Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (351)

plakát

Osvícení (1997) (TV film) 

Pro ty, kteří nečetli knižní předlohu bych spíše doporučil snímek z roku 1980 kde se sešla nesmrtelná dvojice Kubrick - Nicholson. Tento počin se originálu opravdu nemůže rovnat za to má jednu velikou přednost, Stephen King nebyl spokojený s Kubrickovou verzí a proto byl zde přítomen a je to opravdu hodně znát. Nejspíš jsem neviděl film, který by byl tak věrný knižní předloze jako právě Osvícení z roku 1997. Důvod proč nedávám plný počet je malý herec Courtland Mead, který mi na roli Dannyho vůbec neseděl ale hlavně jde hvězda dolů za efekty zvířat, které jsou naprosto úsměvné a jejich přítomnost jsem nepochopil už v knížce. Ovšem jednoznačně nejlepší scéna je mrtvá žena ve vaně, tak silnou hororovou scénu bych v televizní minisérii nikdy nečekal!

plakát

Vzpoura na lodi Bounty (1935) 

V pořadu Slavné dny na streamu jsem se dozvěděl o této slavné vzpouře a tak jsem se rozhodl podívat na všechny 3 známé snímky. Film je s ohledem na dobu vzniku koukatelný i dnes i když je pravda že než se loď dostane na Tahiti tak se děj celkem vleče. Charles Laughton je v roli záporáka naprosto geniální.

plakát

Prokletí Salemu (2004) (TV film) 

Tak tohle se hrubě nepovedlo. Film jsem shlédnul na několikrát protože jsem neudržel pozornost, taková nuda. Zasazení příběhu do moderní doby vůbec nepomohlo, naopak. Na první snímek z roku 1979 to nemá ani náhodou, 1* jako úcta ke knížní předloze.

plakát

Prokletí Salemu (1979) (TV film) 

Nadprůměrný horor, který těží z knižní předlohy mistra Stephena Kinga. Téma upíři jde zcela mimo mě ale film jsem si užíval jelikož se moc neliší od knihy a i ty drobné změny jsem uvítal (vzhled Barlowa + závěr se Susan). Od Kinga jsem četl už zajímavější kousky proto jsem se snímků malinko bál, o to víc mě potěšil. Poprvé se zde můžeme seznámit s postavou otce Callahana, která bude mít zásadní roli v dalších kingových dílech. Každopádně to nejlepší je opravdu úpír Barlow jehož vzhled odkazuje na dílo z roku 1922 úpír z Nosferatu.

plakát

Pianista (2002) 

Líbilo se mi jak nás Polanski nenechává pomalu seznamovat se situací než nastane zvrat ale okamžitě od první minuty dává najevo, že Pianista z vás vyždíme všechny emoce. Přiznám se, že s mojí empatií jsem na některé scény neměl srdce to sledovat a to vydržím opravdu hodně ale jak jde o holokaust, ve kterém figurují děti ve věku mého syna tak tam je moje těžká slabina. Adrien Brody zahrál nadaného polského žida odsouzeného na porážku naprosto fantasticky. Výborný film na který musíte být správně naladěni a určitě není pro každého.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Za mě velmi milé překvapení. Viggo Mortensen, kterého ze škatulky Aragorna nikdy nedostanu tady předvádí opravdu skvělý výkon, jen je škoda, že ve stejném roce vyšel Bohemian Rhapsody, Rami Malek se dal jen těžko porazit. I tak 3 sošky jsou na místě a za mě opravdu velice zajimavý snímek a pohled na člověka, který vybočoval snad ve všech směrech, přidejte k tomu nelehká 60.léta v Americe a námět je na světě.

plakát

Spáči (1996) 

Film plný hereckých hvězd má impozantní příběh, který chytí za srdce. Menší zaváhání v druhé části kdy snímku jaksi dochází šťáva místo toho aby gradoval, ovšem dětská linie je vynikající. Suma sumárum Spáči je snímek, který by si neměl nechat ujít žádný filmový fanoušek.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Po neuvěřitelně dlouhé době jsem se dokopal do kina. Očekávání jsem měl obrovská, DiCaprio, Pitt, Pacino to vše pod taktovkou Quentina. Nečekal jsem pouze mé plné hodnocení, věřil jsem, že se film vejde i do místního žebříčku TOP 300. O to víc mě mrzí finální výsledek. Ano pořád dávám **** ale myslím si že to bylo tím zážitkem z kina, které jsem navštívil po x letech. Polovinu filmu jsem se nudil i když je pravda, že ústřední dvojice je opravdu momentální špička mezi herci. Snad to příště bude záživnější Quentine, to co tě nejvíc zdobí (režie a scénář) zde chybělo.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Nebýt přítelkyně a zoufalých pokusů najít nějaký zajímavý snímek na večer bych se k této komedii ani nedostal. Pohodový nenáročný snímek, který obsahuje pár opravdu vtipných scén. V žánru komedie lepší průměr.

plakát

Carrie (2013) 

Remake, který mě velmi mile překvapil. Neměl jsem velká očekávání jelikož první snímek z roku 1976 má svoji kvalitu. Kimberly Peirce se drží knižní předlohy jako klíště a to je samozřejmě jedině dobře až na posledních 10min je to přesná kopie Kinga. Bez znalosti Kingovy tvorby by mě film jako takový absolutně nezaujal ale takhle jsem opravdu spokojený. Hvězda dolů za málo šílenou Moore a hlavní představitelku Moretz, ta je na Carrie až příliš hezká což se do příběhu ani trochu nehodilo.