Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (585)

plakát

Tristram Shandy (2005) 

Nějak mi unikl smysl celého filmu, vtipné mi to taky moc nepřišlo, ale zase jsem se v podstatě vůbec nenudil. Asi bych film ocenil více, kdybych znal knihu. Jo a ti herci mi přišli nějací divní, vůbec nedokážu říct, jestli hráli dobře nebo špatně. Takže celkové hodnocení filmu dvě až čtyři hvězdičky, záleží na rozpoložení.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Smícháme-li Matrix, Klub rváčů a 1984, vznikne V jako Vendeta. Což by mohlo být vynikající, ale není. Chybí nadhled a nějaká opravdu originální myšlenka.

plakát

Zlomené květiny (2005) 

Typický umělecký film, tj. nuda s divnými nebo vůbec žádnými dialogy, kde se marně ptám po smyslu filmu, u Billa Murrayho si nejsem jistý, jestli jeho herecký výkon není uměřený trochu moc.

plakát

40 let panic (2005) 

Tak koukám podle hodnocení, že nás asi není mnoho s tímto smyslem pro humor, ale to mi vůbec nevadí, protože si nepamatuju, kdy bych se u nějaké komedie tak skvěle bavil, je to hlavně zásluha naprosto uvolněných herců (což je podle mně základ dobré komedie), kteří ze sebe zcela bez zábran sypou ty největší chlívárny a nechuitnosti. Dokonce bych si troufl tvrdit, že má ten film i sem tam nějakou tu myšlenku.

plakát

Collateral (2004) 

Sice je to ohraný námět, přesto je Collateral špičkový thriller odehraný ve skvělém tempu. Tom Cruise ve své životní roli (žádná Magnolia), Foxx byl občas trochu moc velký trouba, ale stejně jsem mu držel palce. A ta jeho scéna s Javierem Bardemem neměla chybu.

plakát

Český sen (2004) 

Sympatické je, že se tento film nebojí hryznout do kyselého jablíčka. Horší je jednak, že svůj posměch nenasměroval asi tím úplně vhodným směrem (já bych pro televizi za pár kaček běžel taky) a hlavně kolik tahle celá taškařice stála a kdo to zaplatil. Celkem pádný argument, proč nepodporovat ze státních peněz soukromé filmařské aktivity.

plakát

Dárek z lásky (2004) 

Parádní vánoční výplachovitý superkýč, průzračný jako křišťál, bez podrazů a falší. Sice jsem se za to malinko styděl, ale moc se mi to líbilo.

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

Přespříliš hezounký film s překvapivě nepřesvědčivým Johnnym Deppem a k zeblití roztomilýma dětičkama, vyprávějící příběh-nepříběh autora pohádky, jíž jsem nikdy nepřišel na chuť (Forster a spol. zjevně předpokládají, že jí považujete za cosi úžasného).

plakát

Hokejový zázrak (2004) 

Film zajímavě začne, trochu hůř pokračuje (začne přibývat klišé a omletých frází) a končí už zcela nezvladatelným heroickým patosem plným tklivých smyčců a zpomalených záběrů, který (spolu s nevěrohodnými hokejovými scénami) stahuje Hokejový zázrak bohužel do žánrového průměru. Což je škoda, protože Kurt Russell je tu opravdu skvělý a hlavně díky němu to dlouho vypadá lépe, než jak to nakonec dopadne.

plakát

Jak básníci neztrácejí naději (2004) 

Jasně, to Starobrno je průser, stejně jako Mareš, Kocurová a Sklenaříková a není nic moc milého, když lehce vyžilý Štěpán Šafránek loví mladé holky. Ale je to pořád slušná zábava okořeněná kapkou poezie. A další díl už asi radši netočte (ledaže by to v něm dal konečně dohromady s Vendulkou).