Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (9)

plakát

Let's Dance 3D (2010) 

Zatím jsem neviděla Revolution, jenž má navíc dost dobrý reference, takže 3D je pro mě pořád nejslabší článek série. Náhodička, že se k nim zrovna připlete Moose (ač mimořádně talentovaný), náhodička, že je pro vystoupení zachrání jeho bývalá crew, kopírka scénky v dešti. Dvě a půl hvězdičky - jedna za Ricka, jedna za tu peckovou stěnu s botama a půlka za Adama a Alyson.

plakát

Let's Dance 2 (2008) 

Rozhodně lepší, než první díl. Sexy Briana se sexy hlasem, super tanečník Hoffman (mimochodem, vy, co tu hodnotíte jeho herecký "výkon", uvědomte si, že to není primárně to, čím se živí...nicméně do jeho role mohli těžko vybrat někoho lepšího, a o ten tanec tu jde především, nebo ne?). Závěrečné vystoupení v dešti pecka... A Adam G. Sevani rulez!

plakát

Let's Dance (2006) 

Mám ráda filmy s taneční tematikou...a upřímně, kdo by se nepodíval na Channinga, že ;)

plakát

Nezastavitelný (2010) 

Fajnový akční drama, co dodat. Denzel Washington klasik, Chris Pine ukazuje, že umí. Když jsem to viděla poprvé, málem jsem si nervozitou okousala nehty a čekala, že Will propadne mezi spoji a Frank mezerou mezi vagony, když je přeskakoval, popř. že celej vlak vybuchne někde mimo město a dva hrdinové pak vylezou z trosek :D Nic z toho se samozřejmě nestalo a i když už vím, jak to skončí, pustím si tenhle film kdykoli znovu.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Že jsou to "ti dva" mě poprvé napadlo při scéně v krámku, kde se dozvídáme o vraždě a Cliff tak blbě čumí (ostatně, jako po zbytek filmu). Podruhé, když Cydney vypráví Gině svůj skoro - orgastický zážitek ("Je zajímavé, co všechno o sobě lidi napovídají, když jsou na dovolené. Navíc lidem, které sotva poznali..."). No a když Cliff vyláká Nicka na kajak a Gina si hraje s kamerou, nemusíme ani čekat na tu fotku, už není pochyb. Mám celkově ráda filmy založený na "jsme daleko od civilizace, nejlíp na ostrově, je tu s námi zabiják a teď děj se..."... no a pokud je v jednom takovém skvěle hrající Havajan Timothy Olyphant, kterej je mimochodem fakt kus, tím líp :) Hvězda dolů za dvě věci - 1) Když někoho zabiju a šlohnu mu kameru, asi v ní nenechám kartu s fotkama, né? Taky nevíme, co všechno nakonec přišili Cydney. 2) Ačkoli Steve Zahn ztvárnil roli Cliffa skvěle, nic to nemění na tom, že je děsně nesympatickej a slizkej. Možná ale právě proto mu ta role tak sedla. Můj názor.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Takhle strašně mi ještě na konci žádnýho filmu nebylo...a zároveň se mi jen málo filmů tak strašně moc líbilo! Chce se mi z toho umřít... Nicméně, blahořečím režii, obsazení, hudbě, všemu od začátku až do konce.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Smrt. Nevyhnutelná a absolutní, pro všechny. Teď už nejsou rukojmími jednotlivci, nebo menší skupiny, ale rovnou celé město. Tom Hardy ze sebe dostal maximum, co mohl, jeho Bane je jednoduše fenomenální. Hlavně proto, že k nastolení totálního strachu mu stačí svaly (jako ve Warrioru, prostě pecka!), mozek a oči... (je bomba, jakýho z něho udělali obra, ve skutečnosti měří kolem 180 cm a Bane vypadá aspoň na 200). Vzbuzuje respekt jak od pohledu, tak od poslechu (ten respirátor je super cool!). Je fascinující, s jakým klidem se pohybuje po Gothamu. Tu si vyrazí na burzu ukrást data, tu si vyleze odněkud z podzemí, aby jen tak odpálil stadion a ještě k tomu všemu má čas odskočit si uložit Batmana na rehabku na nejhorší místo světa (a má to i s telkou ;) ). Když se pak vypráví jeho minulost a jak k těm zraněním vlastně přišel, normálně mi ho bylo líto! Každopádně bych si ale pro záporáka takovýho kalibru představovala trochu dramatičtější odchod, než to jejich "jsem tu přesně na čas" wow...no nic. Marion je famme fatale, o tom žádná. Ona je takovej typ, taková krásná mrcha :) V souvislosti s ní se mi moc líbilo prolnutí s prvním dílem, objasnění celé situace. Joseph Gordon-Levitt je fajn, hraje velmi přesvědčivě a rozhodně má obrovský potenciál. Anne je sice krásná, ale bohužel ji už asi pořád uvidím jen jako princeznu. - A teď k tomu nejdůležitějšímu, k Batmanovi. Moc mě bavilo to dvojí "znovuzrození". Bruce žije celkem dlouho v ústraní, ale vidí, že Gotham Batmana ještě potřebuje, tak jde a pomůže. Pak ho Selina předhodí Baneovi jako kus masa a ten ho zase srazí na kolena. Ale on se nevzdá a dokáže to, co před ním dokázal jen jeden člověk... - Co se týče konce, tam jsem přímo tleskala radostí. Podle mě je takto otevřený konec pro příběh takového formátu to nejlepší. Bude pokračování s Robinem? Nebo snad se stávajícím Batmanem? Žádné? Nebo něco mezi...? Pánové Bale, Caine, Freeman, Oldman skvělí jako vždy, plus Hardy a JGL. Jednoznačných 5*! Nakonec ještě vás, co do toho šťouráte, PROSÍM, přestaňte už srovnávat Banea s Jokerem. Vždyť jsou to dvě naprosto rozdílné postavy, rozdílné myšlení, rozdílný cíl. Oba herci se se svou rolí popasovali s naprostou grácií. Podle mě nikdo už nikdy nezahraje Jokera lépe, než Heath a Banea lépe, než Tom. A především, Batmana už nikdo nenatočí lépe, než pan Nolan. Taková laťka se překoná jen těžko.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Samotný název filmu naprosto vystihuje atmosféru celých dvou a půl hodin, je temná, ponurá, depresivní, nenechá nás vydechnout. Pánové Bale, Caine, Freeman a Oldman opět skvělí, lidé v malých rolích, jako ten vězeň, co vyhodí detonátor z lodi, nebo bývalý pacient Arkhamu v policejní uniformě s jmenovkou Rachel mě taky baví. Kdo mě ale vážně nebaví, to je právě Rachel v podání Maggie Gyllenhaal. Fakt mi tam nesedí, po jemně vyhlížející Katie je jak pěst na oko. - Jinak jsem Temného rytíře za ty čtyři roky viděla už x-krát a vždycky, VŽDYCKY se nepřítomně usmívám, když se na scéně objeví Joker, mráz mi běhá po zádech vždycky, když se ozve TEN tón a vždycky je mi líto, když na konci Batman mizí ve tmě jako štvanec, zločinec, jímž ve skutečnosti není. Samozřejmě nemůžu nechat bez komentáře výkon Heatha Ledgera, jenž se pro roli Jokera totálně vyšťavil, vyždímal ze sebe maximum a byla to bezpochyby jeho životní role, za kterou byl po zásluze (i když, bohužel, in memoriam) náležitě oceněn. Joker, jako Pán chaosu, je "neodolatelný" ;) Nevíme o něm vůbec nic, jen to, že si libuje v chaosu a anarchii. A taky ve vymýšlení storek o jeho jizvách, v barevným oblečku, v mastných, ulíznutých zelených vlasech, nechutně žlutých zubech a v rozmazaných šminkách ;) Nicméně, i když je to psychopat největšího kalibru, jeho ďábelsky hysterickej smích je prudce nakažlivej a vážně mám pocit, že cokoli dělá, dělá tak nějak mimochodem :) Fakt můžu to, jak se pořád olizuje, jak po tom, co vyleze z převrácenýho kamionu řve "Come on! Hit me!!!", jak tleská v cele a jeho převlek za sestřičku! 5 hvězdiček bez diskuzí, za Jokera, za stále skvělýho Bruce/Batmana, za perfektní režii a !hudbu! a za spoustu dalšího! - Jen na konec...kdykoli každou první středu v měsíci slyším požární sirénu, doufám, že k tomu neuslyším i "Hohoho, hahaha...why so serious?!" :)

