Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Baraka - Odysea země

Baraka - Odysea země (1992)

Ukázka toho, že pouze hudbou a obrazem se dá říci vše. Umělecký dokument o Zemi, s jejími klady i zápory, který mě opakovaně hluboce zasáhl. I beze slov rozumíte a prožíváte příjemné i negativní emoce, týkající se naší krásné matičky Země a naší nedokonalé lidské civilizace, s občasným problesknutím do Vesmíru. Vskutku umělecké existenciální dílko, které doporučuji všem citlivým duším.

Tančírna

Tančírna (1983)

To je prostě pocitový a taneční film, buď vás chytne od začátku nebo už nemáte šanci. Je to hodně divadelní, což mi vůbec nevadí, a vždy si užívám ty geniálně vybrané originální týpky, co tam hrají. Pro tenhle film mám slabost, je humorný, nostalgický, dramatický, podle jednotlivých historických období. Celkově i s hudbou opravdu jedinečný.

Rosemary má děťátko

Rosemary má děťátko (1968)

Vynikající psychothriller, napnutí od začátku až do konce, výborná hudba, vynikající herecké výkony, hlavně Farrow. Vlezlí úlisní staříci taky moc dobří. Na začátku selanka, postupně sílící horror, který se mi vryl pod kůži. Na tohle má Polanski fakt talent. Málokterý film se satanskou tématikou je takto vydařený.

Vlasy

Vlasy (1979)

Jedna z mých srdcovek, ještě navíc od českého Formana a Ondříčka. K melodiím se dodnes vracím, miluju tanec ve venkovním prostředí. Všem všechno věříte. Humor, drama, smutek, přátelství. Originalita a přirozenost. Jednička mezi filmovými muzikály. Co více si přát.

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Tenhle film jsem viděla snad už třikrát a vždycky z něj mám stejné pocity. Držím prostě tomu klukovi palce, a otci, aby ho pochopil a podpořil. Billy tak nádherně poskakuje, vyhazuje nohama i rukama, ale s obrovským talentem. Jeho učitelka je taky moc skvělá. I postava kamaráda mi hodně sedí. A vůbec mi tady nevadí, že je konec optimistický, nepůsobí kýčovitě. Celkově velmi vyrovnané, dostanou se z vás emoce všeho druhu.