Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (897)

plakát

Smrt v patách (1988) 

Parádní první dvě třetiny. Celkem mrazivej začátek, napínavej prostředek z divočiny a strašně pokaženej konec ve městě a na lodi. Že se na to nevy... Měli to důstojně a se vší parádou zakončit v lesích, nejlíp ještě s pomocí medvěda nebo sekyry a bylo by. Poitier super, Berenger sympaťák, Clancy Brown tradiční brutální vyšil, jak ho máme rádi. Kirstie Alley nemám ráda, ale tady nevadila. Připomínalo mi to trochu The Edge s Hopkinsem a Baldwinem, no fakt škoda debilního konce, kterej to zbytečně natahoval a paradoxně spíš ubíral než přidával na napětí. Mohlo to být na 4 i na 5 hvězd.

plakát

Ohnivý kuře (2016) (seriál) 

Ještě se nestalo, že by českej soap seriál ode mě dostal tak závratný hodnocení tří hvězd, ale Ohnivý kuře prostě tak nějak "ujde." Dokonce se v něm dá identifkovat několik málo skutečně sympatických postav (ne, není to Prachař). Škoda, že se muselo jít až do takových extrémů co se týče debilnosti jiných postav (obzvlášť karikatura Babčáková, její uťáplej manžel a celá ta zbohatlícká rodina z lázní). Jo, a panebože, Suchánek?! To jako fakt? Suchánek, co má představovat někoho jinýho, než sám sebe? Tak to neexistuje. Suchánek je navždy jen Suchánek, taky navíc vypadá jak zakrslej skřet se zamrzlou pubertou. A v páru s Rybovou? Eh? No ale jedeme dál - Kristýna Leichtová je docela fajn, Polišenská je někdy i vtipná a výbornej je Jaromír Nosek, toho je tady skoro škoda. Člověk by řekl, že ty recepty na konci jsou jenom trapnej tah, jak zvýšit oblíbenost seriálu využitím lásky našeho národa k přiblblým kulinářským pořadům a je to nejspíš pravda, ale prdím na to, ten recept na krkovici na houbách byl vážně dobrej :-D. Takže jo, 45 %.

plakát

To (1990) (TV film) 

Kniha od Kinga je naprosto skvělá. Udrží pozornost na celých 1000 a víc stránkách, nádherně napsané charaktery, skvěle zachycená hluboká dětská přátelství, traumata z dětství, šikana, první láska, odvaha atd., no prostě knížkou jsem byla unešená! A "To" vůbec není o tom klaunovi, "To" má v knize mnoho významů a bohužel do filmu se dostal jenom ten klaun. Sice ho hrál Tim Curry, ale i tak je to velká škoda. Spousta děsivých momentů z knížky se do filmu vůbec nedostala (např. popis požáru v černošském baru, útok pijavic z lednice, ubití gaye atd.) a strašně moc filmu ubírají ty debilní triky (jako ten pavouček na konci éééh, ten je děsivej ne zrovna tím žádaným způsobem). Hodně dobří jsou dětští herci, to teda klobouk dolů, přesně vystihli svoje knižní jmenovce. Naopak doslova otřesný byli jejich dospělé ekvivalenty. Jeden jako druhej (možná kromě toho černocha) jsou to neherecký paka, dřeva, nýmandi a ještě navíc i vzhledově stáli za prd. Kde je vyštrachali, ksakru?! No nic, rozhodně doporučuju si přečít knížku, je to zřejmě od Kinga jedno z nejlepších a nejvíc epických děl! Ta by si zasloužila velký plátno, schopnýho režiséra a mnohem větší rozpočet, dovedu si představit remake nebo tak něco, ale tohle je fakt hodně slabý. 40%.

plakát

Misery nechce zemřít (1990) 

