Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (294)

plakát

Melody Gardot: Live (2012) (koncert) 

Pro hezkou a tajemnou Melody mám slabost... Koncert umí pěkně vygradovat a zvláště její "ruční práce" s publikem a taneční odchod z pódia při poslední písni mi utkvěly v paměti.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) odpad!

Odpad! jako hodnocení prakticky nepoužívám. Vytvořit jakékoliv dílo je těžší, než si netvořící lidé myslí. A skoro všechno má nějakou hodnotu vyjádřitelnou hvězdičkami. Časté používání hodnocení odpad! považuji za pozérství... Ale přesto dělám jednu výjimku - odpad! dávám věcem vysloveně škodlivým, nikoli v nepodstatných prkotinách, ale v obecném společenském dopadu... A Zeman škodlivý je, od samého záměru a prvopočátku. Jakkoliv se snaží většinu času maskovat, že není. Zeman je přesně stejný odpudivý bazilišek, jako režim, který jej stvořil.

plakát

ABBA: Mamma Mia (1975) (hudební videoklip) 

Jen je škoda, že v klipu není víc Björna. Jeho obleček je tak jedlej, že mu může konkurovat snad jedině David Bowie s nalakovanými prsty na nohou.

plakát

Rosamunde Pilcher - Presumpce lásky (2010) (epizoda) 

Zapnul jsem film, když už dvacet minut běžel a měl jsem strach, že děj už nepochopím... Dopadlo to ale dobře, pochopil jsem a zvedl si sebevědomí. Pročež jej hodnotím kladně (včetně Henrietty Richter-Röhl) :-)

plakát

Muž z Ria (1964) 

Normálně bych dal jen čtyři hvězdy - Muž z Ria je taková klasická blbina v belmondovském ražení (a že mám Belmonda fakt rád ... ovšem na Muže z Acapulca tenhle film nemá) ... ale ... Ale! Byla tam celá Brazílie, ba co víc, Brazílie začátku šedesátých let, to nejoptimističtější období, kdy se budovaly ty slavné brazilské pozdně funkcionalistické stavby ... v Riu, v Brasílii (novém hlavním městě) ... doba prezidenta Juscelina Kubitschka a božského architekta Oscara Niemeyera ... v těchto kulisách byl film natočen ... a mělo to ohromnou atmosféru ... alespoň tedy pro mne :-)

plakát

Denní hlídka (2006) 

Denní hlídka prakticky nezbytně doplňuje tu Noční. Spoustu věcí z prvního dílu vysvětlí, doplní a uzavře. A přesto jako by to byl jiný film, mnohem lepší - od scénáře přes režii a kameru, najednou se objevil ruský humor (v tom nejlepším slova smyslu), skvělá muzika, originální neonové titulky. Je to ruské a je to výborné... Skvělá Žanna Friske jako neodolatelně pojatá temná vědma Alice Donnikova... Kdo jste viděl první díl, rozhodně nepropásněte druhý!

plakát

Noční hlídka (2004) 

Z filmu se nějak vytratila spousta dějů a zápletek, jež byly pro mne podstatné v knižní předloze. Včetně té, která se mi zdá nejpodstatnější. Že ne vždy Světlo (či světlí Jiní) konající velkou spásu ve jménu Dobra, jsou tím pravým ořechovým. No a tak se Bekmambetovův film stal pro mne jen obyčejným akčním bijákem bez přesahu, jímž disponuje skvělá kniha Sergeje Lukjaněnka.

plakát

Herbář (2013) (pořad) 

Pořad má moc příjemný look, takový holčičí, ale mě se líbí. Pěkně si hraje s barvami. Hezká kamera. No, a kouzelná žvatlalka Linda :-)

plakát

Něžné vlny (2013) 

Ten film je jednoduše nádhernej, romantickej, milej. Přitom vtipnej. Moje krevní skupina. Nemám absolutně co vytknout (dobře, když už výjimku, která potvrzuje pravidlo, tak tu už dost překombinovanou scénu z Národní třídy ´89)... A výborná ústřední dvojice, roztomilý popleta Vojta (ten malý - Jan Maršál - je lepší) a krásná zrzavá beruška Ela (ach, Lucie Šteflová - už putuje do Oblíbených). Taktéž Táňa Pauhofová (taky ach..), Hynek Čermák a Jan Hartl se mi líbili, ale u nich už je to klasika, že jsou výborní... No a navíc ty vzpomínky z mládí... Ano, asi je to film pro takové ty - jak jen bych se safriš nazval - "mladé pamětníky". Proto tu zřejmě má tak málo procent... / .. Ještě mi to nedá - úsměv mi vyloudilo přečtení místních tagů: "láska, škola, manželé, komunismus, plavání, sametová revoluce" - nemá chybu, lépe bych ten film těžko popsal :-)