiju já a uvědomit si, že je tohle fantasy odehrávající se v temném světě příšer, kde se s vámi žádný nemazlí. Tady vás v deseti předhodí vlkům a buď přežiješ nebo chcípneš a Tvá lebka ozdobí malou hromadu nepřeživších před Tebou. Přiznám se, že si nedokážu představit zfilmované knihy takového Ďuro Červenáka. Oproti němu je Sapkowského Zaklínač Večerníčkem na dobrou noc.