Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Život pod vodou

Život pod vodou (2004)

Film který způsobil, že jsem se ve čtrnácti chtěl stát oceánografem a nadchnul mě pro oceán, červené čapky, a Davida Bowieho... Ale hlavně ve mě probudil nesmrtelný obdiv k Billovi Murraymu. Kdo by nechtěl ve třiceti zjistit že je Bill jeho otcem? Úžasné, atmosferické, dokonalé...

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Fantasy jdoucí za hranici fantasy. Můžu ho vidět po tisící a stejně mě mrazí když Frodo za tónů skladby "Breaking of the fellowship" drží prsten, hledí do řeky: "Kéž bych ten prsten nikdy nedostal, nic z toho by se nestalo", náhle se mu zjeví Gandalf: " To chtějí všichni co prožívají trápení, o tom ale oni nerozhodují, my rozhodujeme pouze o tom, co uděláme s časem jenž nám byl dán". Film s obrovským srdcem a ten nejlepší s celé trilogie (hexalogie). Bohužel to v něm někteří lidé nevidí (nechtějí vidět).

Interstellar

Interstellar (2014)

Inspirace vesmírnou odysseou zcela určitě.. Ale proč se bát napsat že Nolan Kubricka stčí do kapsy?.. V hereckých výkonech, hudbě a hlavně v síle emocí o kterých si může Odyssea nechat zdát. Během filmu jsem asi dvakrát zapochyboval, ale další scéna mi poté vyrazila dech a já se zastyděl jak jsem mohl pochybovat. Je to masterpiece. V hodnocení by měl být Interstellar mnohem výše, pravděpodobně se film docení až po čase, kdy nová generace intelektuálů, potomků místních haterů bude spílat svým dědům jak si dovolili dát 2/3 * a budou hodnotit pokrytecky jako oni svého času vesmírnou odysseu. Pro tohle si bude kinematografie Nolana pamatovat, 10/10.