Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (194)

plakát

Autobazar Monte Karlo (2015) (seriál) 

Na české poměry hodně podařené. Díky odvysílání na Streamu si tvůrci mohli dovolit být vulgárnější a jít přes čáru. Nemůžu říct, že by Autobazar stál jen na Čtvrtníčkovi jako Čížkovi, protože i Bóďa a Bublina tu mají své pevné místo a táhnou za jeden provaz všichni tři. Nedělám si iluze, že v některých autobazarech by situace vypadala lépe než v Monte Karlu, o to víc se mi líbí styl jejich humoru. Jako absolutně nejlepší díl hodnotím díl poslední, kde se má odehrát svatba Čížka a Bubliny. Díky délce jednotlivých dílů se divák nemá ani čas nudit, i když některé díly jsou samozřejmě slabší. I tak dávám čtyři hvězdičky a doufám, že se dočkám pokračování.

plakát

Komici (2009) 

Komici komediální teda nebyli. Zřejmě to ani nebyl záměr, spíš jsme měli nahlédnout a pochopit život komika jako takového, ne vidět jen tu vtipnou tvář, kterou vystrkují na lidi. Ale i tak je dvě a půl hodiny příliš. Očima jsem posouvala ručičky na hodinách v naději, že bude líp a ono nebylo. Nejlíp na mě působil Jonah Hill, zdálo se mi, že moc nehrál a byl celkem sám sebou. Nemám nic proti Sandlerovi, ale měl by se držet rodinných komedií, kde se nemusí moc používat mozek. Tohle už bylo moc velké sousto.

plakát

Šest pohřbů a jedna svatba (1998) 

Nejspíš nejčernější komedie, co jsem zatím kdy viděla. Souhra chování a počínání jednotlivých postav vede k velice nešťastnému prvnímu úmrtí, čímž se rozjede masakr v podobě dalších vražd (nechtěných i chtěných). A do toho všeho se ozývá nevěsta Cameron Diaz, která jde doslova přes mrtvoly, aby si užila nejhezčí den svého života, na který se připravuje od dětství. Neoznačila bych Šest pohřbů a jednu svatbu přímo za komedii, ale bavila jsem se.

plakát

Skautův průvodce zombie apokalypsou (2015) 

Z traileru to vypadalo na slušnou zombie srandu. A po shlédnutí můžu s klidem v duši napsat, že to byla fakt super sranda. Herecké obsazení svěží a neokoukané, gagy hodně zábavné, nemrtví v hojném počtu, zkrátka zombie komedie jak má být. Už ten začátek mě dost pobavil, uklízeč byl fakt looser se vším všudy a to jak se virus díky němu rozšířil bylo vcelku originální. Báječná oddychovka, u které se smějete opravdu často.

plakát

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (2004) 

Občas je ta televize k něčemu dobrá. Kdyby totiž Řadu nešťastných příhod nedávali na Cinemě, respektive kdybych neviděla ukázku, pravděpodobně by mi to uteklo. Nevím, jak je možné, že tak parádní film, navíc s Carreym, jsem ještě neviděla. Jim Carrey coby strýček Olaf je tak podlá a zlá postava, že ho budete vážně nenávidět. Každá z postav opatrovníků má své charakteristické rysy a taková Meryl Streep to sehrála naprosto dokonale. O kouzelné, pohádkové výpravě ani nemluvím, i ta ponurost alá Burton mi seděla.

plakát

Hunger Games (2012) odpad!

Hunger games patřily k filmům, jež mě trailerem neoslovily a zatímco část populace šílela po tomhle filmu, mě to nechávalo ledově klidnou. Uběhlo pár let, Hunger games přibylo pár dalších dílů a jelikož nadšení kolem série neustávalo, rozhodla jsem se i na doporučení první díl shlédnout. Větší krávovinu jsem udělat nemohla. Může mi někdo vysvětlit, proč se lidi nebrání proti hrám od začátku? Proč bojují děti? Proč se míchají jablka s hruškama a kiwi a všechno další ovoce dohromady prostě nepochopím. Muselo by mi být asi tak dvanáct, aby mě Hunger games možná bavily. Pro dospělé publikum to ale rozhodně není. Na tyhle sra.ky už jsme moc starý. Nejvíc mě snad namíchla stopáž - 137 minut? Jako vážně? Na tolik minut by se tam muselo taky něco dít. Vrhá to na mě dojem, že se tvůrci snažili o úspěch Pána prstenů s teenagery v hlavních rolích a prostředí Star Treku. Horší film dlouho určitě neuvidím.

plakát

Méďa 2 (2015) 

Přiznám se, že jedničku jsem nedokoukala, protože mi vadila přemíra použitých sprosťáren. Ale chtěla jsem taky vidět, jestli se do druhého dílu polepšili, nebo ne. A jsem ráda, že jo. Samozřejmě, že postavy mluví sprostě pořád, ale oproti jedničce mi to nepřijde tak bezúčelné a jen proto, aby vyplnili mezery ve scénáři. Neobvykle se hned na začátku odehrává svatba, po které přichází zanedlouho manželská krize, hádky....no zkrátka Méďa se v manželství nenudí. Pokud se dočkáme třetího dílu, určitě se na něj budu těšit.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Jsem velký hříšník. Přes dvacet let si nechávám ujít takový filmový klenot, jakým Shawshank je. Už plně chápu, proč se umístil a léta drží na první příčce. Ačkoliv je z vězeňského prostředí, je v něm neskutečně moc lidskosti. Myslím, že bylo ostatními uživateli napsáno všechno podstatné, já si jen dovolím poznamenat, že pokud má Zelená míle pět hvězd ode mě, tak by si The Shawshank Redemption právem zasloužil šest hvězd.

plakát

Nebezpečné pokušení (2015) 

Celkem velké zklamání. Čekala jsem něco trochu víc do stylu Johna Wicka. Zápletka, jak se z hodného táty od rodiny stane cizoložník, nebyla špatná, protože co si budeme nalhávat - především Ana de Armas je hodně sexy. Škoda, že po prohýřené noci s holkama nezačne Keanu pořádnou odplatu za to, jak se mu snaží doslova zničit život. Je ale pravda, že ve mě Knock knock dokázal vyvolat poměrně silnou emoci, a to naštvat mě. Mělo to být víc revenge a míň povídání. A konec filmu pro mě naprosto nedotažený, bez nápadu.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Vizuálně perfektní, příběhově o ničem. Pořád čekáte na okamžik, kdy se vám rozsvítí pomyslná žárovka nad hlavou a ono nic. Šest příběhů v šesti různých dobách, tolik hereckých es, ale žádné rozuzlení, žádný wau konec, ze kterého bych si sedla na zadek. Viděno na Blue-Ray.