Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (648)

plakát

Piklírna (2021) (seriál) 

Seriál s pěkným námětem o tom, co kdyby všechny konspirační teorie byly pravdivé... Teda kromě té, že je Země placatá. To už je natolik přitažený za hlavu, že si z toho pěkně dělají v jednom dílu srandu. Inside Job je pohodový seriál, který není pro děti, ale zároveň se nesnaží nijak šokovat, chce prostě jen pobavit. A to se mu daří. Má barvité rozličné postavy, které nejsou nic extra (hloubkou charakteru, vzezřením jsou to často šílenosti), ale jsou v pohodě. Osobně mám nejradši Bretta, který celý svůj život vždy dělal ty správné věci, je atraktivní a sympatický, ale zároveň je trochu natvrdlý a povrchní. Zde to ale není žádný záporák, jak by mohl být, protože je plný optimismu a má srdce na pravém místě. Což je v kontrastu s drtivou většinou postav, kteří jsou většinou mentálně narušení sobci s různými úchylkami. Příběhy jsou fajn a nenudí, a to i přesto že mají délku kolem 30 minut, ne dvaceti. Poctivý animák pro dospělé. (7/10)

plakát

Zase 15 (2022) (seriál) 

Skvělá premisa, kde Netflix hezky zacílil na dnešní třicátníky... Upřímně řečeno spíš třicátnice, tohle je seriál spíš pro ženy. Občas to sice vypadá, že seriál je cílený na holky, ale námětem je to, že se hlavní hrdinka může vrátit v čase na střední školu, kde byla samozřejmě ještě dost trdlo, jenže nyní je dospělejší, a tak se ve svým mladším těle může chovat a rozhodovat lépe. Je myslím tajnou fantazií mnohých starších lidí, jak by dneska spoustu věcí udělali jinak. Druhým důvodem, proč je seriál spíš pro třicátníky je to, že si v něm diváci a divačky užijí devadesátkovou módu (např. kapsáče) a jiné tehdy "cool" věci. Není zase tolik, ale třeba scéna, kdy hlavní hrdinka nevydrží sledovat, jak někdo pět minut datluje krátkou SMSku, mě dost pobavila. Celkově je ale zpracování vlastně dost průměrné a hlavní hrdinka je vlastně košťatem i v současnosti - zase tolik nedospěla, jen je sebevědomější. Je to tedy spíš průměr, ale seriál má milou atmosféru a rozumnou délku. Seriál není uzavřený a má fajn otevřený konec. Je velká škoda, že postavy jsou tak ploché, ale možná na druhou sérii ještě zkusím. (6/10)

plakát

Annabelle (2014) 

Kvalitně natočené. Je znát, že režisérem je kameraman, protože si občas pěkně hraje se záběry, umístěním kamery... To je fajn. Taky jsou ve filmu dobří herci. Manžel mi šíleně připomínal Eddieho Redmayna, kdyby byl o trochu větší alfa samec. Strašidelný je film tak akorát. Bohužel příběh je dost slaboučký a zapůsobí asi hlavně na děti a naivnější diváky, kteří lidem baští to, že je to "podle skutečné události". Docela OK horor. (6/10)

plakát

Someone's Watching Me! (1978) (TV film) 

Krásná sympaťačka versus urputný stalker, který využívá tehdejší moderní technologie. Hlavní hrdinka bydlí ve velké bytovce s velkými okny a naproti je další podobná velká bytovka, takže se stává pro stalkera s dalekohledem ideální obětí. Film je bezesporu kvalitní - má dobrý příběh, dobré postavy a dobrou režii. Bohužel ke konci už je děj trochu natahovaný, a jak mi byla hlavní hrdinka sympatická jako silná žena s dobrým smyslem pro humor, tak jsem její herečce nějak nevěřil vystrašenou polohu na konci filmu. Slušný snímek, spíše pro fajnšměkry žánru. (7/10)

plakát

Batman (2022) 

