Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (28)

plakát

Strážci vesmíru (1993) (seriál) 

Je to sice úplná volovina, ale stejně tomu musím dát hvězdičku. Už jenom z nostalgie, jako malej jsem to strašně žral.

plakát

Matrix (1999) 

Častokrát od lidí zaslechnu, že matrix je blbost, když se tam vyhýbají kulkám a létají. Ale když se zeptám, jestli vůbec vědí, co je to ten matrix, tak to neví. Nepochopím, že někdo něco hodnotí, aniž by to viděl a pochopil, potom můžou hodnotit. Přitom to je úžasný příběh inspirovaný simulační teorií (kterou opravdu nelze vyvrátit). Právě tato teorie poskytuje filmu možnosti pro tak neuvěřitelné akční scény, které byly dokonale zpracovány a vypálili mi cejch do mozku. Matrix je jeden z nejlepších sci-fi a pro každého fanouška tohohle žánru je to skoro povinnost.

plakát

Mistr (2012) 

Po shlédnutí filmu mě napadla jen jedna věta: „To byl ale divnej film.“ A jak jsem četl, tak nejsem sám. Phoenix zahrál narušenýho magora výborně, netušil jsem, co v příští minutě udělá. Kdyby byl film lépe zpracovaný a tak nějak měně divný(ani to nedokážu popsat), mohl z toho vzniknout výborný příběh, takhle je celkový dojem s filmu bohužel slabší.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Můj nejoblíbenější a pochopitelně i podle mě nejlepší film od Mijazakiho(i když zdárně tomu konkuruje Zámek v oblacích). Spíš se chci vyjádřit k Mijazakiho tvorbě než k filmu…těší mě, že existuje tvůrce anime, který dokáže vytvořit výborné kreslené fantazy a není jako Disney, co někde vezme příběh a udělá z toho ťuťu ňuňu sr**ku pro děti. Takovéhle filmy by měly vznikat v mnohem větším počtu, vždyť kreslené filmy dovolují vytvořit vlastně cokoliv, co si může hlava vymyslet.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Mohl to být skutečně výborný film, kdyby si odpustili dvě věci...První, dějovou linku se starým Tontem a druhou, no to asi nejlíp vystihl sám Tonto: "Something very wrong with that horse". Taky mě potěšila hláška z Dead mena..."Stupid white man".

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Tenhle film má v sobě neuvěřitelný množství pozitivní energie...ten příběh, ta hudba, to zpracování s hereckým výkonem Audrey, která byla prostně k zulíbání. To všechno mi tak užasně zvedlo náladu, že jsem se usmíval ještě dlouho potom. :) Měli by ho předepisovat jako antidepresivum.

plakát

Televizní noviny (1994) (pořad) odpad!

Už to tu bylo napsáno asi hodněkrát, ale stejně si taky zanadávám. Je až neuvěřitelné čemu na Nově říkají zpravodajství, možná tak prvních deset minut říkají něco jako zprávy, poté většinou rozpatlávají blbosti, které se zpravodajstvím nemají moc společného. Dělají z komára velblouda, říkají lidem co chcou slyšet, ne to co je pravda, znovu objevují fyzikální zákony a to vše je samozřejmě prokládáno nesmyslnými živými vstupy. Nevím jak vybírají moderátory, ale u moderátorek jde hlavně o vzhled a pokuď možno, aby vám jejich prsa lezli až do obýváku. Je to znásilnění zpravodajství.

plakát

Hon (2012) 

Užasně emocionálně napnutý drama. Celý film jsem čekal, kdy příjdou nějaký hollywoodský blbosti, no a oni nepřišli. Nejvíc ze všeho mně ale fascinovala bezmocnost hlavního hrdiny.

plakát

Nekecej a pádluj 2: Volání divočiny (2009) 

Komedie u který jsem se snad ani jednou nezasmál. Bože to byla blbost, obvzlášť armáda inteligentních veverek. Hodně špatný pokračování celkem dobrý jedničky.

plakát

Leon (1994) 

Když se sejdou tři mí oblíbení herci tzn. Reno, Portman, Oldman a ještě to režíruje Besson, tak snad ani nejde aby nevznikl super film. A hele on vznikl, co k tomu dodat jednoduše geniální.