plakát

Batman začíná (2005) 

Why do we fall? So that we can learn to pick ourselves up! Líbí se mi, jak to jde všechno od začátku krásně pochopit, proč co jak je, co vlastně předchází vzniku Batmana. Tragická událost - Bruce zmizí, cestuje - dostává se k Ra´s al Ghulovi, trénuje (super scéna s pěšáky). I díky tomu se pro něj nakonec stane tvrdým soupeřem, když nesouhlasí s jeho vizí, zničit Gotham City. Celkově mě baví ten proces vzniku a rozjezd celý akce, jak všechno objevuje a zkouší. Prudce cool Tumbler a všechny ty jeho udělátka, pecka! A spolupráce s Gordonem, ještě lepší spiklenectví s Foxem a nádherný vztah s Alfrédem. Charaktery postav do detailů vypracované, skvělé herecké obsazení! Ano, pro mě je Christian Bale nejlepší Batman ever, a to neříkám jen proto, že je to jeden z mých nejoblíbenějších herců a dobře se na něj dívá ;) Dává mu takovou...jak to říct...lidskost, uchopitelnost, dosažitelnost. Morgan Freeman a Michael Caine, to jsou páni herci, před kterými je třeba smeknout. Gary Oldman super a Katie je taková roztomilá. Cillian Murphy, z toho jeho ledovýho, nic neříkajícího modrýho pohledu by si jeden sedl, ale v dobrým slova smyslu, je fakt dobrej! Scarecrow... Suma sumárum, velmi vydařenej začátek trilogie, se zločinem v Gothamu se popral fajnově.. Když se ještě na konci ukázala karta Jokera, awww! :) A bože, ta Zimmerova hudba!!! PS: Jak to, že ty mikrovlny nevypařily tekutinu i z lidí?! :D