Začínající Batman se druhým rokem snaží ochraňovat Gotham v stylovém kostýmu. Zdejší Batman je křehčí a emocionálnější, ale nevadí to. Je zábavné pozorovat jeho cestu. Ve sbírce různorodých postav tu dále máme pěknou Catwoman, zábavného padoucha Penguina, který mluví jako Robert De Niro, a strašidelného a poměrně realistického psychopata Riddlera. Batman má fajn příběh. Jde o thriller, kde se najdou i prvky krimi - což už bylo na čase vzhledem k tomu, že se Batmanovi přezdívá "největší detektiv světa" a bývá hlavním hrdinou komiksové řady Detective Comics. Film není přes svou délku nudný, ale přeci jen působí ke konci trochu nataženě. Ve filmu se taky hodně drsňačí... Pokud si lidi dělali srandu z Baleova chrapláku, tak tady je celá řada hlášek a scén, které si říkají o zparodování. Celkově velmi sympatická adaptace Batmana. (8/10)

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Hororová komedie postavená na vtipné premise, že strašidelní vidláci jsou tu ve skutečnosti roztomilí nekňubové, ale kvůli různým náhodám si typičtí američtí vysokoškoláci na výletě myslí, že to jsou krvežíznivá monstra. A těch náhod je fakt hodně, takže už se jedná skoro o grotesku. Děj je dost předvídatelný, ale kupodivu je zábavný, i když ke konci už je to přeci jen trochu na jedno brdo. Pohodová odpočinkovka o mílích vidlácích a teenagerech, co jsou omylem masakrováni. (7/10)

plakát

The End of the F***ing World - Série 2 (2019) (série) 

U druhé řadě tvůrci trochu vyměkli. Může za to nejspíš i fakt, že jim došel zdrojový komiksový materiál (který končí jinak, drsněji), ale oni přesto chtěli pokračovat s hlavní dvojicí, kterou si očividně spolu s diváky šíleně oblíbili. Místy to na mě působilo spíš jako taková nadšená fanfikce. Na druhou stranu je kvalita stále dost vysoká a seriál je fakt stylový. Vizuál i hudba je místy něco úchvatného. The End of the F***ing World připomíná různé indie filmy, ale první řada mi přišla více stylizovaná, zatímco druhá je realističtější. Je hodně o vztazích, především samozřejmě o vztahu hlavní dvojice, kteří jsou stále velcí sympaťáci. Ale jak jsem říkal, tvůrci si je zamilovali, a tak jim dle mého názoru příliš nadržují. A na černý humor se tu taky nějak pozapomnělo. Pořád kvalitní seriál... ale asi bych spíš byl radši za konec, který byl jen naznačený, ale tvůrci z něho rychle zase vycouvali (ti, co viděli, budou jistě vědět, na co narážím). (8/10)

plakát

The End of the F***ing World - Série 1 (2017) (série) 

Podle ujetého komiksu vznikl ujetý seriál. Nečetl jsem ho, ale podle ukázek to vypadá na alespoň místy dost přesnou adaptaci (např. dialogy jsou stejné), navíc mi seriál hned přišel dost komiksový v tom ohledu, že slyšíme myšlenky hned několika postav (u dnešního komiksu je běžné, že známe myšlenky klidně i deseti postav). Hlavní dvojka je skvělá, jsou to správní magoři. Kluk má vražedné myšlenky, holka je ze všeho totálně otrávená... Což už není nic moc originálního, ale i díky sympatickým hercům tyhle postavy mají svoje kouzlo. Příběh taky není vrcholem originality, ale je moc fajn a místy i dost napínavé. S každou další epizodou jsem seriál a jeho styl měl radši a radši, až nakonec jsem na něho nedal dopustit a považuju první sérii za parádní jízdu. (9/10)

plakát

Kruh (2002) 

Po hodně letech, co mě vystrašil japonský originál, jsem se konečně podíval na slavný americký remake. Musím uznat, že atmosféra ve filmu je pořádně hustá. Film se dobře rozjede, ale samotné vyšetřování nakonec není moc napínavé ani zajímavé. Můžeme se koukat aspoň na krásnou hlavní hrdinku, jenže ta se bohužel chová místy trochu divně. Když její pátrání dospěje k závěru, těšil jsem se na erupci strašidelných a ohavných scén, ale nakonec jsem byl zklamaný. Pár scén tam strašidelných je, ale nakonec spíš vítězí kýč a patos. Slušný atmosférický horor. (6/10)

plakát

Chůva na zabití (2017) 

Správný úlet se skvělým tempem. Je v něm skvělý humor a zároveň v nechybí napětí. Nějaké věci sice ve filmu při bližším zkoumání nedávají smysl, ale protože je film tak stylizovaný, tak to vůbec nevadí. Vydařená hororová komedie. (8/10)