Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako zvon. Tenhle film sem sice neměl doma na VHS, ale i tak sem ho viděl docela dostkrát. Jako, musím říct, že zrovna tenhle se postupem času změnil spíš v legrační podívanou, páč tam je takovejch dějovejch děr a nelogičností... Tak třeba, když sou vězni tak ceněný zboží, tak proč si tam partička buzíků jen tak v klídku žije na svým ostrově jako Setleři? Záporák ale charismatickej, takže plusový body. Vězeňký filmy a filmy z budoucnosti mám hodně v oblibě, takže bych byl sám proti sobě, kdybych tomudle totálnímu Béčku dál horší než 3*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná. Jeden z těch filmů vypovídajících o trestancích v budoucnosti, tentokrát mi tu ale chyběl král podobných filmů, Christopher Lambert. Ray Liotta tu nevypadá tolik přesvědčivě jako "pan uteču vám". Když jsme byl menší, tenhle film na mě ve videopůjčovně koukal až mě přemluvil a já si ho půjčil. Určitě mě potěšil více než by tomu bylo dnes a tak slušné tři, které neurazí.Pro filmy z budoucnosti a ještě z vězní mám lehce slabost. ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

No Escape režii Martin Campbell zvládl velice dobře. Nenudila jsem se, knižní předloze to odpovídá. Ovšem nízký rozpočet to vždycky kazí. Tam, kde by měly nastoupit kvalitní filmové efekty je viďět, že prostě na ně nebylo. A to nemluvím o kostýmech Ray Liottovi prostě plápolaly kalhoty na pozadí :). Přitom nosné postavy hrály dobře : R.Liotta tam ty uhrančivé oči má, nehraje špatně a Lance Henriksen podává dobrý výkon. Ty 3* hvězdičky si určite podle mého oprávněně zaslouží. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Sci-fi film s väzenskou tématikou patriaci do obdobia Obojku (Wedlock 1991) či Pevnosti (Fortress 1992). Výborná dvojica ústredných kladných hrdinov v podaní chladnokrvne horkokrvného Ray Liottu a pacifisticky založeného Lanca Henriksena, démonický zaporák Stuart Wilson a na režisérskej stoličke Martin Campbell, ktorý sa týmto filmom prebojoval k Bondovi. Inač je to čisto mužský film, ženských hrdiniek v ňom nájdeš asi toľko ako na Mesiaci vody. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nefalšované béčkové survival Sci-Fi, které těží z momentů překvapení a nápadu. Tyto dva stěžejní kameny jsou ve filmu tak pevné, že Vám je vše ostatní téměř fuk. Přidejte k tomu vynikajícího záporáka a o zábavu je postaráno. Chcete-li něco se Sci-Fi prvky, co nebude absolutní akční smršť, tak si to pusťte, rozhodně to stojí za podívání. 65% = 3/5 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)
  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)

Reklama

Reklama