Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (54)

plakát

Sherlock Holmes a pekelný stroj (1991) (TV film) 

Christopher Lee je bezesporu výborný herec, o tom žádná, ale role  v podání  Sherlocka Holmese se mi vůbec nelíbil. Takhle znemožnit a zesměšnit Sherlocka Holmese jsem ještě neviděl Jednak proto, že mi připadal ve filmu hodně starý a vysoký a pokaždé, když jsem se na něj podíval, tak jsem viděl Dráculu. Některých pasážích mi připadal zbytečně zlý na Frances Adler ,když mu měla něco vyprávět, vzpomínky. Doktor Watson střílí do místnosti, aniž by věděl, kde se nachází Frances Adler a Sherlock Holmes. Jedno velké zklamání hudba scénář a především žádné napětí. Kdyby tento televizní počin měl jen 90 minut myslím, že mi to bohatě stačilo. Dvě hvězdičky dávám za herečku Morgan Fairchild . Jeremy Brett je podle mě nejlepší Sherlock Holmes všech dob. Podle mě ho někdo už nikdy nepřekoná.

plakát

Past na lásku (2009) odpad!

Tohle že byla komedie? To byla taková nuda, že jsem málem u toho usnul. Film Past na lásku nezachránila ani moje oblíbená herečka Meg Ryan. Cheryl Hines se asi koukala na francouzský snímek Klec a řekla jsi ještě není americká verze tak to budu první kdo to natočí. Doporučuji francouzský snímek Klec (1975) v hlavní roli Lino Ventura a Ingrid Thulin Aneta hefat a ne tahle slátanina.

plakát

Hastrman (2018) 

Skvělý režijní počin Ondřeje Havelky , co se týče snímku Hastrman, protože musím říct, že se mi to moc líbilo, Jelikož takové filmy mám rád a hlavně tvorbu Karla Jaromíra Erbena : například Polednice nebo Máj popřípadě Kytice. Opět jsem od snímku nic neočekával a dočkal jsem se, co jsem chtěl. V roli Hastrmana hrál herec Karel Dobrý a můžu vám říct, že nebyl dobrý ale výborný. Obsazení filmu nemělo chybu především Simona Zmrzlá, která si dokázala omotat chlapy kolem prstu. Atmosféra, ale především výborné písně to mě asi nejvíc učarovalo na tomto snímku.Místy ten film měl hororový nádech, protože v jednom momentu jsem dokonce viděl záběr z Antikristu. Při pohledu na Hastrmana jsi nemohl nevzpomenout na režiséra Juraje Herze, který natáčel hororové snímky jako je třeba Panna a Netvor.

plakát

Dravec (1968) 

Opět jsem nic nečekal od tohoto filmu a dočkal jsem se skvělého snímku. Film má spád bez hluchých míst. Úvodní první hodina výborná konverzacka uzavřeném pokoji mezi Ritall Chico neměla chybu. Snímek Dravec je šité na míru Linovi Venturovi.

plakát

Vermeerův padělatel (2017) (TV film) 

Vynikající malíř holandského mistra Johannese Vermeera Han Van Meegeren má u mě velké uznání, i když padělal mnoho obrazů. Doporučuji seriál Dobrodružství kriminalistiky s názvem Paprsek 16 díl. V hlavní roli slovenský herec Andrej Hryc.

plakát

Narušitel systému (2019) 

Excelentní výkon Heleny Zengel. Té holčičky jde přímo strach a můžu vám říct, že jsem se těšil, kdy bude konec. Blonďatý ďábel, který touží po rodině a zároveň být středem pozornosti, ale především po rodině a bezpečí. Možná ten film ani nebudu hodnotit. Možná později.

plakát

Učitelka (2016) 

Příběh o paní učitelce soudružce Marii Brežněvové, kterak jsi omotala nejen děti nebo rodinu, ale i taky ředitelku, což je vlastně celá škola. Zuzana Mauréry v té roli je tak excelentní a výborná manipulátorka, že to mrazí až v zádech. Jo a nebylo by na škodu natočit nějaký český film na dnešní téma školství. Určitě by se našlo spoustu příběhů.

plakát

27. Český lev (2020) (pořad) 

Včera jsem zjistil, že stačí natočit velmi silný příběh a dostanete do rukou sošku Českého lva. Mluvím o filmu Nabarvené ptáče, které získalo devět českých lvů. Mužské i ženské kategorii ve vedlejší a hlavní roli posbírali filmy Vlastníci a Staříci. Hlavní roli ve filmu Na střeše jsem přál cenu Aloisi Švehlíkovi, ale cenu získal Jiří Schmitzer za svoji roli vysušeného vojáka ve filmu jsi myslím že zaslouženě. Škoda, že film Na střeše, který měl osm nominací nezískal ani jednu cenu což mě docela mrzí.

plakát

Corpus Christi (2019) 

Recenze filmu Corpus Christi (2019) Neuběhl rok po filmu Kler (2018) natáčí další film na téma náboženství s názvem Corpus Christi (2019) rovnou útočí na nominované filmy na Oscara. Rozdíl mezi těmito filmy je, že snímek Klér poukazuje jaká je asi církev v Polsku, kdežto Corpus Christi je o mladíkovi, který si prošel duchovní proměnou ať chce nebo nechce se stává knězem ve městě. V roli mladého kněze hrál Bartosz Bielenia a můžu vám říct, že svojí oscarovou laťku už asi nepřekoná, ale kdo ví. Nutno podotknout že tento herec hrál ve filmu Klér. Díky roli pastýře poznává sám sebe a možná nachází svoje poslání a dostává druhou šanci životě, přičemž dokáže dát dohromady komunitu ve městě. Tento film mě trochu připomnělo jeden ukrajinský snímek s názvem Kmen a je to film pro neslyšící, takže nepotřebujete žádný titulky. Jak to kurwa Poláci dělají.