Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Cyrano z Bergeracu

Cyrano z Bergeracu (1990)

Úchvatné propojení příběhu, veršů a filmu. Tehdá skvělý Depardieu převyšuje všechny ostatní jak mrakodrap. Jsem nadšen, dojat, unesen krásou slova, gest, scény, kostýmů, režie i kamery. Nádhernej zážitek.

Skřivánci na niti

Skřivánci na niti (1969)

Nejvíc! Geniální a srdcervoucí. Komouše pověsit za koule do průvanu za všechny ty zvěrstva proti lidskosti.

Hra o jablko

Hra o jablko (1976)

Prostě dech beroucí jízda plná života, která vás nepustí až dokonce. Je to tak živočišný zážitek, až mi ani nevadí, zda to má či nemá nějaké poselství či katarzi.

Matrix

Matrix (1999)

Vizionářský top strop. Už chápů jak velkou žárlivost žpůsobil u japonských tvůrců anime. Přesně tuto vizi jsem měl při čtení Neuromancera a pro Keanu Reevese je to teda setsatkra pořádnej reparát za Jeníka Mnemonika. Tedle film posunul Holywůd stejně tak dopředu jako Hvězdný války. Velá škoda že brácho-ségrové Wachovští už tak vyčpěli. Epičnost a nadčasovost celého příběhu je naprosto odzbrojující.

Kapitán Alatriste

Kapitán Alatriste (2006)

Pěknej film o španělském d'Artagnanovi s občas nádhernou atmosférou jak ze starých obrazů Rembranta, Velazqueze či Vermeera. Bohužel dánský řidič tiráků Viggo Mortensen podává dost nemastný neslaný výkon. Sice je jako postava vizuálně zajímavej, ale jinak to celý zabíjí svým studeným severským (ne)výkonem. Zde Španělé dost přehmátli. Slušnej štřih i spád děje. Zajímavé je naprosto neokázalé až nulové vykreslení královského dvora či samotného Madridu. Postavy jakoby vypadli z Velázquezových obrazů. Skvělé kostýmy s reálnou patinou. Jenom ten hrdina je na můj vkus až móc nesmrtelný. Kamera: Paco Femenía. p.s Až teprve v ostatních komentářích jsem si všimnul, že má film delší stopáž. Při sledování mi to vůbec nepřišlo.

Nepřítel státu

Nepřítel státu (1998)

Akce, spád, tempo, dokonalý scénář, skvělé výkony herců to vše postaveno na nepříjemné reálných skutečnostech se špetkou filmového vylepšení. Toto je pro mě vzor chytrého trileru, který mě fascinuje od začátku až do konce.