Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (95)

plakát

Na cestě (2012) 

Je to v podstatě to samé jako knížka. Začne to někde, skončí to jinde. Vzhledem k tomu, že ve filmu je potřeba vystřihat drtivou většinu, kvůli stopáži, stává se z toho tak spíše epizodický výčet vašich oblíbených pasáží z knihy. Ale to vůbec nevadí. Je to skvěle zahrané a dobře se na to dívá. Je to svižné, příjemné, výborná atmosféra 40/50 let. Pokud jste ovšem nečetli knížku, nepouštějte se do filmu.

plakát

Ve stínu (2012) 

Po technické stránce naprosto precizní záležitost a rozhodně se nechá zařadit mezi nejlepší české filmy poslední doby. Herecky Trojan opět exceluje, stejně tak Sebastian Koch. Ovšem po půl hodině zjistíte, že děj má neustále stejné tempo, odehrává se pořád dokola na stejných lokacích a tím ztrácí jakoukoliv možnost gradace, takže následně v polovině filmu vás to přestává bavit.

plakát

Temné stíny (2012) 

Největší tahoun celého filmu je paradoxně postava, která dostala jako druhá nejméně prostoru. Chloe Moretz. Nejméně prostoru měl ovšem David, což je dost nelogické, vzhledem k tomu, že film byl exponován jakože on je hlavní zápletkou děje a kolem jeho problémů se budeme točit. Nic. Jeho dějová linka s vychovatelkou končí dřív, než se začne vůbec řešit a vše se nevysvětlitelně motá kolem Deppa. P.S. Tu erotickou scénu si Burtone příště odpusť.

plakát

Panika v městečku (2009) 

Naprostý mind-fuck. Bohužel druhá polovina už tolik nebaví, jelikož vás nemůže nic překvapit. Jste totiž připraveni očekávat absolutně cokoliv!

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Stejně umělé jako všechny předchozí filmy. Tedy s vyjímkou prvního dílu, který se mi (ať si říká kdo chce co chce) prostě líbí. Tady vás však nečeká nic extra. Úvod se neskutečně táhne, první kolize přichází až v polovině filmu a finále rozhodně není nic velkolepého na co byste se nadšením třásli celý film. Herci jsou klasicky vyumělkovaní, namalovaní, umírající Bella vypadá jako průměrně nalíčená slečna, která jde na svůj maturitní ples a Jacob je hloupý kluk, který drsně běhá po lese, když se naštve. Finální scéna a střihová montáž už mají lehce cosi do sebe a za to také dávám jednu hvězdičku. Závěrem: Je mi stále víc a víc líto Pattisona, který se k tomuhle upsal. Všichni víme, že má na víc.

plakát

Rebelka (2012) 

Pixar nepřestává udivovat svou schopností animovat. Již od počátku večkeré animace existovali tři největší výzvy pro animátory. Chlupy, vlasy a voda. Pixar je v novém snímku Brave zkombinoval všechny do jednoho v naprosto dechberoucí bezchybnosti. Na druhou stranu o proti předchozím dílům (např. Wall-e, Auta...) nečekejte žádné větší poslání. Jedná se o jednoduchý příběh zaměřený převážně pro dětské publikum. Vyzrálejšího diváka však rozhodně neurazí.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Je o úplně něco jiného než Dark Knight a tudíž se to vesměs nedá srovnávat. Kritiky, kteří srovnávají Dark Knight Rises s Dark Knight, zejména pak s výkonem Heatha Ledgera, úspěšně ignorujte, jelikož třetí díl nemá s Jokerem nic společného a je tedy kravina ho s ním také srovnávat. Je pravdou, že třetí Batman má svá slabší místa, například Batmanova nová hračka na lítání je přeci jenom už moc přitažená za vlasy, na druhou stranu obsahuje spousty oživujících prvků. Catwoman byl nejlepší nápad, jaký Nolan mohl dostat a táhne celý film. Na vedlejší postavu je i dost dějotvorná. Taktéž ostatní vedlejší postavy jsou velmi kvalitně rozehrané a nikdo nepřijde nazbyt. Bezmála tři hodiny utečou jak nic. Nolan vás nenechá vydechnout, několikrát vás dokonce i mile překvapí. A tak se to má dělat!