Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (272)

plakát

Batman (1989) 

Skvěle natočený Batman Tima Burtona s výborným Jackem Nicholsonem. A i když mělo hodně lidí o obsazení role Batmana Michaelem Keatonem pochybnosti, musí uznat, že patří k těm lepším Batmanům. Hodně dělá také Elfmanova skvělá hudba.

plakát

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 

Od trojky jsem moc nečekal a musím říci, že mě mile překvapila. Postrádám tu sice postavu Sarah Connorové, ale souboje Terminátora z T-X v ženské podobě jsou skvělé. A překvapivý konec filmu - výborně. Opravdu jsem zvědavý na čtvrtý díl, který by měl vzniknout někdy v roce 2008.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Výborné a geniální pokračování skvělého filmu v němž dostává Schwarzenegger daleko větší prostor. A Robert Patrick jako Terminátor z tekutého kovu je také skvělý. Vřele doporučuji, protože tento film předčil i originál. Což se u takto skvělých filmů stává jen vyjímečně ( a James Cameron to ale umí ) .

plakát

Terminátor (1984) 

Skvělý a originální sci-fi, který jsem viděl jako dítě na VHS a vzbudil ve mně zájem o film jako takový. Arnold Schwarzenegger jako bezcitný vraždící stroj nemá chybu.

plakát

Syn Růžového Pantera (1993) 

Pokus o návrat k této sérii moc nevyšel, ale potěšilo mě, že je zde opět alespoň Inspektor Dreyfus.

plakát

Kletba Růžového pantera (1983) 

Tak tento díl už je vysloveně mizerný, ale v závěru se alespoň dozvíte šokující informace o Inspektorovi Closeauovi.

plakát

Stopa Růžového pantera (1982) 

Film složený z nepoužitých scén z předchozích filmů bohužel ztratil již veškeré kouzlo pantera. Jak je řečeno v tomto filmu Peter Sellers byl ten jediný a pravý Inspektor Closeau.

plakát

Pomsta Růžového pantera (1978) 

Pomsta je stále dobrý film, sice už nedosahuje špičkové kvality předchozích dvou dílů, ale stále je to výborná zábava. Closeau v ženském přestrojení a Dreyfus na pohřbu, to jsou opět nezapomenutelné scény. Nudný je začátek, ale jakmile se objeví Closeau, tak se rozjíždí série vtipných scén. Velká škoda že po tomto díle Peter Sellers tak mladý zemřel, prý měl již napsaný výborný scénář k šestému panterovi, ale realizace se již nedočkal. Věčná to škoda.

plakát

Návrat Růžového pantera (1975) 

Konečně suspendovaný inspektor Closeau na poslední chvíli dostává případ a opět vyšetřuje krádež Růžového pantera. Peter Sellers tu rozehrává herecký koncert. Nezapomenutelné scény, věčně číhající Kató a skoro šílený inspektor Dreyfus, na to opravdu nezapomenete. Druhý nejlepší panter z celé série.

plakát

Komisař Clouseau na stopě (1964) 

Konečně má inspektor Closeau větší roli, na scénu přichází i jeho sluha Kató a také nadřízený inspektor Dreyfus. V tomto filmu sice nejde o ukradený diamant, ale velmi svérázným způsobem se zde vyšetřuje vražda. Zábavná komedie, ale na 3 a 4 díl zdaleka nemá.