Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené seriály (10)

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Seriál umístěný v mém soukromém žebříčku na těch nejvyšších místech (když o tom tak uvažuju, možná na tom úplně nejvyšším...) Naprosto nesmrtelné hlášky a scénky, které snad ani nemůžou zestárnout. Mám slabost pro původní sestavu (zejména Henry je dokonalý), ale i nový velitel a nový parťák Hawkeyho B.J. jsou naprostá špička. Radar a Klinger jsou kapitola sama pro sebe. U scény, kde Klinger přinese Henrymu dopis, že mu umřel někdo z rodiny a Henry vytáhne dopisy, dle kterých mu postupně umřela nebo otěhotněla celá rodina, se řežu dodnes :-) Naopak nesjmutnější scéna byla ta s Henryho smrtí. To byl jediný okamžik, kdy jsem se na tvůrce dost naštvala. To ho nemohli nechat prostě odjet? Jinak mi seriál dělá jen radost. Scénky s Kuním ksichtem naprostá klasa :-) Geniální dabing!!!!!

Dr. House

Dr. House (2004)

Já chci taky takového doktora!!!!! Jako pacientka bych měla jistotu, že mě vyléčí (no, několik případů tedy nevyřešil, ale to bylo zanedbatelné procento). I když, kdybych ležela na nemocniční posteli a měla smrt na jazyku, asi bych se tak dobře nebavila, jako se bavím u televize :-) Je pravda, že po sedmi sériích už nemá seriál takové kouzlo, které plynulo z do té doby poměrně nevídaného typu doktora, a nutně se musí některé situace opakovat, ale stále ještě mě ten zatraceně protivnej sexy kulhavec baví.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Naprosto famózní seriál. Nemám ráda americký patos a mávání vlajkou v každém druhém záběru, ale tady se jim povedlo tento pro mě poněkud nepochopitelný americký (zlo)zvyk utlumit na maximum. Seriál mě naprosto dostal po všech stránkách a u posledního dílu, kdy se popisovaly osudy hlavních hrdinů, jsem brečela jak malá. Už jsem ho viděla několikrát a ještě několikrát ho ráda uvidím.

Dexter

Dexter (2006)

Jediný seriál, kde nadšeně fandím masovému vrahu :-) Tím je asi řečeno vše...

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Kultovní komediální seriál s kupou hlášek a postavami, které člověk prostě musí milovat. Listera s jeho příšernými hygienickými návyky bych si teda zrovna do baráku netahala, ale v bezpečí televizní bedýnky ho fakt žeru :-) Nejlepší je ovšem Rimmer se všemi svými neurózami a ironickými hláškami. Trochu mi vadilo jeho pozdější hrdinné alter ego, ale dalo se to skousnout. A Kryton? No to je prostě zlatíčko. Poměrně velkým zklamáním pro mě byly nové díly, které byly nedávno uvedeny v TV. No jo, dvakrát do stejné řeky holt nevstoupíš...

Chirurgové

Chirurgové (2005)

Pro nemocniční seriály mám slabost a tento pro mě patří k naprosté špičce. Skvělý mix osudů pacientů a lékařů, nadmíru sympatičtí doktoři, nad Shepherdem a Sloanem slintám každý díl :-)), no, zkrátka, co se tu budu dlouze rozepisovat, je to za plný počet a jedem dál...

Deník doktorky

Deník doktorky (2008)

Příjemná oddychovka, kde se člověk zasměje nad trampotami sympatické Grétky a fandí jí, aby se dala konečně dohromady s tím jejím jediným, kterého by ovšem zároveň často nejraději nakopala do spodní části zad. Mé sympatie k tomuto seriálu jsou o to větší, že hrdinka není žádná hollywoodská kráska (ani pánové, přestože jsou to sympaťáci, nejsou zrovna krasavci z katalogu...), ale úplně normální ženská :-)

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Neskutečný seriál z opravdu neotřelého prostředí pohřebního ústavu. Humor černočerného ražení a originální postavičky, které přes všechnu ujetost svých životů prožívají vlastně úplně stejné problémy jako ostatní smrtelníci. Protože přesně o všech těchto věcech, které se snažíme vytěsňovat (smrt, drogy, psychické a sexuální problémy...), naše životy totiž jsou a tento seriál nám to až brutálně otevřeně připomíná... Už dlouho ve mě nic nevyvolalo takové pocity jako poslední díl tohoto skvělého seriálu.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Seriál mého srdce, co víc dodat? Všechny díly poctivě nahrané a seriál několikrát poctivě zkouknutý. Prvních šest sérií je pro mě jeden z naprostých vrcholů TV sci-fi tvorby. Největší tahoun seriálu byl plukovník O´Neill a jeho absence v posledních sériích byla dost znát, ale pro mě i tak stále špička. Nejvíc mě bavily díly, které se odehrávaly v paralelních světech či v minulosti (šedesátá léta a naše partička jako hippie je naprostá klasa) a budoucnosti a vrcholem je pro mě díl, kde se tým snažil sám sebe varovat do minulosti, aby si svět nezačal s tou mrzáckou rasou, která sterilizací žen pomalu hubila lidstvo. Dost mě vzalo, že moji oblíbení mimozemšťani Toláni pravděpodobně dostali pořádně nafrak a už o nich v seriálu nepadla ani zmínka. Naopak celá zápletka okolo Ori mě moc nebrala. Tihle mimozemšťané zdaleka nemají na staré dobré Goa´uldy. Ale přes všechny případné výtky, jak už bylo napsáno na začátku, seriál mého srdce :-)

Vyprávěj

Vyprávěj (2009)

Mám ráda retro a jak se seriál blíží do dob, které si už i já začínám matně pamatovat, je pro mě zajímavý i z tohoto důvodu. Baví mě poznávat rekvizity, které jsme my či naše babičky také doma měli. Nenáročná oddychovka, která neurazí. Líbí se mi tam Svatopluk Skopal, Veronika Freimanová a Nina Divíšková. Mladší generace si občas vybere slabší chvilky. Dost mi vadila zápletka před a během odloučení Karla a Evy. Ta se předtím skoro celou jednu sérii tvářila a chovala jako hromádka neštěstí, tak jsem se vlastně ani nedivila, že si Karel začal s jinou. Docela by mě zajímalo, jak chtějí tvůrci vybruslit ze situace, která nastala hned na začátku prvního dílu. Na svatbě Honzíka hráli celou rodinu jiní herci a začátek devadesátých let, kdy se tento obřad odehrával, už se pomalu ale jistě blíží. Samozřejmě nepředpokládám, že by najednou vyměnili celý herecký ansámbl, ale je to dost ujetý. Nechápu, proč na začátku herce jenom v maskérně neudělali staršími a bylo by to v pořádku...