Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Turista - Série 2 (2024) (série) 

Oproti většině uživatelů zde mám nejspíš jiná měřítka. Z druhé série jsem viděl dva díly a víc nemusím. Každá postava je totálně nelogicky jednající karikatura. Z každého nečekaného twistu srší jednoduchá touha diváka šokovat a tím udržet jeho pozornost. Proto přibylo oproti první řadě nelogičností a krve. Občasnou snahu psychologičtěji představit různé postavy vnímám spíš pozitivně, ale bohužel proniknout do duše totálních magorů s absurdním chováním a přemýšlením není taková zábava, jak by se mohlo zdát.

plakát

Planeta Česko (2017) 

Skvělé záběry jsou dnes už standard. Co nejvíce oceňuji je poselství tohoto dokumentu, které apeluje k vážení si přírody, kterou máme kolem sebe a osobní pohled režiséra.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Pro mě nejlepší z marvelovek, které nechybí humor a akce. Výjimečná ale je psychologií postav (nelíčí Iron Mana jako dokonalého hrdinu, ale člověka s vlastními vnitřními boji) a menším počtem klišé, než na jaký jsme u marvelovek zvyklí.

plakát

Divoká Francie (2016) (seriál) 

Skvělý dokument nabitý krásnými místy a hlavně provázený biologem, který poutavě popisuje místní přírodu a její specifika. Je vidět, že je to profesionál, který se vyzná a přírodu miluje.

plakát

Vandráci (2018) (seriál) 

Kdybych neviděl dřívější cestovatelské počiny Lišky s Révaiem v Moto cestou necestou, tak hodnotím asi o hvězdu výše. Takhle mohu srovnávat a negativa lehce převažují. Začnu ale pozitivy. Hlavním jsou záběry. Kamera je volnější a experimentálnější, což je jedna ze dvou věcí, které oživují nudné a nezajímavé dialogy hlavních aktérů. Tím druhým jsou některé opravdu silné zážitky (deštný les, rodina žijící i přes velkou chudobu šťastně uprostřed ničeho). Kvalitu dokumentu snižují dialogy herců, které málokdy přinesou něco zajímavého, režie a hudební podkres, který vyznívá nudně a melancholicky i ve chvílích, kdy trojice slaví narozeniny.

plakát

Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (2018) odpad!

Jediné dobré, co se filmu nedá upřít, je výborná animace. Od kásných fantasy scenerií až po dokonale vytvořené mořské vlny. Zbytek je jednoznačně odpad. Tak trapný humor založený na rozcapených grimasách a různém pitvoření se všech postav doprovázený různými skřeky a řvaním byl i přes relativně krátkou stopáž filmu téměř k nevydržení. Nesmáli se tomu ani děti, kterých byla v sále většina. Naopak malá holčička si po odchodu z filmu stěžovala tatínkovi, že jí z toho neustálého křepčení a hudby bolí uši.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Suverénně jeden z nejhorších komiksáků. Klišé nad klišé. Možná by nestačila ani malá násobilka na výpočet všech těch milimetrových úniků před smrtí, zachráněných civilistů (v mnohatisícovém městě probíhá válka, domy se bortí, jeden výbuch za druhým, ale jo, někdo z Avengerů vždycky zachrání jakéhokoliv občana, ať už je na jakékoliv straně města, ideálně jednou rukou při opět skvěle načasovaném pádu ze skály, fuj).

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Film pro masy, naivně americká hra na hrdiny. Hordy nepřátel okamžitě umírají i po úderu kamínku hozeném jedním z hlavních hrdinů, zato "klaďasové" se vykecávají i se třemi šípy zabodnutými v těle. "Záporácí" se sice rychle přibližují, když jsou na míle daleko, ale jakmile hrdiny doženou najednou běhají oni i jejich koně vždy dostatečně pomalu, navíc to mají krásně načasované, že když už "nečekaně" zaútočí na naše miloučké společenstvo, vždy hrdinové stihnou říct vše potřebné. Tak bohatou dávku kýčovitosti jsem už dlouho neviděl. Nebýt pár zajímavých ( ne originálních ) scén a dokonalých scenerií, dávám odpad!

plakát

Nula od nuly pojde (2006) 

Když se film snaží být zároveň černou komedií a vážným thrillerem, nedopadá to většinou dobře. To naštěstí není případ Big Nothing. Příběh vypráví o slušném chlapíkovi s dobrým srdcem zahnaném do extrémních situací, které jsou vždy ještě černější, než se na první pohled zdá. Skvělé herecké obsazení ( Simona Pegga a Davida Schwimmer ) nabízí za každých okolností skvělou podívanou.

plakát

Nezvaná (2009) 

Po prvních patnácti minutách jsem ztratil nervy v domnění, že sleduju naprosto neoriginální rádoby horor pro americké teenagery. Rychle jsem posouval děj dopředu a zastavil se až při závěrečných pěti minutách, které jsem zhlédl s pusou dokořán. Dokonalé rozuzlení mě donutilo dát si celý film znovu od začátku, vteřinu po vteřině a najednou jsem si ho opravdu užíval. Nakonec tedy průměrný film s nadprůměrným příběhem.