Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (592)

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Dávám plný počet hvězdiček, přestože prakticky nevím, co se ve filmu dělo, neboť jsem měl celou dobu upřený zrak na překrásnou Emily Blunt.

plakát

KDO JINÉMU JÁMU Rudolf Slánský (2020) (TV film) 

"Maskovat jste se mohl, a přece nakonec vaše cizí nitro bylo odhaleno!" Skvělý dokument popisující vykonstruovaný proces s (jinak masovým vrahem) Rudolfem Slánským. Měl bych však jednu výtku. Nalezené záběry z procesu mají několik hodin. Čekal jsem kvalitní seriál jako v případě Milady Horákové. Jeden film je prostě málo. Výslechy ostatních aktérů tu úplně chybí.

plakát

To se ví (2019) (pořad) 

Na diváky Babovřesek to prostě jinak nejde.

plakát

RoboCop vs Terminator (2006) 

Filmová koláž z doby, kdy ještě tento typ videí nebylo snadné vytvořit. Potěší i přítomný humor. Snímku dávám 5 hvězdiček, ale proboha, co to tady dělá?! To teď ČSFD udělá profil každému videu na Youtube?

plakát

Selský rozum (2017) 

Tento dokument jsem viděl krátce po shlédnutí filmu Všichni dobří rodáci. Myslím, že se jedná o důstojné pokračování.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Tak si to shrňme. Vrtání se k zemskému jádru = Fantastická čtyřka: Silver Surfer, Muž z oceli; mimozemská civilizace ve stylu hnízda, které ovládá velká královna = Vetřelci; neviditelné maskování lodi = Vetřelec vs. Predátor; vesmírný vysavač = Battle in outer space, Transformers 4; planeta pod tlakem cizí gravitace = Gorath; mobilní štíty = Star Wars; přátelský mimozemšťan podivín = Muži v černém 3. Mám pokračovat? Naštěstí u Rolanda Emmericha už dávno nehledám nějakou logiku, či originalitu (o to víc, že si v posledních filmech už dělá legraci sám ze sebe), ale pouze digitální efekty a zábavu, což jsem dostal.

plakát

Sedm let v Tibetu (1997) 

Ano, takhle vypadal ten "feudálně otrokářský" režim v Tibetu, který musela osvobodit hrdinná čínská armáda, aby tyranští mniši nesekali svým podřízeným ruce na potkání, jak pravila Jeho výsost prezident Miloš Zeman.

plakát

Sociální síť (2010) 

Zajímavá životopisná sonda o tom, jakým způsobem přichází k majetku miliardáři. Natočme na podobné téma napůl špionážní thriller a máme agenta Bureše.

plakát

Osvobození I - Ohnivá duha (1970) 

Pořád nechápu, proč musí být na ČSFD tato válečná epopej mimo celkového souhrnu také po částech. Jelikož jsem všechny díly hodnotil dohromady pěti hvězdičkami, tak jednotlivé díly budu hodnotit především kvůli míře propagandy. A ta je v první díle asi nejnižší. Samozřejmě film své chyby má, ale lépe to už dnes asi nikdo nenatočí.