Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (6 957)

plakát

Místo činu - Berlín: Láska bláznivá (2017) (epizoda) 

Možná je to tím, že po týdnu sjíždění kriminálek na ČT jako Zločiny Velké Prahy a Renčovi Hlavy medúzy, což jsou milé české seriály s českými tvářemi, ale regulerní krimi aby člověk pohledal, tak když potkám tento díl Místa činu Berlín tak musím vystřelit čtyři hvězdy, ikdyž jsem tento cyklus vždy považoval za hodně nenáročnou oddechovku. Případ upálené mrtvoly učitele z homosexuálního manželství byl jeden z nejlepších s Waschkem. Zápletka stoprocentní, spád výborný, dialogy na jednotku. To je kriminálka.

plakát

Místo činu - Berlín: My-vy-oni (2016) (epizoda) 

Případ autem přejeté maminy v garážích nákupního centra byl nadprůměrný hlavně v druhé polovině při konfrontaci detektivů s triem rozmazlených šestnáctiletých podezřelých děvčat, ale problém tohoto dílu byl, že byl kapku zmatený pokud člověk neviděl ten předchozí film Místa činu Berlín a tady to na to navazovalo včetně flashbacků a přestřelky.

plakát

Poslední Paradiso (2021) 

Italská vesnice padesátých let jako jeviště dramatických událostí v ospalém tempu. Nemůžu tomu upřít příjemný vizuál venkova s podmanivou letní atmosférou, ale táhne se to jako smrad a na to, že se tam děly dramatické až drastické věci jako uříznutí penisu, tak to se mnou nic nedělalo . Teda krom nudy.

plakát

Místo činu - Berlín: Meta (2018) (epizoda) 

Případ vraždy mladičké prostitutky jejíž prst přijde balíkem na oddělení vražd byl hodně unikátní, vražda podle případu vraždy ve filmu, kde se vyšetřuje vražda podle filmu. Málem jsem se do toho zamotal v tom paralelním sledování skutečného a filmového vyšetřování, ale do poloviny to bylo pětihvězdičková, originální, vyjímečná mysteriózní záležitost, kterou jsem v cyklu Místo činu opravdu nečekal, no a pak se to překombinovalo až to nemohlo skončit nějak věrohodně.

plakát

Najhorší týždeň môjho života (2021) (seriál) 

Slovenský komediální seriál dle nějaké britské předlohy z roku 2004 ( trochu zoufalost hledat inspiraci někde v patnáct let starých archívech ) o sedmi dnech před svatbou mladého páru Marcela a Mel ( zřejmě běžné slovenské jméno ) v podání Romana Poláčika a Kristýny Svarinské, u kterých jsem si po dvaceti minutách pokládal otázku, co to je za lidi? On totální lhář, který v každém díle lže asi osmkrát všem okolo a hlavně jí, která je pravděpodobně naprosto blbá, protože člověk nechápe proč by si měla někoho takového brát natož mít ráda. No ale nějak se ta legrace udělat musí a já přiznávám, že jsem se asi čtyřikrát zasmál a jednu hvězdu dám hlavně za dokonalý výkon Josefa Vajdy perfektního v každé sekundě, ikdyž nic neříkal. Seriál, který díru do světa neudělá a já nedám víc hvězdiček, protože mi to nepřišlo vtipný, ale spíš permanentně trapný.

plakát

Místo činu - Berlín: Bestie (2018) (epizoda) 

Tak jsem dal jeden z novějších Místo činu s Markem Washkem aka Herzovým mlynářem Habermannem a byl mile překvapen. Případ vraždy mrtvého v robotického stánku na kafe byl jasný asi od poloviny i s pachatelem a druhý případ mrtvé běžkyně v lese byl asi průměrný, ale jako celek to působilo svěže navzdory postavám nesympatických vyšetřovatelů, ale hlavně mne zaujala nadprůměrná kamera a vizuál nočního města. To bylo místy celovečerák.

plakát

Kukačky - Epizoda 8 (2021) (epizoda) 

Isteníkův díl ... sorry to už tady napsal kolega quixote, ale ona to je zatraceně pravda.

plakát

Pelé (2021) 

Dokumentární životopis největšího fotbalisty historie vyprávěný zejména z perspektivy jeho čtyř účástí Mistrovství světa. Příjemný dokument na který se dobře kouká a pokud máte k Pelému vztah nebo aspoň respekt, tak se budete obdivně celou dobu přiblble usmívat. Nabízí se srovnání s nedávným dokumentem Maradona, který byl trochu poutavější , koneckonců koukat na život zlobivýho kluka je trochu zábavnější než životopis fotbalového gentlemana, u kterého člověk může pozdvihnout obočí tak maximálně nad nějakým nemanželským děckem nebo vztahem k diktátorskému režimu Brazílie. PS: všechno už tak nějak bylo řečeno, ale za mne nejvíc zajímavá věc byla story tisícího gólu.

plakát

V karavanu po Česku (2021) (seriál) 

Aleš Háma nasedl do karavanu a procestoval ČR ( respektive šest krajů ) skrz méně známá ale krásná místa. Co začal Gondík na Slovensku ( a co mu údajně ukradli nápad konceptu ) tak Háma dovedl k dokonalosti. Velmi příjemný cestopis, který je technicky i moderátorsky o třídu výš. Je tady krásně!!!