Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (4 161)

plakát

Maigret - Maigret a čtyři milenci (2003) (epizoda) 

Silná řada těch vůbec nejlepších dílů Maigreta pokračuje, protože i tahle epizoda je jedna z těch, která by stála na špičce mezi deseti nejlepšími. Opět odlehčené a sympatické, se skvělými figurkami, zhrzenými milenci, famózními herci a krásnou atmosférou. Případ samotný samozřejmě též jeden z nejlepších.

plakát

Maigret - Maigret a jasnovidka (2003) (epizoda) 

Jeden z nejlepších dílů vůbec. Nádherná letní atmosféra (s probíhající Tour de France) a vskutku zajímavý případ s tradičně prokreslenými postavami a tentokrát nemalou porcí humoru navrch. Tuhle předlohu (S úctou Picpus) jsem četl a pamatuju si ji jako jednu z nejlepších a tenhle díl to jen potvrdil. 95%.

plakát

Maigret - Maigret a mrtvý spolužák (2003) (epizoda) 

Tady tentokrát plný počet. Jeden z nejlepších dílů s jednou z nejhnusnějších postav, jaká v tomhle seriálu kdy byla. Pro Maigreta poměrně osobní zápletka, herecký koncert, skvělá atmosféra. Tuhle sérii je prostě radost sledovat. 90%.

plakát

Maigret - Maigret a kněžna (2003) (epizoda) 

Začíná to vypadat, že tyhle novější verze Maigreta jsou co do kvality nakonec lepší než ty z minulého století, zatím se to potvrzuje. O tomhle díle můžu naprosto v klidu říct, že to platí. Bruno Cremer je opět zcela výjimečný a famózní, to snad není potřeba připomínat, a také všechno ostatní, co má správný Maigret mít, bylo opět dodáno. Poctivá a krásně natočená detektivka se zajímavou zápletkou. 85%.

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Tak tohle bylo parádní! Nápaditá komedie se zatraceně sympatickými hrdiny (zejména s Mckennou Grace a Paulem Ruddem) a záležitost, která skutečně skládá poctu originálu. Opravdovou. Nádherná atmosféra amerického zapadákova, řada sympatických nápadů, kupa hlašek, neskutečná spousta pomrknutí, povedená camea a skutečně přenádherná rozlučka s původní partou - a v mém případě bohužel trochu neplánovaně také s Ivanem Reitmanem. Naprosto poctivý třetí díl a naprosto poctivá pocta osmdesátkovým filmům a osmdesátkám. Tenhle Odkaz mi udělal opravdu zatraceně velkou radost a kdyby po vzoru otevřených konců došlo na pokračování, vůbec bych se nezlobil. Tohle berte, protože tohle JSOU krotitelé. 80%.

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Docela jsem se bavil. Docela dost, velmi příjemně a od začátku do konce. Ale to kouzlo to prostě už nemá, jen je to potřetí v podstatě to samé, jen s novými herci (a opět naprosto výtečnými. Fiennes je pán). Opět je tu řada výborných nápadů a skvělých scén (souboj s Rasputinem), finále je i tentokrát parádní, děj je slušný, škoda je jen slabších záporáků (těch opravdu záporných). V zásadě jsem spokojen, užil jsem si to i napotřetí, ale kdyby zrovna konkrétně tenhle film nevznikl, asi bych to nějak přežil. Důkaz toho, že Kingsmani na frančízu prostě nemají. A při vzpomínce na parádní jedničku a dvojku prostě nemůžu jít výš, ani kdybych chtěl. Což nechci. 65%.

plakát

Klan Gucci (2021) 

Herecky naprosto famózní, učiněný koncert nejen ústřední dvojice, ale naprosto beze zbytku i všech ostatních, kdož jsou napsáni na plakátech (a Salmy Hayek). Také musím pochválit soundtrack, složený převážně z dobových vypalovaček, tady jsem opravdu spokojený. Po vizuální stránce je film též skvostný, a ačkoliv nemám výhrady ani k režii Ridleyho Scotta, tentokrát nám naservíroval jeden ze svých slabších kousků. Nechci tvrdit, že je to jen jeho vina, protože samozřejmě není. Hlavním problémem je stopáž - svižná první hodina mě bavila, zbytkem jsem se pak tu více, tu méně, už spíše jen pronudil. Na více než dvě a půl hodiny se tam zas nic až tak zajímavého neděje. Scénář taky slabší, samozřejmě, ale to je asi jasné z výše řečeného. Pěkné to je, Klan Gucci má potenciál divácky zaujmout naprosto každého, opravdu bavit ale bude asi podstatně míň lidí. Kdyby se to ještě mnohem víc prostříhalo, výsledek by byl mnohem lepší. 60%.

plakát

Ulička přízraků (2021) 

Nejslabší a nejméně zajímavý Del Torův film. Po vizuální stránce sice naprosto opulentní a nádherný, stejně tak výprava a parádní herecké výkony filmu náramně svědčí, ostatně i Del Torova režie stále patří k zárukám kvality, ovšem problémem je všechno ostatní, v tomto případě tedy hlavně šíleně přepálená stopáž a neskutečně dlouhé tempo celého filmu. Děj je sice poměrně zajímavý (místy více než dost), ale ne natolik, aby tu stopáž utáhnul. Škoda. Na film jsem se docela těšil, a místo toho jsem se jím pronudil od začátku do konce. Nudnější film jsem opravdu dlouho neviděl, nádherný vizuál v tomhle případě bohužel opravdu příliš nevytrhne a nezachrání vůbec nic. Snad jen celkové hodnocení filmu, díky tomu je o něco lepší.

plakát

King Lear (2008) (TV film) 

Herecká extratřída. Fenomenální McKellen, skvostný Sylvester McCoy, prvotřídní jsou i Romola Garai, Jonathan Hyde či Philip Winchester. Jednoduchá scéna s pár divadelními kulisami dává vzpomenout na podobně zpracovaného Hamleta s Tennantem. Problém je v tomto případě v samotné hře - Král Lear mě v žádné své podobě neuchvátil ani zdaleka tak, jako většina jiných Shakespearových her. Tři hodiny nevadí ani zdaleka, ten skvostný herecký koncert by klidně mohl trvat dvakrát tak déle, ale Bard má prostě lepší díla. Tomuto zpracování ale jinak není co vytknout. 85%.

plakát

Strašidelné léto (1988) 

Nádherná, magická atmosféra už od úvodních titulků. Nádherná kamera a prostředí, skvělé obsazení, nádherná hudba, úžasný námět (navíc skutečná historická událost), a ačkoliv po režijní stránce mi Strašidelné léto nepřišlo kdovíjak invenční, bavilo mě to od první do poslední minuty, což jsem nečekal. Tenhle film rozhodně není pro každého, ale když se divákovi trefí do noty, ten bude odměněn překvapivě silným zážitkem, který sice stačí vidět jenom jednou, ale ten zážitek, který film zanechá, bude natolik intenzivní, že to stačí. A vidět ho jen jednou stačí taky proto, že dějově to opravdu není až tak zajímavé. 75%.