Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (39)

plakát

Ant-Man (2015) 

Psal jsem to už u civil war, moc se mi líbí kam se Marvel od prvních filmů posunul. Film srší vtipem, akcí a hlavně skvělými nápady. Nic jsem od něj nečekal, ale strašně mě to překvapilo. Narozdíl od ostatních Marvelů bych taky vypíchl barvitý soundtrack (i když u strážců galaxie bylo tohle ještě dál). Super komiksový snímek a pro mě zatím nejlepší marvel sólovka (civil war nepočítám).

plakát

Enter the Battlefield: Life on the Magic - The Gathering Pro Tour (2016) 

Na začátek vysvětlení o čem hra je, poté se dokument věnuje mapování životů profesionálních hráčů mtg. V tomhle mě mrzí že si tvůrci vybrali pro mě nesympatické hráče Turtenwalda, Hueyho a Shenhara (Chris P. v pohodě). Radši bych tam viděl tu první generaci, která z pro magicu udělala to čím je dnes, Finkela, Kiblera, nebo Buddeho. Jinak dokument je ke shlédnutí na youtube.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Pro mě zdaleka nejlepší marvelovka. Vážnější tón tomuto univerzu sluší. Moc se mi líbí kam se Marvel poslední dobou ubírá, snad to další sólovky Iron mana a Thora (které mě moc nebereou) nepokazí.

plakát

Space Jam (1996) 

Vy jste to vůbec nepochopili.. to není film a Michaelu Jordanovi, ale o Billovi Murraym, kterej měl jeden sen, hrát ligu :D

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Tohle je splněný sen každého komiksového fanouška a hlavně fanouška DC Comics, který je narozdíl od Marvelu temnější, dospělejší a mnohdy řeší sociální a náboženská témata. Proto zde není prostor pro humor. Zack Snyder to natočil tak jak měl. Pravda že přerod Batmana v přítele působil trochu urychleně, ale logické díry? špatný scénář? To je hodně přehnané. Dost mě překvapuje jaká hejtovací vlna se proti filmu zvedla. Do kin nám dorazí 4-5 komiksových filmů ročně, ale pouze u tohoto se v každém druhém komentáři objevuje slovo "digibordel" :D... No nepíšu abych film před čsfd žáky filmových studií obhájil, ale abych ho třeba přiblížil těm co ho ještě neviděli a nejdou do kina předem s tím že ho později setřou.Zimmer opět září. I když soundtrack není tak poslouchatelný sám o sobě jako Osty k Inception, nebo Interstellar, takové Luthor a WW theme se vám vryjí do paměti. Film nemá tolik akčních scén kolik jsem čekal, ale vůbec to nevadí, právě naopak. První hodina a něco se tvoří atmosféra pro souboj dvou velikánů, který vypadal přesně tak jak jsem si to představoval. Dále tu jsou krásné odkazy na (hlavně) batmanovskou i supermanovskou mytologii. Velká škoda, že nám studio těch 30 minut vystřihlo a byli jsme ochuzeni o Oracle. Aspoň se můžem těšit na Bluray. Budoucí členové JLA jsou představeni sice krátce, ale tak tajemně, že jsem měl při těch scénách husí kůži a úsměv na tváři. Natěšenost na celý DC movie universe po tomhle filmu asi nemůže být větší. 5* pro fandy. 4* pro "normální" populaci :).. Méně si však tento film opravdu nezaslouží a čísla za první promítací víkend to jen potvrzují (421 mil. dolarů celosvětově při nákladech 250 mil.) Studio tedy se Snyderem nešláplo vedle a my se můžeme těšit na další takto našlapané DC filmy.

plakát

Enderova hra (2013) 

Vůbec ne špatné.. I když pořád je vidět, že je to točené pro mladší publikum. Ale zajímavý nápad i pointa. + Skvělý casting hlavního hrdiny.

plakát

Zmizení (2013) 

Strhující a napínavé drama po kterém se hodně těžko usíná... Hodně u mě stoupl Jake Gyllenhaal za skvěle zahranou postavu detektiva. Z Paula Dano se pomalu stává mladá legenda jako z Di Capria.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantino se vrátil ke kořenům a já musím na začátek říct, že mě to trochu mrzí. Tady opouští epické scény z Djanga a Panchartů, kašle na obyčejného diváka a točí si pro sebe. Pokud byla katarzí v Kill Bill a Djangovi radost, zde je to pouze chaos a smrt, můžeme tak Hateful Eight přirovnat k Reservoir Dogs. Motto filmu: všechny je třeba nenávidět sedí úplně přesně. Když už se zdá, že alespoň Marquis není totální zmrd, hned nás Quentin vyvede z omylu a představí ho jako dalšího vraždícího magora. Absence vyloženě kladné (nebo alespoň sympatické postavy byl pro mě trochu problém). Proč však dávám pět? Atmosféra. Všudypřítomná bouře, sníh a skvěle zahrané charaktery (jen Tim Roth mi moc nesedl). Tarantino opět vymyslel plejádu postav, které se rozhodně neměly potkat pod jednou střechou. Většina lidí zde vyzdvihuje Jennifer (Daisy), pro mě je highlight Kurt Russel aka hangman John Ruth. Dialogy, opět není co vytknout a prvni polovinu filmu skvěle vykreslují postavy. Shrnutí: atmosférický (ne)-western, ze kterého vám bude zima a pochopíte proč Tarantino mluví o konci své filmařské kariéry. Divácky ne tak vděčný, ale o to více odměňující svým finále, které však dost možná už nebudete chtít nikdy více vidět. 90%

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Po jedničce a dvojce obrovské zklamání. Nemá to tempo, napětí, ani ty skvělé nápady, kterými sršily minulé díly. Děj naprosto o ničem, jak si mohli myslet že nosnou myšlenkou filmu a hlavní zápletkou bude natačení Katniss v propagandistických spotech? Navíc Jennifer tady působí až protivně. Snad teda čtyřka dojem trochu napraví.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Dokonalost...Nad fantazií George Millera se tají dech. Svět šíleného Maxe se obohatil o pro mě zdaleka nejlepší díl.Skvělý vizuál a akční choroagrafii jsem tak nějak čekal, ale že mě Max uzemní hudbou a silnými emocemi to ne. Navíc mi Charlize po hodně dlouhé době nebyla protivná, naopak jsem ji musel fandit. Tenhle film mi prostě udělal radost, že něco takovýho ještě může vzniknout (a vydělat si, tak snad to nebyl poslední výlet do Maxovy šilené mysli!)