Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (2 603)

plakát

Stezka Českem - Adršpach a Broumovsko (2024) (epizoda) 

Žila jsem tam velmi, velmi dlouho a ten kraj jsem milovala a miluji. Na mnoha místech jsem byla xkrát a pak nás později následovali děti, kteří to tam znají nazpaměť a na mnoha místech například v Broumovských stěnách měli už místa na přespání, ale pšt :-))) Tam je všude zákaz:-)) A pan Vladyka má pravdu, že na těch nejznámějších místech je lépe chodit v létě k večeru nebo brzy na jaře a nebo na podzim. Je to tam jinak jak Václavák. Ach jo, to bylo vzpomínání..........

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Po delší úvaze jsem zvedla hodnocení na plnou palbu. Vše, co mně hned po skončení napadlo a rozhodilo se nakonec ukázalo jako velmi dobrý tah včetně závěrečného finále. Sandra se Samuelem a nevidomým synem chtěli začít někde jinde a tak manžel inicioval odstěhování do větší dřevostavby a asi i daleko od lidí. A tam to všechno začíná. Momentem nalezeného, mrtvého Samuela se začíná odvíjet drama, kdy byla podezřelou právě jeho manželka, která s ním byla v tu dobu sama doma. Následuje delší část ze soudní síně, kde se přelévaly moje pocity od podezření, že to skutečně provedla až po důkazy, které mě zase naklonily k opačnému názoru a mezi tím vším se pohyboval jejich syn, který tady měl také svůj prostor ke své úvaze. Všechno bylo tak načrtnuto, aby jsem byla přesně takto rozhozená až do závěrečného konce. Sandra Huller přispěla určitě k mému vyššímu hodnocení, protože její výkon byl vynikající, ale nechci vynechat ani žalobce a už vůbec ne výkon jejího nevidomého syna. Je to jeden z filmů, které bych viděla ráda ještě jednou, ale znám se jak to v reálu chodí.........

plakát

Tváří v tvář - Série 3 (2023) (série) 

Jak už tady píše uživatel pushover, tak po herecké stránce všech zúčastněných nemám absolutně co vytknout. Lars se se svojí postavou natolik sžil, že jsem ho nesnášela imrvére. Ovšem co se týká závěru, tak jsem velmi nespokojená a ubírám tak jednu hvězdu. Mám chuť napsat, že by mě uspokojil jakýkoliv jiný konec, ale tohle neberu.

plakát

Únos letadla (2023) (seriál) 

Dlouho jsem neviděla miniseriál, kde bych byla napnutá jak kšandy a to i přes to, že v té druhé polovině se to zbytečně zkomplikovalo. Nevadí, zavřu obě, vlastně jen jedno oko, protože bych neviděla mého oblíbence Idrise. Ten to v podstatě celé táhnul do závěrečné americké tečky. Zkrátka jsem jela jeden díl za druhým a ráno jsem vstala dřív, abych jela dál, což je u mě zázrak:-) U mě naprostá spokojenost.

plakát

Chlap (2022) (seriál) 

Už je to delší dobu, co jsem se dodívala na tenhle seriál, ale váhala jsem s hodnocením a čekala jsem až se to ve mně trochu uleží. Nestalo se a tak se motám mezi trojkou a čtyřkou stále. Nicméně dám čtverec, protože mně víc než polovina opravdu bavila a jela jsem jeden díl za druhým, abych vzápětí zjistila, jak tady píší i kolegové, že mám pocit už viděného. Druhá polovina byla jak na jedno brdo, takže jsem jen čekala jak se jednotlivci vybarví a tečka. To se stalo s posledními díly, kde jsem byla celkem spokojená a tak přihazuji 1*.

plakát

Jack Reacher (2022) (seriál) 

Já jsem byla osobně spokojená a mohu s klidem baronky napsat, že jsem se báječně bavila. Dokonce jsem se musela zkraje mrknout, jestli to není komedie a ono že prý ne. No nic, tak jsem se jen občas musela usmívat pod vousy. Hlavní trojka byla vybraná akorátně, fungovalo to mezi nimi tak, jak bych si představovala, tudíž co víc si přát. Prostě jeden z mála béčkových seriálů, který se fakt povedl. Alan musí ještě trochu zapracovat na obličejové mimice, tady přece jen působil trochu prkenně, ale on si to vynahradil svými bojovnými akcemi.

plakát

Jen na skok (2022) 

Tak tohle mě tedy zabolelo. Celou dobu jsem byla v napětí, atmosféru to mělo také super. Předvídatelnost by mě vůbec nevadila, ale na konci to Babak zbabákoval natolik, že jdu s hodnocením dolů a to hodně namíchnutá.

plakát

Odloučení (2022) (seriál) 

Nevím ani proč jsem si Severence pořizovala, protože žánr sci fi je mi celkem vzdálený, ale faktem je, že mě svým způsobem fascinoval. Pouze asi tři díly jsem tak trochu prostepovala, ale jinak jsem jela jeden díl za druhým a čekala jsem, kdy se to konečně posune do trochu větší akce, víc odhalí celý vnitřní systém, potažmo i venkovní a přestože se tak až moc nestalo, bylo to zkrátka vtahující. Celá hlavní čtyřka hrála suprově, ale kdo byl naprosto dokonalý, tak musím vyzdvihnout Patricii. Tu jsem fakt nesnášela hned zkraje a vydrželo mně to hodně dlouho. Ona se do takových rolí přímo pokládá, když vezmu v úvahu třeba seriál Odhalení, kde byla taktéž na odstřel. A Johna Turturra mám ráda a i tady dokázal, že zkrátka umí. Celkově toho tedy vůbec nelituji a jsem zvědavá jestli se z toho vyvrbí druhá série, protože všechny ingredience tomu nasvědčují.

plakát

Savage River (2022) (seriál) 

Ne, není to přímo čistá čtyřka. Je nakloněná přece jen blíž k té trojce, ale nedá se Savage River upřít dobře vypointovaný případ nebo spíš příběh s několika podezřelými. Ono se to dalo vytušit myslím asi ve čtvrté epizodě, kdo za tím je, ale jen je to lehce načrtnuté. Jinak by ty nápadně nenápadné vsuvky neměly smysl. Katka byla prima volba a hrála tu holčinu skvěle. Pak tam bylo pár obličejů, které bych zmasakrovala, ale vem to čert. Já jsem si u toho dáchla a to se počítá. Scénář psalo víc osob a to je ke škodě, protože pár nelogičností se tam přece jen vloudilo. Jsem většinou pro jednoho scénáristu, bývá to tak přece jen ucelenější. Kdo je pro? A kdo je proti? Nehlaste se všichni :-)

plakát

Svatý pavouk (2022) 

Včera jsem si bez velkého očekávání dala tenhle film a vida co se vylouplo na povrch. Bezvadná krimoška, kdy mně po skončení nebylo zrovna nejlépe, ale právě tohle se na filmu cení. Průšvih by to byl, kdyby to se mnou ani nehnulo. Každopádně jsem na výsost spokojená. Líbil se mně dvojí pohled na postoj k sériovému vrahovi a ano, ono to tam tak bezesporu funguje. V tom to bylo zprostředkované geniálně. Málem jsem šla na kobereček co mám na zemi, abych vzápětí nesepsula všechny tamější fanatiky. Plusem tohoto snímku je i fakt, že mě držel celou dobu v nervním stavu a vydrželo mi to do absolutního konce. Suma sumárum to byl po dlouhé době velmi dobrý, profesionálně zvládnutý film.