Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (18)

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Velmi se obávám toho, že tenhle film není ani trošku mainstreamový a velká řada lidí ho vůbec nepobere. Problém je v tom, že 99 % lidí netuší, co způsobilo poslední celosvětovou ekonomickou krizi neznají nerozumí ani investování. ALE... netřeba zoufat. Film myslí i na takové a několikrát si dá malé a zábavné vzdělávací okénko, kde všechno na jednoduchých příkladech vysvětlí. Mě film přímo nadchl. Nevím, jestli se mám víc rozplývat nad skvělým castingem a obsazením postav, nad zvoleným způsobem vyprávění, který se mi v podání Goslinga také moc líbil nebo nad dokonalým odkrytím příčiny původu této krize. Domnívám se, že tenhle film by kromě popisu "drama" mohl být zařazen i do kategorie "dokument", protože to tak ve skutečnosti vážně bylo. Což je vlastně možná i jeden velkej SAD END. 5 *

plakát

Creed (2015) 

V žádném případě se nejedná o podřadné pokračování , o kterém by šlo říci, že každým dílem upadá kvalita. Pro tento díl platí spíše opak. Film si umí udělat srandu sám ze sebe i z minulých dílů velmi příjemným způsobem, který mě donutil se několikrát upřímně zasmát. Zápasové scény, které jsou ve filmu v podstatě dvě jsou udělány velmi dobře a diváka napínají stejně dobře jako nejlepší díly série. Velmi pěkný film - 72 %.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Dojemný příběh němého génia z osobní roviny. Skoro jsem si pobrečel. Nedokážu pochopit, jak Eddie Redmayne dokázal tak věrně napodobit jeho grimasy a křivogesta. Asi proto dostal Oscara. 4 hvězdy.

plakát

Soudce (2014) 

U filmů, jako tento nedokážu moc hodnotit. Je to druh filmu, který je sice předvídatelný a jednoduchý. Ten příběh je ale tak hezký a podaný takovým způsobem, že vás prostě baví na něj jenom koukat a užívat si to všechno, co se v něm děje. Není to ani tak o tom, že syn se snaží zachránit svého otce, kterého nenávidí. Je to o tom, že syn poznává svého otce. Zjišťuje, že i přes všechno co mu otec udělal, činil tak z čisté lásky, která mu lámala srdce a neměl z toho žádné potěšení. Nedokážu si pomoct, ale i když si to ten film možná tak úplně nezaslouží. Dávám pět hvězd, protože je to krásné.

plakát

Interstellar (2014) 

Tenhle film se okamžitě vyhoupl na špici mých top ten filmů. Dokonce zvažuji, že předčí i Shawshank redemption. I když má téměř tři hodiny, je zkrátka moc krátký na vše. Každý okamžik filmu má svůj podstatný úděl ať už v atmosféře nebo ději. Dokonalé sci-fi, kterému chcete uvěřit s výborně propracovanými efekty a velkou dávkou inovativní představivosti, která vyzývá i diváka. Skvěle propracovaná psychologie veškerých postav i když na některé nezbyl dostatek prostoru. Bylo zkrátka nezbytné dostat film ke konci, aby divák neztratil nit. Ani Hans Zimmer nezklamal co se hudby týče. Místy zvolil krátké úryvky silně připomínající 2001: Vesmírnou odyseu, čímž vytváří upřímnou parelu v magnificenci příběhu a pokroku lidstva. Volejte Heuréka a 120 let se radujte. Cooper vás vidí ;) Šest hvězd z pěti!!! SPOILER ALERT: mmj. výborně znázorňuje člověka mimo vžitý trojrozměrný svět a jakým způsobem by mohli fungovat

plakát

Equalizer (2014) 

Recenze obsahuje spoilery! Denzel velice pěkně ztvárnil McCalla - dobráka až za kost. Mezitím, co pomáhá všem kolem sebe, sám žije téměř poustevnický život, kterým se pravděpodobně trestá za hříchy z minulosti. Jednoho dne se rozhodne udělat přítrž zlu, na které narazil a zachránit mladou dívku z obchodu z bílým masem. Tím se ale dostal do mnohem větší kaše, než počítal, a tak trochu očekáváte, že ho to semele. Tak se však neděje. McCall totiž sám dokáže to co nedokázala ani celá tajná agentura a jemu se to podaří vše během pouhých tří dnů, když úplně sám zlikviduje celou ruskou mafii nejen ve svém městě. To je asi ta věc, která mi na filmu nejvíc vadila, opět ten naivismus. Jinak ale Denzel opět velice pěkný výkon! Tři hvězdy

plakát

Zátah 2 (2014) 

Tohle spolu s jedničkou prostě patří mezi nejlepší akční filmy všech dob. TO co zde předvádí jednotliví herci je naprosto dokonalá ukázka toho, kam až jde při bojových scénách zajít. Detailně vymyšlené choreografie, které dokáže realizovat jen pár extrémně trénovaných jedinců. Krev teče od začátku do konce a člověk občas žasně nad tím, jakým způsobem jde ještě vlastně zabít. Čtyři hvězdy.

plakát

Nevědomí (2013) 

Film, ve kterém je všechno, než se na první pohled zdá. Od začátku velice zajímavé a po zvratu ještě mnohem zajímavější. Velice příjemné herecké výkony filmu přidávají na dramtičnosti a diváka to vše v táhne do děje. Vzůru do nevědomí. Čtyři hvězdy.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Benedict je v tomhle filmu prvotřídní drsňák, ze kterého jde vážně strach! Jenom škoda, že nenadělal trochu víc škody. Jinak jsme se neubránil tomu, že jsem film musel někaolikrát zastavit a proložit něčím jiným, protože mě přestával bavit a bylo to na můj vkus tak o půl hodiny delší, než bylo třeba. Tři hvězdy.

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Tenhle film určitě není komedie. Patří spíš do kategorie rodinných filmů a roadmovie. Není moc čemu se smát. Film vypráví příběh šéfkuchaře, který přišel o místo v restauraci a hledá, kde by mohl dále zužitkovat své umění. Příběh není příliš silný a mimo vařících scén, které vyplní cca polovinu filmu, je to vlastně nuda. Jelikož mám ale velice rád jídlo a zajímám se o vaření dávám alespoň tři hvězdy, protože vaření je zde autentické a moc hezké. Ostatní tedy nic moc.