Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (99)

plakát

Endeavour (2012) (seriál) 

Střízlivý pravý britský seriál, neokázalý hlavní hrdina. Jak ten čas letí - šedesátá léta jsou už historie, což připomínají kostýmy. Vzpomněla jsem si na další můj oblíbený - Foylova válka. A taky na Klub přátel krásné literatury a bramborových koláčů, který se na plátno zatím nedostal...Těším se na další díly.

plakát

Dunkerk (2017) 

Očekávání velké a dojem z viděného skvělý. Špunty v uších, takže bez utrpení. Obraz nádherný (70 mm). Bez patosu, žádný filmový hrdina, velká úcta.

plakát

Wind River (2017) 

Na první pohled pěkné - záběry na sněhu, hudba, sympatický herec. Trochu nechtěná legrace při zuřivé jízdě na skútrech a nečekaná a skvělá přestřelka s tragickými konci. Fukovi se nelíbil střih a to mně právě jo, i záběry a režie, tak nevím...

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Tak se přidávám na stranu síly pěti hvězdiček. Dokonce mi bylo na konci do pláče. Triumfální hudba během titulků ve mně vzbudila davové nadšení, když jsem se drala přes sedící fanoušky. Jak odlišné od "obyčejných" akčních kusů, které proběhly v ukázkách. Multikina, jinak lezoucí na nervy, ospravedlněna. Co se mi na SW vlastně líbí - pohádka dobro a zlo, osudová linka, zamlžený prašný obraz... U téhle části i smutný konec a exhibice DV. A vzývání síly zase nebylo trapné.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Česká depna. Žádný úsměv. Velmi dobrá kamera. Plno podezřelých. Luxus v šedi. Hnusný Dušek. První díly odpudily. Zvědavost zvítězila. Opičárna.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Přísně 3hvězdičkové za otřesný konec, kde chyběl už jen Michal David. Za zmalovanou Lucii Bílou, rozpláclou Osvaldovou, měsíčně a přiblble se usmívajícího Horáčka - že by sponzoři? Nechybí K. Gott, zato exteriéry ano. Tajemná zimní krajina jen při příchodu do města, kde je asi umělý sníh. A taky za Bohdalku. 5 za Dyka (navzdory Verbalovi) a Modlitbu, lehce hrajícího Dvořáka, dceru P. Čtvrtníčka, P. Lišku a Abrháma. Tak trochu rozporný dojem, uvidím za týden, až se to rozleží...

plakát

Elle (2016) 

Hned jak jsem spatřila ......., byl mi podezřelý a že taky jo. Souhlasím s "Desadem". Kdyby jsem byla úchyl, tak za pět. Já nevím, ale ty francouzské filmy se mi líbí náměty nejvíc z 19. století.

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Tak ten Toni Erdmann - vypadal hrozně...Po cca 14 dnech mi to připadalo celé jako symbolická nadsázka s civilním obalem. Nezapomenutelná party a maska v parku, jako by se tu objevoval vliv některých kultů. Obdiv herečce v hlavní roli. Nejvíc mně pobavilo, jak si sundavala šaty. Jeden z filmů. kde forma není úplně třeba, ani o ní člověk nepřemýšlí, obsah to táhne dál a přesto jsou tam symboly. Evropa versus Hollywood. Všechno má něco do sebe, když je to dobré.

plakát

Já, Mattoni (2016) (seriál) 

Mně se to líbilo. Výprava, kamera, někteří herci. Docela se divím, jak se to nelíbilo...No, Případy prvního oddělení to teda nejsou...