Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 566)

plakát

Jurský park (1993) 

Díky Spielbergově vynikající režii vám budou občasná předvídatelnost, ujeté hrdinské kousky a některé přešlapy proti logice zcela ukradené, protože jakmile vlezou do záběru smrtonosní Raptoři a zemí zatřesou první kroky T-Rexe, budete mít v kalhotách stejný dáreček, jako když vám bylo pět.

plakát

Tři mušketýři (2011) 

Asi mi pořádná dávka čerstvě vypraskaného popcornu chyběla víc, než jsem si myslel, ale sakra, já se bavil skvěle. Pravda, stupidita by se dala destilovat po litrech a zápletka je řídká zhruba stejně jako stolice devadesátiletého důchodce. Avšak Anderson se ve vlastnoručně rozestavěných mantinelech pohybuje zatraceně zručně (neoriginálně, ale funkčně - včetně Haslingerova pirátsko-sherlockovského soundtracku) a popravdě mě příjemně překvapilo, kolik okaté nadsázky, fajn vtipů a výtečných akčních scén dokáže bez ustání sypat z rukávu. Resp. rozhodně je z něj sype lépe než dialogy a vrstevnaté postavy, které v jeho verzi Mušketýrů prostě místo nemají. Jsou to jen rockové hvězdy, které několikrát zahlásí, propíchnou pár lidí, proletí se v digitálním Zeppelinu uprostřed barokních (ne středověkých, vy burani) kulis a na konci se poplácají po zádech. A světe div se, ono to se sníženými nároky (intektuálové do dvou minut umřou) v pohodě stačí. A je trošku smutné, že nad výrazně dementnějšími (například v chování postav a celkové konstrukci toho, co simuluje děj) Transformery 3 dokáží mnozí masturbovat do krve, aby o pár měsíců později ofrňovali nos nad solidně odtočeným "wannabe" blockbusterem (omezení rozpočtem jsou holt příliš vidět), jenž nechal ambice za dveřmi ještě před spuštěním kamer a nesnaží se o nic víc než lehkonohou zábavu. 6+/10

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Báchorka hodná hodinové televizní pohádky roztažená přes dvě hodiny. Vyvanutý Depp, který (i díky k uzoufání neinvenčnímu scénáři) brousí komediální dno. Necharismatické a otravné herecké přírůstky. A k tomu navrch znuděný Marshall, vedle kterého je i Mike Newell "mistr blockbusterové zábavy". Alespoň že Griffiths si královskou šarži ukázkově užívá.

plakát

Nebezpečná rychlost (2008) 

Úchvatně debilní pokus o "texaské Strašáky", který neirituje ani tak zhovadilostí dialogů ("Je to zpěvák, nemůžeme ho tu nechat."), mizérií herců či režie, jako spíš snahou odpovědět na otázku "kam dokáže člověka zahnat ohrožení vlastního života" čistou adorací násilí, kterou se tvůrci snaží obhájit tím, že prokreslují pouze kladné postavy a gang motorkářů používají pouze jako figurky hodné odstřelu. P.S.: Release Blu-ray edice má špatně načasované titulky.

plakát

Charlieho andílci (2011) (seriál) 

Pilot: Neštvalo mě to. Naivní detektivní pohádka bez ambicí a s touhou vytěžit trochu slávy z pozapomenuté značky, která se na televizních obrazovkách logicky nemůže chlubit přestřelenou akci (viz. filmy) a bohužel ani inteligentními zápletkami a scenáristickými kličkami, jelikož za ní stojí břídilové ze Smallville. Alespoň že holkám to sluší. Na druhou stranu, čekal někdo něco jiného než spotřební výplach pro novou generaci?

plakát

Lovci zločinců (2011) (seriál) 

Pilot: Mizérie, která by mohla velmi snadno skončit na listině "zrušeno pro příliš nízkou sledovanost". Caviezel je bohužel ukázkou špatného castingu, když není schopný prodat jedinou hlášku, emoci a akční scénu, které jsou navíc podprůměrně natočené (honička na ulici je k smíchu úplně stejně jako zabavení zbraní spojené s přestřelkou). Příběh je jinak přehlídkou učebnicových klišé. Což platí nejen pro hlavní linii s motivem "velkého bratra", tak pro intimní linku s přítelkyní, která má postavě jakože vytvořit hloubku. Za tímhle že stojí Nolan? Nevěřím. Nebo spíš nechci věřit.

plakát

Cesta bojovníka (2007) odpad!

107 minut ve statistikách: 8x přerušeno z důvodu smrtící nudy, 5x mláceno hlavou o zeď kvůli celkové imbecilitě, 3x odběh do lednice, aby byl získán pocit, že se alespoň něco děje, a 1x návštěva na očním, jelikož v celém filmu není až na lavinu z National Geographic téměř nic vidět, anebo je to sestříhané podobně nahodile, jako když vikingové řežou indiány do masového koláče.

plakát

Obřad (2011) 

Typická "håfströmovská" rutina, kterou čas od času pročísne závan atmosféry a dobrého hereckého výkonu (finální vymítání), ale jinak kde nic tu nic. Colin O'Donoghue nemá charisma a ke všemu má svoji postavu napsanou tak hloupě (dvě hodiny sleduju, jak lidi dělají psí kusy, ale pořád si budu kecat svoje), že budete kulit oči v sloup častěji, než kolikrát se ve filmu vyhánějí čerti. A že se to děje sakra často. 5/10