Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Zbytečné ale zajímavé info: Vychcánek Gus (Simon Pegg - jednotka příliš rychlého nasazení, Soumrak mrtvých) ,loser od rodiny Charlie ( David schwimmer - Ross z Přátel) a Miss poupě (Alice Eve) hnáni vidinou snadného zisku zatelefonují místnímu reverendovi a žádají prachy. Výměnou za to neřeknou, že se oddává choutkám u dětských porno stránek. Gusovo pravidlo číslo tři o vydírání a to: Nikdy neměň plán! ovšem poruší rozrušený Charlie, což má za následek, že reverend skončí v septiku. "Mám být klidný? Právě jsem utopil faráře v hromadě hnědých sraček!" Během následujích minut se tím pádem může roztočit kolotoč nepředvídaných, bizarních, komických i brutálních momentů, (NĚCO JAKO SPOILER: který mimo jiné obsahuje: 7 mrtvých lidí, dva masové vrahy na plátně, sekery v hlavě a propočítávání, za jak dlouho se člověk utopí v asfaltu. Jean-Baptiste Andrea už v Smrt přichází v bílem ukázal, že jak je mladý, tak je i svěží a originální, což dokazuje i v tomto snímku, který vyzařuje béčkovitostí a rozhodně neobsahuje nic, co by z něj udělalo kult či navýsost dobrý film, ale i přesto má takovou tu veselou auru brutality, která vás společně s humorem ("Proč jedem kurva tak pomalu? takhle dojedeme do minulosti") a občasnou technickou finesou vezme na příjemnou krvavou jízdu, která smrdí jako Fargo, ale je o něco černější a nenáročnější. těším se na jeho další film, tenhle režisér mi v současném nezávislém/mainstreamovém proudu sedí. 8/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý, zmatený a trochu ztřeštěný příběh, kterému na kvalitách hodně dopomáhá dvojka Simon Pegg a David Schwimmer a jelikož oba herce mám hodně rád, doufal jsem, že Velké Nic bude komedie, u které se často a rád zasměju. Zasmál jsem se, ale ne tak často jak bych chtěl a jak by nejspíš tvůrci očekávali. Příběh je vskutku velice jednoduchý později prošpikovaný vraždami, což mu neubírá na kvalitě ale rozhodně přidává na zmatenosti, která filmu disponuje po celý průběh. Naštěstí to není zas tak dlouhé, tak se to bez sebemenších problémů rozhodně dá v pohodě snést. I tak bych to nemusel vidět dvakrát, jako komedie mě to neoslnilo a už vůbec ne jako thriller. --- Vytáhli tělo mladý holky z jezera. - Bože, sebevražda? - Kdyby si uřízla nohy a ruce a potom se uškrtila... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní černohumorný thriller. Jeden z nespletitějších a nejatraktivnějších scénářů v tomhle žánru vůbec. Nejen že ústřední trojice je zábavná sama o sobě, potěší i vynikající hlášky a nepředvídatelné zvraty objevující se každých 5 minut, divák je doslova šokován a fascinován scénaristickými perlami, které režisér tasí a já film spolkl i s navijákem. Paráda pro tyhle filmy mám slabost. 90% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mazec!Viděl sem hodně černejch komedií, ale nikdy ne tak moc černou.Simon Pegg a David Schwimmer rozjíždějí sérii absurdních, brutálních ale hlavně vtipných události které mě teda vyrazili dech.Škoda, že film trvá jen hoďku a čtvrt, režisér si mohl víc pohrát s některejma scénama, dalo se tam přidat pár scének navíc které by ještě filmu přidali na absurditě a pořadně černym humoru, ale kdo ví, třeba by se mě to pak už tak nelíbilo.V každym případě fandim tomuhle typu filmů, černohumorné, brutální, extrémně vtipné a neuvěřitelně nedoceňené! 100% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočný, ba skôr dosť neoriginálny thriller, využívajúci mnohé moderné filmové postupy. Zložený obraz, zrýchlené zábery, rockový soundtrack, prekombinovaný dej, humorné vsuvky... veci, ktoré môžme dnes tak často vidieť u podobných snímkov. Zo začiatku ma trocha rozptyľovala prítomnosť Davida Schwimmera, herca ktorý spojil svoju karieru so seriálom "Priatelia". Ale ukázalo sa, že svoju úlohu tu zvládol obstojne. Viacej sa mi však páčil výkon Simona Pegga. Celkovo vidím tento film na slabučké tri hviezdičky. *** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • John Polito přijal roli ve filmu díky tomu, že scénář byl "to nezvrácenější, co kdy četl." (Othello)
  • V USA byl snímek distribuován rovnou na DVD. (Othello)
  • Billy Asher musel po Francouzi Jeanu-Baptiste Andreovi „projet“ jeho scénář a upravit ho do anglicky srozumitelnější verze. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama