Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Poslední recenze (3)

plakát

Constantine (2014) (seriál) 

Celkem zajímavé, atmosféra fajn, čekal sem že to bude chaotické, ale ani mi nepřišlo a hlavně jsem se ani nenudil. Jen se obávám, že to celý bude stát na hereckém výkonu, který předvede Matt Ryan. Určitě tomu šanci dám, tématika je supr, tak snad se to dobře vyvine. A když to nebude seriálová bomba, kterou nečekám, oddychovka určitě. Pilot - 65%

plakát

Pod černou vlajkou (2014) (seriál) 

Po shlédnutí pilotu jsem velmi příjemně překvapen. Vypadá to na první velmi slušný seriál, který mnohým přiblíží jak to chodilo mezi pirátskou "sebrankou". Od první minuty pilotu jsem se velmi bavil, úvodní povedená akce mě vtáhla do děje a navodila celkovou atmosféru. Líbí se mi nastíněná zápletka a nezbývá než jen čekat jak se to celé vyvine dál. Za mě 80% po úvodním díle.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nolan se dostal svým druhým filmem o Batmanovi, Batman: The Dark Knight do pasti, ze které se chtěl letos dostat závěrečným a konečným dílem celé triologie. A to se mu však nepovedlo. Po dvojce, která je absolutně perfektní a mnozí ani nečekali, že může dosáhnout takových kvalit, jaké má, miliony nadšených lidí čekaly, že letos přijde ještě něco víc než je právě zmiňovaný druhý díl. To však ale nepřišlo. Dvojka zůstala nepřekonána. The Dark Knight Rises jeden z nejvíc, ne-li nejvíc očekávaný film tohoto roku je bezesporu perfektně propracovaný snímek, ale upřímně také jsem čekal něco víc a doufal jsem, že zůstanu v kině sedět jako přibitý když končil díl druhý, to se ale nestalo. Co se hereckých výkonů týče, tak právě v této triologii by se člověk měl zaměřit na to (tedy podle mého názoru), jaké herecké výkony podávají hlavně záporáci, protože u ostatních postav mi to nepřijde až tak důležité jelikož tam, když to tak řeknu "není co hrát" tak, aby člověka postava ohromila. Batman je prostě Batman nejde hrát nic víc než prostě Batmana který má jasně dané vzorce chování a nejde u něj vymyslet nic víc, ale právě ze záporáků toho jde vyždímat strašně moc. Když tento díl znovu srovnám s druhým v tomto ohledu tak se to také nedá rovnat Heath Ledger byl naprosto skvělý a svojí postavě propadl a totálně se s ní sžil, což se u Bana v podání Toma Hardyho říct nedá, myslím, že mu ani nebyl dán prostor pro to, aby něco předvedl, vlastně je to jen chodící namakaná mlátička s opravdu divným hlasem. Která jede přesně podle "svého" plánu. K příběhu snad jen to, že byl mnohem temnější než kdy před tím a Nolan představil nového záporáka. Dobře propracovaný a vymyšlený scénář se místy příšerně táhne v celku nudnými zdlouhavými dialogy ve srovnání s dvojkou, tam všechno šlape věci se rychle mění a člověk nepozná že u filmu sedí tři hodiny, ale to je dáno námětem a samotnou postavou šíleného Jokera. Pořád jsem očekával něco co mě ohromí a pak to přišlo Bane převzal kontrolu nad celým městem pomocí zbraní a veškeré techniky, kterou pro Batmana vytvořil pan Fox. Bane přerazí Batmana uvrhne ho do temného vězení a ovládne město a zavládne chaos, který je ovšem kontrolovaný. Jedinou chvílí kdy mi opravdu běhal mráz po zádech byla masová scéna tisíců osvobozených policistů z GPD a armádou žoldáků a vězňů Bana. Tato scéna je opravdu ohromující. Závěrem: minimum vyvolaných emocí, minimum toho, co nelze předpokládat a jakým směrem se vše bude ubírat a nedonucení zůstat sedět i přes závěrečné titulky si nezaslouží nejvyšší hodnocení z celé triologie. Jako samostatný film: 90%, Jako součást triologie 88% - prostě chybělo něco nového neočekávatelného, naprosto ohromujícího. Možná měl Nolan nechat nejlepší nakonec. Jinak za koupi lístků do kina to rozhodně a bezesporu stojí :).

Poslední hodnocení (245)

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

21.12.2015

Nevědomí (2013)

01.11.2014

Constantine (2014) (seriál)

01.11.2014

Pod černou vlajkou (2014) (seriál)

26.01.2014

Temný případ (2014) (seriál)

24.01.2014

Sám doma (1990)

21.01.2014

96 hodin (2008)

21.01.2014

Lví král (1994)

21.01.2014

My Fair Lady (1964)

21.01.2014

Reklama