Velice, velice dobré zpracování a velice dobře zvolené obsazení dvou hlavních herců, ale po přečtení knížky musím konstatovat, že filmový Paul proti tomu knižnímu prožíval radostnou selanku. SPOILERY: Například scéna s useknutím nohy je v knížce tak strašná, že jsem měla tendence uhýbat očima od textu. Nehledě na úplně vynechaný uříznutý palec a další chuťovky, jako pití špinavé vody z kbelíku nebo rozsekání policajta sekačkou na trávu po tom, co byl ubodán křížem. KONEC SPOILERU. Kathy Bates je, jak píšu výše, perfektně vybraná a nadprůměrně to i zahrála, ale nemůžu si pomoct - knižní Annie je přece jen ještě mnohem větší a nechutnější mrcha.Naopak James Caan dokonale vystřihnul někoho, kdo ví, že je zcela a dokonale v prdeli, ale musí se aspoň pokoušet usmívat. I konec je vyzněním trochu jiný, než knižní a musím říct, že opět ten knižní se mi líbil víc. Klobouk dolů ale hlavně Kingovi a jeho mistrné předloze. Do filmu sice moc neprosákl onen černočerný humor, ale i tak je to zpracování hodně dobré.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Některý důchodci chodí do svazu zahrádkářů, jiný holt ve volným časem se snaží splodit satana juniora. Jestli existuje otřesnější, odpornější, otravnější a příšernější filmová postava, než je Minnie Castevetová, tak jsem jí ještě neviděla. Jako člověk má opravdu fyzickou touhu jí zabít kdykoliv se objeví v záběru a nejen zabít, ale utrhnout jí tu její kebuli. Smekám před Ruth Gordon, jak mohla vytvořit takový monstrum. Jinak film je hodně věrný knize, možná se jen přidalo trochu toho starého dobrého satanistického černého humoru. Mia Farrow typově výborně vybraná, ačkoliv v některých scénách už mě srala taky dost (některý ty hystericky vypjatější). A taky diváka začne časem zarážet, jak nablbá vlastně Rosemary je, že jí některý věci vůbec nedochází. Cassavetes s tím svým křiváckým šklebem je taky jasnej od začátku. A ta banda satanistů je fakt prima parta. Babu s popelníkama odstřelit.

plakát

Lovec: Zimní válka (2016) 

Je umění udělat z Emily Blunt trapnou, nesympatickou, nehrající a velice chabě až nijak motivovanou polo-záporačku a ještě provést to samé s jinak úžasnou Charlize. Její přehrávání bylo ale otřesný. Stejně tak skutečně "cringeworthy" hlášky o lásce jak je naprd, popřípadě jestli vážně hory přenáší a podobné plky. A dokonce ani Jessica Chastain to nedokázala zachránit, má ale jako jediná plus za to, že je aspoň trochu sympatická a přirozená v té záplavě unylosti, extrémně dramaticky dlouze prohlašovaných mouder a digitálních triků. O Hemsworthovi ani nemluvím, sice párkrát udělal emoce, ale lepší, když hláškuje a tváří se drsně. Vizuálně možná celkem OK, ale k čemu to je, když to člověk odzívá. Doufám, že další díl nebude.

plakát

MasterChef (2012) (pořad) odpad!

Viděla jsem jeden díl a byla to jedna z největších hovadin, co za dlouhou dobu zabloudila na TV. Všechna ta ultra trapná dramatická hudba a serious faces porotců a debilní hlášky, jako kdyby snad všichni zápasili v Coloseu o život, ale omyl, oni tam JENOM VAŘÍ, proboha. Jde úplně o hovno. Strašná debilovina, urážka mozku a tak všelijak podobně. Nehledě na to, jak většina bab si ani ty vlasy do culíku nedá, člověk úplně vidí, jak jim padají do jídla. Netuším, jestli je UK originál lepší a ani to nechci vědět, ale tohle, to je teda děs!

