Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (122)

plakát

Hadí oči (1998) 

Velice stylový thriller se skvělým Nicolasem Cagem, který sráží dolů jen fakt, že identitu hlavního padoucha se na rozdíl od hrdiny dozvíme hodně brzy a pak máme jakožto diváci "intelektuální převahu" nad hlavní postavou. Přesto celý film drží pohromadě, tedy s jednou výjimkou - poněkud zvláštně nijakého finále. Ne, že by bylo špatné, ale tenhle film měl našlápnuto na lepší konec.

plakát

Maska zrcadla (2005) 

Kouzelný film, taková pitoreskní variace na Alenku v Říši divů, v naprosto omračujícím grafickém kabátku. Skutečně, fantasticky vymyšlený svět "za zrcadlem" nemá obdoby, hemží se originálními charaktery, zvláštními postavami, pokřivenými kulisami i bizarními nepřáteli. Mladá dívka musí poznat lépe samu sebe, oprostit se od svých démonů a dospět. Vydává se na cestu, aby probudila spící hodnou královnu. Ovšem zlá stínová královna jí do cesty stále klade překážky. Vše se prolíná se skutečným světem a příběh ke konci skutečně graduje. Výborné, originální dílko, tenhle film. Hodnocení by bylo určitě nižší, byť ne o moc, nebýt úchvatné vizuální stránky filmu, ale takhle nemůžu jinak...

plakát

Kim Possible: Problém s časem (2003) (TV film) 

Dobře, tak 2D animace dnes už naní žádná špička. A? Přesto velmi pěkně naanimovaný svižný film, kde se pořád něco děje, hrdinové jsou sympatičtí, padouši padoušští, hlášky (většinou) vtipné, a děj nedává smysl. Ale co chcete od filmu takového typu, který je de facto součástí kresleného seriálu, víc? Vše, co tu má být, tu je, a já budu doufat, že se seriál Kim Possible někdy dostane i k nám, abych mohl doplnit tuhle mezeru ve vzdělání, protože film působí dojmem, že jsem minutím seriálu o hodně přišel.

plakát

Critical Condition (1987) 

Zábavná starší komedie s výborným Richardem Pryorem. Aby nemusel do vězení, předstírá různá šílenství, když ale během hurikánu vypadne v nemocnici proud, v převleku za doktora se zkusí dostat ven. Náhoda tomu ale chtěla, že je to právě on, kdo řídí nemocnici během této krize. Pryorův komediální talent se tu skvěle projevuje, a i když situace, do kterých se dostává, nejsou přímo k popukání, rozhodně jsou dost zábavné. Ať už je to využití vrtulníku jako větráku nebo vyjednávání s narkomany, film si udržuje spád a vtip. Ke konci se tedy některé postavy začnou chovat úplně jinak a i žánr se přesune směrem k akci (i když nijak výrazně), přesto patří Critical Condition k těm lepším starším komediím, co jsem viděl.

plakát

Tučňáci z Madagaskaru: Vánoční mise (2005) 

Zábavná banda tučňáků byla jednou z "hlavních vedlejších" postav Madagascaru. Jejich krátké vánoční dobrodružství se opravdu vyvedlo, už jen proto, že je animované stejně zběsile, jako samotný Madagascar. Proto například vražedný pudl vypadá opravdu epesně démonicky. Plus ještě opravdu zábavný, svižný scénář... Ne, u tohohle se zkrátka nedá nudit.

plakát

Madagaskar (2005) 

Nechápu, na co si tu lidi stěžují. Jen proto, že některé animáky byly naprosto famózní, tak každý jen o trochu horší už automaticky spadá do průměru? Já se u Madagascaru skvěle bavil. Excelentní dabing (popravdě, to už začíná být tak nějak příjemně běžné), skvostně zběsilá animace, zábavné scény (předevěím parodie na jiné, slavné scény), standardní poučení pro mladší část publika, ale nijak násilně nebo trapně podané... Ano, byly tu lepší animované celovečeráky, ale Madagascar se mi pořád hodně líbil.

plakát

Re - cycle (2006) 

Zajímavý fantaskní snímek, který zpočátku "klame tělem" a působí jako další asijský horror. Děj se ale brzy přesune do světa zapomenutých, kde tvůrci popustili uzdu fantazii a vytvořili některé opravdu působivé a vizuálně atraktivní světy. Když k tomu připočtu působivou hudbu, atmosféra filmu je rozhodně vynikající. Bohužel mi ale přišlo, že trošku pokulhává scénář, i když nikterak fatálně. Jen konec jsem zase standardně nepochopil :-)

plakát

Tři do tanga (1999) 

Vynikající romantická komedie s typicky "chandlerovským" Matthewem Perrym, půvabnou Neve Campbell a především excelentním Oliverem Plattem. Nejvíc mě asi potěšilo, že i když ve filmu je romantická rovina příjemně sledovatelná, komediální část není zdaleka zanedbaná a díky tomu se divák skutečně baví. Spousta romantických "komedií" na komediální část bohužel zapomíná. Zde to ovšem nehrozí :-)

plakát

Lara Croft - Tomb Raider (2001) 

Sice dosti plytký, ale ucházející akční film podle slavné série počítačových her. Bohužel, Angelina Jolie je úděsnou Larou, což ve filmu, co se de facto točí jen kolem ní, rozhodně dost vadí. Film naštěstí docela zachraňují herci ve vedlejších rolích a ucházející záporák (který ale stejně ve filmu moc prostoru nedostal).