Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

De Palmove filmy milujem a aj on už natočil oveľa lepšie kúsky ako Hadie oči. No bezpochyby sa jedná o pomerne netradičný triler a ak pristúpite na režisérov štýl budete sa náramne baviť. Okrem kvalitných hereckých výkonov film ponúka aj pár zvratov, ktoré vás možno zaskočia, alebo ako písal Tom Hardy odhalíte všetko už po tridsiatich minútach. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Film na tělo pro Nicolase Cage a  jeho herectví. Netuším, zda se herec přizpůsoboval režisérovi nebo  naopak, ale Hadí oči opravdu sedly zběsilému projevu páně Klece dokonale. De facto krimi jednohubka, v které byly karty rozdány naprosto jednoznačně od  samého začátku a šlo jen o to,  kdo s koho.   Postupem času sice De Palma začne hrát nejen s odkrytými kartami, ale taky změní styl hry a z naznačeného pokeru se stává "prší" a v závěru doslova dětská "válka", kde eso bere krále a je vymalováno. Děravý scénář je zkrátka největší slabinou jinak docela hravého filmu a finále bylo  až nedůstojným úderem pod pás.  Na druhou stranu trochu až překvapivá nadstavba s rozložením obrázku hrdiny a následně s klasickým "kiss happyendem"  těsně přelézá přes hranici čtyř hvězd. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí zná Hadí oči jako film Nicolase Cage a přitom je to hlavně snímek Briana De Palmy. Je tady všechno co na De Palmovi milujeme, neo-noirová zápletka (včetně jakéž-takéž femme fatale), temná atmosféra a superdlouhé jednozáběry (hned úvod má okolo 10 minut). Nicolas Cage je samozřejmě ve své ráži a naprosto strašný, ale to nevadí. Sledovat práci Briana De Palmy je přinejmenším zajímavé ze studijním důvodů, on je jedním z nejvýznamnějších filmařů své generace. 80 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsem byl zase jednou degustovat víno a vrátil jsem se domů nad ránem, kvalitním vínem omámen a nenapadlo mě nic moudřejšího, než se pustit se svojí spolusledovatelkou do tohoto snímečku. Na Nicolase se koukalo moc hezky, dokonce sem tam utrousil i nějaký ten vtípek. V očích měl takovou jiskru, ze které byste hravě odečetli, že zřejmě nebude vyznavačem monogamie. Příběh jsem dokázal vstřebat i v lehce podnapilém stavu, přičemž mi do něho moje spolusledovatelka neustále kecala. Příběh obsahuje nikoli marnou, ale bohužel poměrně ohranou zápletku ve stylu, že největší sympaťák a držitel všech možných i nemožných ctností Gary Sinise je ve skutečnosti největší hajzl. A naopak bohémský lajdák Cage má srdíčko na správném místě. Překvapila kamera, kterou později Lubezki zdárně okopíroval. Akce bylo bohužel jako šafránu. Herci byli až na dvě výjimky neuvěřitelně nezajímaví a především mě brutálním způsobem nebavil děj. Celé mi to přišlo hrozně ukecané a bez pořádné šťávy. Podle mě si to žádalo více akce a trošku protunit zápletku. Nevidím to na více než na pěknou jednu hvězdu. Na první pohled se mi zdálo, že by se mohlo jednat o šálek mého čaje, ale opak byl pravdou. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Docela snesitelný námět a bravurní režie jsou úplně vymazány úděsným hereckým projevem Nicolase Cage. Ten jeho nesnesitelně upřímně-naivní pohled nesnáším všude, kam ho režiséři naaranžují a tady působí asi nejhůře. Na to se jednoduše nedá dívat. Naproti tomu velice zajímavě a vskutku stylově zahrál Gary Sinise, jeho vyvinuté kruhy pod očima a toporná chůze působí jako účinný a přitom neotřelý výrazový prostředek nejvyššího kalibru. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Gary Sinise hrající námořního velitele jménem Kevin Dunne se pokouší pro námořnictvo prosadit nové zbraňové systémy. Herec Kevin Dunn hrající reportéra byl ve Žhavých výstřelech námořní velitel, který se pokoušel do námořnictva vybrat nového bojovníka. (Satan)
  • Natáčení probíhalo v New Jersey ve městě Atlantic City a v Québecku v Montrealu. (Terva)
  • Starosta, který na konci předává ocenění, je skutečný starosta Atlantic City, James Whelan. (Satan)

Reklama

Reklama