Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (205)

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Dick Steele je sice drsňák, ale na Franka Drebina nemá ani náhodou. S postupem děje totiž film ztrácí jistou počáteční osobitost a zabředá čím dál více jen do stylu rychlého střídání jednotlivých skoro až nesouvisejících scén parodujících co se dá, jen aby se natáhla stopáž. Ke konci tak neodbytně začíná připomínat jiný nepodařený kousek Leslieho Nielsena, a to film 2001: Vesmírná prda. Bohužel.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

I když zdaleka ne všechny díly drží kvalitu stejně vysoko, dá se to určitě odpustit, protože Ajťáci jsou zkrátka jedinečný sitcom ze světa, kterému prostě a jednoduše rozumí jen úzká skupina lidí, kteří v oblasti IT ovládají více než "...sending emails, receiving emails, deleting emails, clicking, double clicking...". I díky poslední 4. sérii, která podle mého názoru nakonec posunula seriál zpátky ke kořenům nejkvalitnější první série, dávám 4*.

plakát

Americký sen (2010) 

Pokud jste paranoik, který vidí konspiraci na každém kroku, bude se vám následující krátkometrážní snímek určitě líbit. Nicméně stejně jako je třeba brát Federální Rezervní Systém s rezervou, tak je třeba s rezervou brát i tento film. Ale jinak zábava na půl hodiny to není špatné.

plakát

Apokalypsa: 2. světová válka (2009) (seriál) 

Nedokážu pochopit, jak je možné, že je tento dokument hodnocený tak vysoko a dokonce zde patří mezi desítku nejlepších seriálů. Je to z neznalosti? Možná, že jen díky opojení z kolorovaných záběrů nebo z podkresové hudby? Osobně ale musím říct, že tyto pocity jaksi nesdílím. Viděl jsem již nemálo dokumentů o druhé světové válce a toto dle mého názoru rozhodně ke špičce v oboru nepatří. Ano, série je poměrně dobře strukturovaná a dotýká se skoro všech významných událostí války. Ano, hudba je skutečně na špičkové úrovni, až bych řekl, že je tím nejlepším z celého dokumentu. Ale to je tak všechno, co lze na "Apokalypse" najít výjimečného. Co se týká kolovaných sekvencí, není to nic světoborného ani výjimečného. To už tu bylo a provedeno mnohem lépe. Celková stopáž seriálu je evidentně příliš krátká, aby bylo možné v dokumentu skutečně zachytit významné momenty způsobem, jaký jim náleží. Nedostatek času se tvůrci snaží nahradit větším důrazem na emotivnost celého projevu, což se bohužel setkává s kladnou odezvou u publika, jak vidím. Ona vůbec faktografická část dokumentu místo aby byla kostrou, stává se jaksi Achillovou patou. Nejenže popis faktů dost zaostává, ba co víc, některá zde zmíněná "fakta" jsou dokonce i chybná. Nepochopil jsem, jak si mohou autoři v dokumentu z roku 2009 dovolit říct, že polská kavalerie útočila na německé tanky ztečí! Nebo že Georgij Žukov naplánoval obklíčení Němců u Stalingradu! Chudák Vatutin... Z těchto důvodů prostě čtvrtou hvězdičku dát nemohu.

plakát

Apollo 13 (1995) 

Neobyčejný příběh o osudech jedné americké vesmírné osádky podaný naprosto obyčejným způsobem. Nevím, jestli při dívání se na tento film opravdu tolik vadí znalost reálií a tím pádem i toho, jak to nakonec dopadne, ale bohužel nemohu říct, že by mě tento zde tak vyzdvihovaný snímek nějak výrazně nadchnul. Nebylo to vysloveně špatně strávených 140 minut, ale mezi výjimečné filmy bych ho prostě nezařadil. Působil na mě zkrátka až moc tuctově a i přes upřímnou snahu hereckých hvězd jsem nebyl za celou dobu schopen se sžít s hlavními postavami tohoto dramatu a tím pádem jsem ani nemohl jejich osudy sdílet žádoucím způsobem. K tomu přidávám fakt, že se první polovinu filmu prakticky nic neděje a dostanu se na 3*.

plakát

Art of War, The (2009) (TV film) 

Rozhodně zajímavý dokument, který vám stručně představí základní teze Sun Tsuova pojednání s názvem Umění války, které je jakousi první příručkou vojenských velitelů v historii. Bohužel ale tomuto dokumentu tak trochu škodí, že místo aby tvůrci vybrali příklady pro jednotlivé Sun Tsuovi teze, dělají to spíše naopak a vybírají si pouze ty části, které se jim tzv. "hodí do krámu", aby jimi podpořili svůj výběr bitev. Ty jsou sice poměrně dobře ilustrovány, ale opět jako v mnoha jiných amerických dokumentech jsou zase jenom o Američanech. Poslední věc, která mi zde vadí je i to, že se snaží autoři dokumentu představit dílo Sun Tsua jako zdroj precizních předpovědí výsledků válek a bitev, místo aby ho zobrazili jako návod pomáhající k úspěchu.

plakát

Barevný závoj (2006) 

Cesta k odpuštění a k nalezení nejen toho druhého, ale hlavně také sebe sama, může být hodně dlouhá a trnitá. Z pohledu diváka tohoto snímku může být naštěstí i velice chytlavá, procítěná a zajímavá a také s čím dál více prohlubujícím se a gradujícím příběhem. Ten je navíc okořeněný výběrem exotického prostředí rané novodobé Číny zmítané vzrůstajícími nacionalistickými tendencemi. Závěr filmu naštěstí dosavadní vývoj děje a postav ještě více podtrhne, takže jde z mého pohledu rozhodně o vydařený a kvalitní snímek.

plakát

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok! (1999) 

Parádní bonus k seriálu Černá zmije, ve kterém si hlavní postavy pěkně pohrají se strojem času, aneb jak málo stačí, abyste změnili historii k nepoznání...

plakát

Blackadder Rides Again (2008) (TV film) 

Návrat k Černé zmiji po dvaceti letech. V tomto dokumentu dostanou slovo tvůrci i představitelé hlavních postav, takže dostanete možnost nejen zjistit, jak seriál vznikal (a že málem skončil dřív než se pořádně rozjel), ale také názory a vzpomínky právě hlavních protagonistů. Překvapivé pak pro mě bylo vidět Stephena Frye v jeho rezidenci v Africe jak vzpomíná na určité nezapomenutelné momenty ze seriálu. Tonyho Robinsona a Tima McInnernyho bylo asi nejtěžší po těch dlouhých dvaceti letech poznat.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Miluji britský sitcom a britský styl humoru obecně díky jeho důrazu na sarkasmus, ironii, černý humor a hlavně na dialogy mezi malým počtem jasně definovaných postav. Black Books na tomto schématu přesně staví a nutno říct, že se jim to daří opravdu dobře. I když oficiálně by měl být hlavní postavou Bernard, mně osobně se zdál Manny svou rolí mnohem lepší a taky díky jemu a tomu perfektnímu konci dávám 4*.