Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (6 957)

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

ČT vyslyšela moje stesky, že točí jen zaprděný věci se stejnýma tvářema a dala vzniknout tomuto seriálu v moderním balení, který bych nazval růžový zfetovaný dadaismus o partě  studentů adiktologie, kteří objevují svět drog nejen teoreticky, Vizuál moderní ikdyž lacině bangerovský, ale vyvolávající nepřetržitou úzkost a vlastně to je ve výsledku po druhém díle epicky překvapivě úplně o ničem. Doslova. Asi to měla být jakási protidrogová edukace, ale spíš to je reklama a glorifikace fetování a celé to jelo na sílu včetně těch penisů. Komu se vyloženě nelíbil Banger, tak ani tohle Sedlákovo dílo moc neocení. Dvě hvězdy dám za slušný herecký výkony neokoukaných tváří.

plakát

Adikts - Adiktologové (2024) (epizoda) 

První díl nového seriálu ČT potvrdil to, co všichni u Bangera tušili, že režisér Sedlák má slabost pro téma fetu a vypadá to, že ví o čem točí.  Má to sice takovou moderní formu rádoby cool, ale mne iritovala kamera a ta "pičo" postava, nebo co to bylo. Zatím nic moc, téma není moje, ale dejme tomu, že potenciál to má.

plakát

Adikts - Zkratky (2024) (epizoda) 

Snaží se to, ale přechází to do křeče... díky vizuálu a hudbě nepříjemné křeče. Nějaký potenciál to má, ale jediný na co se dobře koukalo byla kolegyně Jedličková.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Občas aspoň úsměvné, výborně obsazené a ikdyž nemusím moc Lewandowskou, tak musím uznat, že to znatelně oživila. Za mne lepší než jednotka, u které těžko věřit, že je to už pět let starý film. Pozitivní bod za Vondráčkovou.

plakát

Čas nádejí (2024) (seriál) 

Ambiciózní slovenský dobový seriál, který bude nejprve evokovat něco jako První republika (2014), ale naštěstí tady je žánrový posun do vážnějších až syrovějších vod a má to na domácí tvorbu určitý wow efekt v solidním vizuálu a musím smeknout před maličkými, ale autentickými bojovými scénami a plusem jsou určitě zajímavé a neokoukané tváře, ale za mne je velkým mínusem absence nějaké nosné dějové linky, protože projet roky 1914 až 1951 v osmi dílech, to je jak z rychlíku čtený obsah.

plakát

Čas nádejí - Episode 1 (2024) (epizoda) 

První díl seriále slovenské veřejnoprávní vypadá na domácí poměry ambiciózně - relativně výpravná dobovka, ( oceňuji tu scénu ze zákopů 1. světové ), která na první dobrou evokuje i díky úvodní znělce českou První republika (seriál) (2014) , ale tohle se zdá o chlup méně růžovozahradně učesané do naivity, plusem jsou neokoukané tváře a škoda, že Vesna (Viktória Jurištová) nebude ve všech dílech. Bohužel to má i těžko zkousnutelné nedostatky hlavně ve způsobu vyprávění, kdy to tam střihem lítá letopočty ein zwei a mne iritovalo i to přesvícení. Jinak sympatický počin, který má potenciál.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

První díl sice nebyl na hvězdných pět hvězd, ale je to jako by mne polili živou vodou. Tohle přesně potřebuju a Marhoul borec.