Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Drama

Recenze (59)

plakát

Ďábelský Santa (2005) 

Zásadně odmítám skousnout pojem hororová komedie. Přijde mi to jako jakési zneuctění samotného hororového žánru. Proto takovéto filmy samovolně nevyhledávám. Nicméně jsou i výjimky. Snímek Santa's slay jsem měl již delší dobu na seznamu. Na svém hororovém blogu jsem si speciálně vytvořil kategorii s horory s vánoční atmosférou. Byl tam i tento Ďábelský Santa. Pustil jsem si to a už po první minutě mi bylo jasné, co to bude. Byl jsem zklamaný a přiznám se, že jsem měl zpočatku chuť film vypnout. Opět komedie! Jenže jsem to nevypnul a udělal jsem dobře. Už jen základní pointa je skvělá. Myslel jsem si, že Santa není jen tak hodný a milý, jak se o něm často říká. Je to pěkný zmetek. A to je dobře. Billu Goldbergovi ta role nesmírně sedla a myslím, že i on sám si ji užil. Je to vtipné, sice občas trochu přitažené za vlasy, ale bavil jsem se. Délka tak akorát, příběh super. Již se na to nejspíš znovu ale nekouknu. Ale i tak to můžu zařadit k těm povedenějším komediím.

plakát

Černý blesk (2009) 

Když zjistím, že je nějaký film asijský nebo ruský, okamžitě o něj ztrácím zájem. Nemám takové prostě rád, nelíbí se mi a tudíž je vůbec nevyhledávám. Černý blesk mě ale velmi mile překvapil. Trochu mě ale zmátl názvem, který mě vlastně i zároveň přesvědčil, abych dal filmu šanci. Objevila se první slova psaná azbukou a já si řekl, že to s klidným svědomím nemusím vůbec dokoukat, když neumím rusky. Do Dimových narozenin děj plyne pomalu, ale pak se rozjede. No a já se skvěle bavil a užíval si tu jízdu. Ano, našlo se tam několik, hlavně logických chyb (nejvíc mě dostal ten mobil, co mohl normálně fungovat i když byl ponořený ve vodě). Film ale musím hodnotit celkově a tak se to vyvážilo příběhem. Nápad jistě zajímavý, ale i tak jsem si občas nedokázal odpustit porovnání s am. filmy o superhrdinech. Hlavní ženská postava mě štvala už od začátku. Bylo evidentní, že ji Černý blesk musí ke konci zachránit, čímž si získá její srdce. Celkový děj mě ale zcela pohltil. Samotná myšlenka nanokatalyzátoru je výborná. Mohlo by to fungovat? :)

plakát

Psí poslání (2017) 

Ač nejsem majitel žádného psa, byl to pro mě opravdu silný zážitek. Po dlouhé době jsem byl v kině. O tomto filmu jsem slyšel jen zběžně a i když jsem trailer nejspíš viděl, nevěnoval jsem mu velkou pozornost. Film je ale naprosto dokonalý! Je to pojato jako rodinný film s mnoha velmi vtipnými momenty, ale i smutnými. Na konci prvního příběhu jsem asi nejvíc cítil slzy v očích. Ale právě to rozdělení na jednotlivé příběhy (které jsou součástí jednoho celku) má co do sebe. Určitě je to originální film a na konci jsem jenom zůstával sedět a ještě stále vstřebával tu úžasnou podívanou. Je to ten typ filmu, který ve vás zanechá optimismus a dobrou náladu. Opravdu moc pěkné!

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Nějakou dobu jsem odkládal shlédnutí tohoto filmu. Dělal jsem chybu, protože ho považuji za jeden z nejlepších vůbec. Tim Burton patří mezi mé velmi oblíbené režiséry, protože je to člověk, který diváka dokáže vtáhnout do svých mnohdy prapodivných světů. Má neuvěřitelnou fantazii. Sirotčinec mě zaujal již během několika prvních minut, i když jsem samozřejmě netušil, jak úžasný celý film bude. Při sledování podobných filmů jako je tento se cítím absolutně šťastný. To znamená, že vůbec nevnímám nic okolo, žádné problémy, žádné starosti. A jen si prostě užívám tu dokonalou filmovou jízdu. Za rozhodně nejlepší scénu považuju kostlivce v lunaparku. Dokonalé spojetí úžasné hudby a akce. Každého obdivovatele Burtona jistě potěšilo jeho kratičké cameo na kolotoči. Našel jsem pouze jedinou chybičku v celém filmu. Nevím zda to bylo omylem, ale nedalo se toho nevšimnout. Jakto, že Emma při úniku ze sirotčince nechala na střeše své olověné boty a pak později je opět má? Ale ani tato drobná chyba vůbec v ničem nezabránila dokonalému filmovému zážitku. Jsem rád, že jsem kdysi objevil Tima Burtona. Díky jeho fantazii a zpracování různých (především podivných) postav můžeme brouzdat po jeho "vnitřním světě".

