Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (161)

plakát

Ex Machina (2014) 

Skvělý film. Složka psycho-dramatu je tu zastoupena více jako složka scifi, což mi nevadilo, naopak. Zároveň herecké výkony Isaaca a Vikander jsou supr, ať se snažím sebevíc Gleeson u mě neboduje, někteří "ňoumové" jsou fajn, ale tento ne. Po příchodu z kina jsem tomu napálil plný počet bodů, z odstupem pár hodin jednu ubírám. Pořád se jedná o velmi kvalitní scifárnů s naprosto parádním vizuálem, avšak jak se tu již píše - není to až tak sofistikované, jak se to tváří.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Vaugnovi se to povedlo zase. Stejně jako u Kick Ass jsem po traileru neměl jakoukoliv chuť film vidět. Nevěděl jsem, že film dělal Vaughn a jen jsem si říkal, proč se Colin a jiné hvězdy upsaly do takového prostoduchého typického dnešního akčňaku. A stejně jako u Kick Ass jsem se mýlil. Přítelkyně mě naštěstí vytáhla do kina a bylo to naprosto super. Skvělá zábava a jeden fór za druhým. Krásně odlehčeno. Díky.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Překvapení roku? Od filmu jsem očekával maximálně to, že to bude další bezduchá kravina. A ono ne, tento snímek předčil řadu jiných, které se tvářily daleko více seriozně. Ano je zde pár přešlapů(především konec), ale jako celek má film dobrý drift. Za 4 hvězdy potom i díky Luku Evansovi, ten se dere na herecké výsluní ani ne kroky, jako spíše skoky.

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Vizuálně naprosto skvělé, stejně jako ostatní Scottovi historické filmy. Herecké obsazení mi vcelku pokulhávalo a to především ve vedlejších a epizodních rolích, dva hlavní protagonisté se mi naopak líbili (oba dva patří mezi mé oblíbence). I úvodní bitva je fajn, vlastně prvních 20 min na zahřátí a vtáhnutí do děje funguje dobře, ale jakmile se začne odvíjet příběh, který většina z nás asi zná, začne něco ve filmu pokulhávat a tohohle pocitu jsem se nemohl zbavit. Celkově tedy zklamání.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

1.shlédnutí, půlnočka - čekal jsem toho více, jinak, špinavější, méně romantického a digitálního patosu, méně roztrhané... Třeba bude další shlédnutí, nebo prodloužená verze lepší.

plakát

Interstellar (2014) 

Tak tady si mě Nolani našli pěkně. Geniální (ne bez chybiček). Po Batmanech se Intersellar řadí na druhé místo hned vedle Dokonalého triku. Vizuální (ale i sluchová) bomba - čert vem Gravitaci. Příběh fajn i jeho tempo - ono zpočátku pomalé, a pak hodinová (pro někoho možná ne tolik čitelná) akce, která mně osobně brala dech více, než kdejaké scény z akčňáků. Nevím, jaký bude film na druhou projekci, ale na první byl velmi povedený.

plakát

Hypnotizér (2012) 

Nedávno jsem si pořídil jednu z posledních knih od "Keplerů" - Písečný muž. Kniha mě zaujala více než podobné díla od Nesba (k němu se jistě časem taky dostanu). Písečný muž je kniha skvělá, naprosto jsem ji viděl ve Fincherově režii jako podobnou temnou bombu ala Sedm. Nakonec se ke mě dostala i jedna z prvních Keplerových knih - Hypnotizér. A musím říct, že kvalitou mi přijde slabší než jejich novější díly. Dvě dějové linky - Josef Ek vs Benjaminův únos mi k sobě tolik nepasují a ve filmu jsou smíchány prakticky hned jak je to možné dohromady, což se mi už nelíbí vůbec. Zkrátka kniha není možná zas až tak špatná, ale nabažen Písečným mužem se mi už knižní Hypnotizér jevil jako zklamání. Film tento postoj ještě podtrhl. Bohužel - až příliš zkrácení děje, slabý casting a poslepovaný scénář z knihy.

plakát

Chlapectví (2014) 

Po delší době koment, protože tento film si ho zaslouží. Šli jsme s přítelkyní na tento film s vcelku velkým očekáváním. Přeci jen 86 % na csfd, film, který se točil 12 let a do toho zajímavé herecké obsazení. Dali jsme si kebab, koupili lístky a sedli si před plátno. Žel kino mělo technickou poruchu, a tak jsme prvních 25 minut viděli bez titulků (což by možná až tolik nevadilo, angličtina nebyla zas tolik složitá, ale po 21 hod večer se nám mozek už moc zapojovat nechtělo). Po 25 min. došlo k opravě a k restartování filmu. Možná mě tento zážitek poznamenal natolik, že ovlivnil můj dojem z filmu (což si nemyslím). A teď už k filmu. Konečné rozhodnutí jsou tři hvězdy, přičemž jsem uvažoval i o 2. Mé ohodnocení nakonec je především právě za tu dřinu a koncept natáčet 12 let, pár dní v roce a ve stejném složení. Jinak je to vlastně film bohužel o ničem. Ano v první polovině (tzn. do 11-12 let) mi přišel snímek opravdu cítit chlapectvím a vším tím, co jsem sám zažil. Prostě tam něco bylo, jenže jak nám Mason rostl, tak se nám podstatě ani nevyvíjel (a pokud ano, tak předvídatelně), naopak ztratil jakousi svou dřívější jedinečnost. Nejvíce dramatické chvilky se tedy nakonec netýkaly ani jeho života, jako spíše jeho matky. Kladně hodnotím vynechání typických dospívajících scén, ale bohužel se mi nedostalo žádné pořádné jiné. Nakonec nás zmáhala i délka filmu, ke konci (cca kolem pul 1 ráno se v sále ozývalo chrápání těch pár, co "vydrželi" a nešli domů). Z kina jsem opouštěl film s tím, že není špatná, ale ani dobrý. Po dni mohu napsat, že je tohoto filmu velká škoda, protože s takovým konceptem mohl film být úplně někde jinde a opravdu se zapsat do historie. Takhle to bude jen "ten film, co se točil 12 let, ale to je tak vše, co o něm vím" .

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Tak zatím nejlepší letní kino. Rozhodně lepší než jednička (která nastartovala dobře). Dramatická a velmi dynamická skvělé podívaná, které je ke všemu i vcelku uvěřitelná. Na pět hvězd to ještě úplně není, ale chybí kousíček.

plakát

Pompeje (2014) 

Jedna hvězda za Kita - Johna a druhá za to, že to nebyl zas takový průser, jak být mohl. 2/3 *