Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller

Oblíbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Tento kriminální seriál s netradičním hrdinou je naprostá pecka a jeho sledování mi přináší výraznou porci napětí a zábavy. Děj každé sezóny je brilantně propracován, v jednotlivých dílech není v podstatě prostor pro vatu. Ke gradaci jednotlivých sezón přispívá také fakt, že dílů je jen dvanáct(ale 50-i minutových), takže děj není zbytečně natahován a kouskován tak jak je to k vidění v jiných seriálech neepizodního charakteru. V současné době vrcholící čtvrtá sezóna je snad úplně nejlepší ze všech , alespoň v mých očích. Čímž se vyvrací známý fakt, že přibývající sezóny mají spíše klesající úroveň. Jistě k tomu přispíva skvěle napsaná postava seriového vraha Trinity, ve skvělém podání Johna Lithgowa. On ty záporáky prostě umí, vzpomeňte na Cliffhangera. Také další postavy jsou dobře obsazeny velmi snaživými a přesvědčivými herci, viz třeba Jennifer Carpenter, která byla skvěla už v The Exorcism of Emily Rose. V seriálu je i místo pro humor v podání laboratorního potkana Masuky(C.S. Lee). Prostě a jasně, sledování každého dílu Dextera je dobře investovanými 50minutami vašeho života.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Breaking Bad jsem si opatřil a skouknul během cca 1 týdne, neboť jsem jednak měl zrovna hafo volného času a druhak se prostě od toho nedalo odejít. Musím nerad , ale přeci jen přiznat, že když si to tak shrnu, tak to bylo nakonec lepší než Dexter, který místo toho aby gradoval, tak se nějak vytrácel do stracena. U tohoto kousku tomu bylo přesně naopak, finále bylo epické a velmi uspokojivé. Netvrdím, že je seriál dokonalý, napřiklad rodinné ženské postavy byly dost příšerné, hlavně Waltova švagrová, věčný konflikt Walta a Jesseho byl natahován až do aleluja a ten jeho DEA švagr se choval jako úplné policejní pako. Naopak třeba postava prohnilého právníka Goodmana byla svělým osvěžením a jeho scény byly vždy vítaným odlehčením v jinak dost napjaté a ponuré atmosféře. Celkově bych ohodnotil tento seriál tak na 95%, těch několik mušek není zase až tak podstatných, důležitý je fakt, že jsem se královsky bavil.

Temný případ

Temný případ (2014)

Když bych si měl představit ultrakvalitní televizní detektivku, která se díky osmihodinovému formátu může docela podrobně věnovat jak postavám detektivů, tak jejich pátrání po sěriovém vrahovi., tak si představím True detektive. Takto propracovaný příběh o pátraní a dopadení jsem si vždycky přál vidět. Natáčení na filmových 35mm analogově je na seriálu hrozně vidět. seriál má po vizuální stránce 100% filmové parametry a ani na vteřinku nesklouzne do takového toho tv looku. No a kdybych měl mluvit o hereckých výkonech, tak bych se z těch superlativů asi udusil. Matthew McConaughey i Woody Harrelson jsou momentálně v totálním hereckém laufu, oba mají pekelně dobrou formu a na place jí umějí sakra dobře prodat. Jsem opravdu zvědav, co si přichystá Nic Pizzolatto pro druhý případ a jaká herecká esa do něho HBO uloví. Už teď se moc těším! 2.série: Tak jak už bylo tvůrci dopředu avizováno, jde o něco naprosto odlišného, o zcela jiný příběh s jinými herci, prostředím atd. Kdybych měl série porovnat jenom z hlediska atraktivity a zábavnosti, tak tato byla asi tak o třetinu slabší. Ano, má také svoje silné momenty - přestřelka v polovině série, celý závěrečný díl, ale celkově jsem se, bohužel, neubránil občasné nudě. Nejvíce mě bavily scény s C. Farrelem a nejvíce nudily rozhovory Vinceho Vaughna s manželkou K.Reilly. Celkově je druhá řada Temného případu určitě slabší té první(tu jsem si nedávno znovu pustil a bavilo mě to snad ještě více než napoprvé), ale neodsuzoval bych jí šmahem do temných vod zapomnění. Pořád to je nadprůměrná a dost netradiční krimi s docela prokreslenými postavami, kterých ale bylo možná až zbytečně mnoho. To samé lze říci i o dějových linkách. Této sezóně uděluji asi tak 3,5*, prostě silnější průměr, nebo lehčí nadprůměr :-).

Pád

Pád (2013)

Spolu s americkými True Detective je tato britsko-irsko-americká detektivní série to nejlepší, co jsem v uplynulém roce v krimi žánru viděl. První série, která je hlavně o skutcích vraha, kterého od začátku známe a druhá série, která je zase více o úsilí ho dopadnout a usvědčit, jsou vzácně vyrovnané. Co mě na těchto jednopřípadových seriích nejvíce baví, je to rozvíjení hlavních charakterů, rozvíjení dějových linek, pečlivé budování divákovi závislosti. Kdo tady nadává na rozveklost, tak ať si pustí třeba CSI: NY, tam to opravdu nehrozí. Dalším faktorem , který mě bavil, byly samozřejmě herecké výkony. Bez vyjímky si všichni odehráli role na svoje maximum. Vše na mne působilo dost autenticky, věřím, že alespoň s nějaké menší části by mohla policejní práce v Irsku nebo VB vypadat. Takže jak už jsem řekl, bylo to skvělé a je to u mne za plný počet *. P.S. doufám, že Gillian kývne i na další sérku. :-)

Line of Duty

Line of Duty (2012)

Tuhle sérii BBC mám čím dál raději. Na jedné straně občasná akce, na druhé přísně procedurální záležitost, ale v každém případě strhující. Baví mě ty kličky , obezličky, pracné hledání důkazů, maření výkonů vyšetřování, padouši i ti dobří, prostě všechno. Jedná se o vysoce koukatelný, napínavý seriál s produkce BBC a tím je vlastně řečeno vše. Jednoznačně doporučuji. Třetí série absolutně top. Pro mě 5*.