plakát

Moneyball (2011) 

Musím říct, že nikdy jsem neměl v oblibě sportovní filmy. Nijak zvlášť. Baseball je navíc pro mě španělská vesnice. Možná díky tomu, že jsem ho nikdy prakticky nesledoval, tak nechápu pravidla. A možná to ani chápat nechci. Moneyball je ale jiný sportovní film. Nezaměřuje se totiž na hráče, ale na to, co se skrývá uvnitř vedení sportovního týmu. Vzhledem k tomu, že profesionálně jsem nikdy žádný sport nedělal, dost mě překvapilo, jak je to vlastně složité. A věřím, že tvůrci to natočili podle skutečnosti. Myslím si ale, že je to film pouze pro příznivce baseballu. Například mně to přišlo až moc dlouhé a díky tomu jsem to moc neocenil. Brad svou roli ale zvládl dobře. Upřímně se mi ale víc líbila Jonahova role. Asi kdybych se víc zajímal o baseball, film by se mi nejspíš líbil více.

plakát

Clownhouse (1989) 

Klauni a horor? Proč by ne, když to jsou v podstatě blázni a jsou přímo ideální pro obsazení v hororech. Navíc se mi líbí filmy o bláznech. Na tento film jsem se chystal už delší dobu. A zklamaný jsem rozhodně nebyl. Přesně takové filmy mám rád. Občas u filmů mě hodně zklame scénář, ale zde nemám co vytknout. Pěkný příběh.

plakát

Lidská jatka (2009) odpad!

Hurá. Další film, kterému s radostí dám nejnižší možné hodnocení. Jedním slovem - hrůza. Bohužel ve zcela opačném případě, než by to mělo být. Podle názvu to vypadalo slibně. Pak ale přišlo naprosté zklamání a nejednou jsem přemýšlel nad tím, zda to nevypnout dřív. Pozitiva? Světe div se, nic. Negativa? Více než mnoho. Co mně vadilo asi nejvíce, byla velmi roztřesená kamera a díky tomu to v některých scénách bylo rušivé. Když to tak shrnu - o čem to vlastně bylo? Naprostá ztráta času a filmového materiálu.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Jedním slovem - vynikající. Dokonalý příběh, vtipné dialogy a hudba, na kterou si vždy vzpomenu (Everything is awesome!). Podle mě jeden z nejlepších animáků tohoto roku. Opravdu nemám co vytknout, naprostá spokojenost. Velmi zajímavé bylo závěrečné rozuzlení.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Tento Spiderman mi dal celkem zabrat - tedy co se týče hodnocení. Potřeboval jsem den na to, abych o tom pořádně popřemýšlel. Nakonec se to přece jen dostalo k lepšímu hodnocení. I když teda jsem byl celkem zklamaný, že jde především o efekty než o samotný příběh. Na druhou stranu tady musím podotknout, že se mi dost líbily zpomalovací záběry. Pro mě rozhodně nejlepší byl Max Dillon aka Electro v podání Foxxe. Dalším kladem byla hudba. Ale co mě zase nejvíc zklamalo, bylo asi závěrečných 10 minut. Prostě mi to přišlo vše zbytečně moc uspěchané. Lepší by bylo, kdyby se to protáhlo třeba o půl hodiny. Ale scénář by se měl o něco vylepšit. Když to srovnám s prvním Amazing Spiderman, tak tento byl prostě o něco horší, ale úplně špatné to nebylo. Příště doufám, že tvůrci lépe zapracují na scénáři. Ale i tak se na další budu těšit. Tento hodnotím na 3,5 *.

plakát

Útok dvojhlavého žraloka (2012) odpad!

Jako komedie parádní. Bohužel hororové komedie vyloženě nesnáším. Rozhodl jsem se, že se prostě někdy musím podívat na nějaký horor s velmi nízkým hodnocením. Už podle názvu se dalo čekat, že to bude pěkná blbost. To je prostě když scénárista musí něco "zpatlat", aby měl na chleba. Jinak si to vysvětlit nedovedu. A konec mě ještě víc zklamal. Proč to někdo musel přežít? Tím to pro mě zcela ztratilo zájem a s hodnocením jsem ani chvíli neváhal.