Reklama

Reklama

Můj den

(studentský film)
  • USA My day (festivalový název)
Krátkometrážní / Komedie
Česko, 2013, 6 min

Obsahy(1)

Karel pravidelně navštěvuje kavárnu u řeky za účelem pozvat barmanku na rande. V den, kdy se konečně odhodlá něco udělat se situace malinko zkomplikuje, když Karel zjistí, že u toho samého stolu, ke kterému si pravidelně sedá, sedí jakýsi pan podnikatel. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Rovnou spoilery. Stejně jako servírka zachraňuje situaci packanou ctitelem, zachraňuje její postava i film packaný postavou ctitele. Čímž nemířím na herecké výkony ani na celkové pojetí postav, nýbrž na zarputilou komičnost jeho vnitřních hlášek, obšlehnutou z us. sitcomů a napasovanou na havelkovskou postavu starosvětsky sympatického "nešikovného inteligentního mladého muže". Kdežto servírka není koncipována nijak, takže je v pohodě. Paroubek boduje pouhým výskytem a momentem překvapení, ale celá jeho zbytečná scénka body zase odebírá (kdyby aspoň mlčel). Jinak samá pozitiva: Jedna hvězdička za celkovou příjemnost, jedna hvězdička za Písecké postřehy a nejstarší most ve vlastech, jedna hvězdička za to, jak se hrnek kafe nese ke stolu (to nemá ani Jarmush!). Takže jestli umím počítat, celkem jedna hvězdička. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj plán: zírat do novin a až přijde, dělám, že mě něco hrozně zajímá." Dokonalý plán je zárukou žádaného výsledku, ale tohle chtělo ještě trošku doladit. Jinak je pro všechny mladé intelektuály jistě povzbudivé, že i tento sociálně nevyzrálý exemplář může zabodovat u sympatické slečny, ale ona je to spíš filmová výjimka potvrzující pravidlo, že šance nesmělých Karlů na úspěch se limitně blíží nule. Nicméně alespoň jeho ironický vnitřní hlas mne dokázal pobavit. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Na radu čsfďáckého kamaráda jsem se podívala na studentský film. A to je co říct - dá se říct, že je to vlastně pocta :D. Vždycky mě zajímalo jak asi tak myslí chlap, když chce oslovit slečnu a teď už to trochu vím - ale pánové nedivte se, že jste pořád sami! My ženský s tím nic nenaděláme, když pořád jenom přemýšlíte a skutek utek!:D Tak teda co říci na závěr? Skvělé, vtipné, dobrá kamera, sympatičtí herci - co více si u kraťasu od studentů přát? ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Možná si rejža příběh doopravdy sám vymyslel a je to jen náhoda, že na stejný námět existuje více krátkých snímků (ona zápletka není zas až tak úchvatně složitá, aby se nemohla zrodit ve více hlavách), ale nedostatky originality a zajímavosti děje docela zručně kompenzují příjemné (a poměrně kvalitní) herecké výkony, černobílé řešení a adekvátně komická hudba. Podle mě patří i Tomáš Lyga k nadějným "začínajícím" filmařům. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip sa nestane perlou len preto, že je obraz ostrý a čiernobiely. Na druhej strane zdvojenie politikov Paroubka a Bártu v jednej osobe, na ktoré vo výstižnom komentári upozorňuje Ruut, si dve hviezdy zaslúži. Pretože toto ako jediné z krátkej komédie skvele pobavilo. Netuším síce, či šlo o zámer alebo nechcenú náhodu, ale to je v konečnom dôsledku fuk. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Zápletka se sušenkami je převzatá z knížky "Sbohem, a díky za ryby" od autora Douglase Adamse. Konkrétně v pasáží, kdy ji Arthur Dent vypráví svojí přítelkyni Fenchurch v podobě zábavné historky, která se mu skutečně stala. (P. J. D.)

Reklama

Reklama