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Vysoce neemotivní. Celá série HG mi vždycky přišla těžce neemotivní. Všechny postavy se chovaj tak veledůležitě a zapškle, že největší sympaťák je paradoxně týpek bez jazyka, co za celou dobu neřekne ani bů. Navíc po třech předchozích dílech člověk očekává - obzvlášť při konečným zúčtování se zlotřilým režimem atd. - nějakou pořádnou akci a vyvrcholení, což se ovšem nekonalo. Většina rádoby "silných" momentů, jako SPOILER shazování bombiček nebo smrt Prim KONEC SPOILERU proběhne bez důrazu, nuda, nuda, nic. Trochu šťávy má souboj se zombie příšerkama v kanále, ale podobných scén (viz BLADE II) už jsem viděla dost a lepších (viz BLADE II). Postavy si umírají, aniž by se kolem toho nadělalo, což jenom víc snižuje jakýkoliv divákovo emoční zapojení. A posledních cca 10 min tomu nasadí korunu. Po předchozím díle plným vaty přišlo lehce podprůměrný finále bez jakýchkoliv zajímavejch zvratů, prostě nic, co by zaujalo. A Katniss je fakt těžce iritující hlavní hrdinka, která má buď permanentní depresivní výraz nebo brečí. Buď slabý 3-hvězdí nebo silný 2-hvězdí.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Na to, že dávám 3 hvězdy, se mi to vlastně moc nelíbilo. Sice začátek dost vnadil, ta úvodní akce byla asi ta nejlepší akční sekvence celýho filmu a největší překvapení - líbil se mi Affleck! - film ale trpí několika zásadními neduhy. Předně roztříštěnej děj, očividně pro fandy komiksu, kterýma nejsem, tak jsem spoustu věcí nechápala. Pak stopáž je těžce přepísklá. Konečnej monster mash spíš k smíchu a celej konečnej souboj byl jen přehlídkou hromady digitální kaše, blesků a laserových pohledů. Jo, a Jesse Eisenberg byl naprosto otřesnej! Očividně se snažil vystřihnout postavu "psycho mladý záporák milionář," a inspiroval se zřejmě u mnoha vzorů (lepších), vznikl z toho nejotravnější hereckej výkon filmu, hanba, fuj! A Amy Adams velká nuda, ale to je asi postava Lois Lane tak nějak obecně. A pak ten pětinásobnej konec, eee. No, a teď konečně klady. V některejch chvílích je to rozhodně výborná hudba a sem tam dost povedená akční scéna. Jeremy Irons v zanedbatelný roli potěší a Costner HA HA! Ten se tam zjeví tak náhle, že jsem fakt čekala, jak spustí, jak výbornej je salát Riomare a že když tuňáka, tak Riomare. Nejlepší na filmu jsou tak dva hlavní herci - Affleck a jeho Batman v depresi byl super, a to jsem byla přesvědčená, že bude hroznej. A Cavill měl dost charizma, aby mě jeho Superman trochu zajímal, jinak je totiž Superman (aspoň pro mě) totálně nezajímavá komiksová postava - trpí holt tím, že je moc klaďák. Jo, a ještě Gal Gadot, ta byla extrémně sexy, ačkoliv mi přišlo, že její postava je tam naroubovaná jen do počtu. No, to je asi tak všechno. Celkem mě mrzí, že jsme nešli do kina na něco jinýho, v televizi by to ale asi byla ještě větší nuda.

plakát

Gran Torino (2008) 

Po dalším zhlédnutí zvedám na pět. Příběh plný patosu podaný bez patosu, aneb kdyby to zkusil kdokoliv jinej, než Clint, byl by to děs. Nemůžete ale nemilovat jeho postavu veterána, která nadává, plive všude kolem a přitom se ještě snaží ze zakřiknutého kluka vychovat muže... Co se týče Clintovo filmů, tak tenhle se mi líbil nejvíc, potom následuje asi Tajemná řeka, ale to je přece jen proti tomuhle mnohem větší depka.