Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

Rodinný film (2015) 

Příšerná ptákovina. Komentář bude obsahovat SPOILERY. Chcete-li zkazit film, dejte tam všechno. Nadržené teenagery s kyselými ksichty, problémy se školou, rodiče v trapu, trochu nahoty, zdravotní problémy, ohrožení života, transplantaci ledviny, rodinnou tragédii, nevěru, a navrch ještě mnohaminutové záběry na ztroskotaného psa. Pak to všechno smíchejte a snažte se za každou cenu vydojit z diváka nějakou emoci. Asi jsem pařez, ale nepodařilo se. Jediná emoce, která ve mně po zhlédnutí tohoto dílka zůstává, je vztek za ztracených 95 minut mého života. Viděla jsem to do konce jen proto, že mi byl odepřen ovladač.

plakát

Útěk z Absolomu (1994) 

Moje oblíbené béčko. Vlastně by bylo tak na tři hvězdičky, ale tu čtvrtou jsem musela dát ze sentimentu. Bóže! V devadesátém čtvrtém jsem na tom byla v kině čtyřikrát!

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

Nadmíru vydařená z nouze ctnost... Opět čekejte spoustu krve, intrik a sexu. Prequely celkově nemám ráda, ale tady ráda udělám výjimku. Takže do arény, pánové, ať je na co je koukat!

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Prý hořká komedie! Nevím, nevím, ale těch pár vtípků nějak nedokázalo vyvážit fakt, že Občanský průkaz je vlastně hodně smutný film. Seděla jsem u závěrečných titulků a melancholicky přemýšlela o tom, že ho jednou pustím svým synům, aby viděli, v jaké době jejich rodiče vyrůstali. V době, kdy člověk nemohl za hranice, aniž by podstoupil obrovské množství obstrukcí, v době, kdy se na rifle stávaly kilometrové fronty před Tuzexem,v době, kdy se musel mít člověk na pozoru před kým co říká, v době, která dopřávala sluchu anonymům a udavačům. A pak kluky poplácám po zádech a zhluboka si oddechnu, protože už nemusí mít strach, že jejich individualitu zničí dvouleté vojenské peklo... Chválím herecké obsazení, obzvláště A. Geislerové jsem věřila každé slovo, každý nádech.

plakát

Jméno růže (1986) 

Skvělá středověká detektivka, která je koukatelná i po více než čtvrt století od svého vzniku. Ano, není zcela podle knižní předlohy, což tu někteří pisatelé zatracují. Já však říkám bravo, neboť ty předlouhé popisné či latinské pasáže by film neunesl. Respektive diváci by je neunesli... Velmi chválím prostředí a atmosféru opatství, syrovost a špínu středověku, posedlost i zvrácenost (případně zvrácenou posedlost) mnichů, skvělé herecké obsazení (je vidět, že Annaud přesně věděl, co chce, a byl ve výběru herců velmi pečlivý). Labyrint neměl chybu, nechtěla bych se tam ztratit. Pokud bych měla na závěr zamáčknout slzu, nemělo by to nic společného s upálením dvou mnichů či rozloučením mladého Arsa s dívkou, do které se zamiloval. Bylo by to kvůli Williamově snaze zachránit vzácné svazky z hořící knihovny a kvůli jeho zoufalství, když si uvědomí fakt, že je to nemožné...

plakát

666 Park Avenue (2012) (seriál) 

Ale jo, zatím dobrý. Uvidíme, kam se seriál bude ubírat dál...

plakát

2012 (2009) 

Ráno jsem se probudila a můj manžel se rozespale ptá: "Tak co? Dokoukala jsi tu capinu až do konce nebo jsi usnula?" Dokoukala. Bohužel. Byla to capina, nicméně buďme velkorysí: jedna hvězda za destrukci světa, druhá za Woodyho. Dala bych i třetí, kdyby se Cusack na konci utopil, ale takové štěstí jsem neměla.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Jsem nanejvýš nadšená! Tenhle seriál je úplně něco jiného, než co jsem čekala. Je vtipný, sprostý, provokativní, sexy, mladistvý, prostě svěží... Co tu chci ale vážně pochválit je český dabing. Obvykle sleduji filmy a seriály v originále, ale toto jsem náhodou objevila v českém dabingu a nedám na něj dopustit. Obzvláště postava Kelly s jejím fantasticky zvládnutým ostravským nářečím (Tereza Bebarová je hvězda) a jadrným slovníkem je fakt cool. Její TOP scéna: Dokope Hitlera se slovy: "Že ty musiš byt taky pičus." Výstižné, zábavné...

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

1. série - meganářez na 5*, komiksově pojaté souboje v aréně nemají chybu, pěkní chlapi, sexy ženské, spousta sexu, intrik, krve a násilí... Parádní herecké obsazení. 2. série - zklamání max. za 3* - na svobodě už to prostě nějak není ono a příliš mnoho motivačních projevů se brzy omrzí. Navíc to neblahé nucené přeobsazení hlavní postavy, k tomu mohu dodat jen jedno: Fucking cancer! Ještě že je tu ještě minisérie Gods of the Arena - byla to sice z nouze ctnost, ale nadmíru vydařená.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Kdy jsem si vlastně tuhletu posádku zamilovala? Jewel okamžitě, ten zbytek jaksi postupně, kapitána až nakonec, ale o to víc. Nadchla mě atmosféra westernu, kterou ve sci-fi tak nějak nečekáte. Jen škoda, že není víc dílů - dala bych si říct.