Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 479)

plakát

Ztracena v pustině (2010) 

Taková malá ukázka náboru do paraguajského bordelu. Měly by to vidět všechny dnešní moderní slečny, které se chovají stejně hloupě jako ty dvě blbé kravky ve filmu. Jít se "bavit" do baru totiž může taktéž znamenat "jít se prodat" do toho bordelu (a bez nároku na honorář). Ony dvě přitažlivé herečky a jejich nehorázné vystavování v plavkách je asi jediné lákadlo filmu, na které jsem se bohužel tak nějak chytil.

plakát

Temné síly (2018) 

A máme tady další young adult fantasy sranec. Logiku stranou, takže odložit mozky někam do spíže, dívky podložit srdíčka něčím pevným, aby moc nezjihla a neroztekla se. Vybereme nějakou pěknou mladou černošku, šoupneme jí nějakého mladého bílého slizáka a máme správně dvoubarevný páreček pro další unylý romantický příběh s tupýma děckama. Celkově to ale bylo milé a o něco zajímavější a poutavější než takové Stmívání.

plakát

Jackie Brown (1997) 

Nejslabší Tarantino, vynikající De Niro, nudná zašlá černošská hvězda a přes dvě hodiny blbých keců, které vás sem tam skutečně pobaví. Celkově ovšem nechápu smysl obsazovat černošku z béčkových černošských sraček 70.let a udělovat poctu tomuto odpadnímu žánru. Kdyby se radši Tarantino snažil více dělat příběh a méně rasovou politiku, mohl dát světu daleko lepší filmy než třeba tento užvaněný předlouhý krimi počin, z kterého si divák stejně zapamatuje jen nohy Bridget Fondové.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Díky takovým kokotinám teď bude spousta lidí plítvat elektřinou, jelikož budou nonstop svítit, aby je náhodou nevyklepal duch nějaké vyšinuté krávy. Opravdu velmi neekologický film, který si nezaslouží ani dotace z EU, ani zájem diváka (teda až na zájem o tvářičku slečny Palmerovic), ani vysoké hodnocení a v podstatě ani komentář.

plakát

Shalako (1968) 

Evropský western, který není ani trochu špagetový, ale vypadá ryze eméricky. Connerymu to velmi sluší, až si říkám, že měl zakotvit ve westernech natrvalo. A jak to sluší B.B. snad netřeba říkát - to je nekompromisní kočička své doby. Jako western je to ovšem spíš takový nezáživný průměr bez nějakého snadno zapamatovatelného úchvatného momentu. Z Apačů zase dělají primitivní vrahy a z nebohé šlechty oběti. Přitom jim ti zkurvení aristopotrati přilezli bez pozvání do rezervace a bezdůvodně tam stříleli zvířata, jen tak pro zábavu. Prostě paráda. Až si divák říká, že měl Shalako tu bílou sebranku nechat být a ještě mohl pomoci Apačům je z rezervace vystřílet. Jedno je jisté: Shalako byl neschopný blb, který se ani trochu nesnažil barona přesvědčit o nutnosti okamžité evakuace a nedodržel tak své čestné slovo, které dal náčelníkovi, což je divné vzhledem k tomu, že blížící se masakr byl za současného stavu nevyhnutelně nutný. Jo, ten film má jisté mezery.

plakát

Pařba na třetí (2013) 

Přišlo mi to lepší a zábavnější než předchozí filmy, a to nebylo ani zapotřebí vstávat s amnésií po opici. Galifianakis je prostě magor a malý Číňan ještě větší. Trojka je dost ujetá kriminální komedie, která má daleko silnější gagy (i když jich není mnoho) než klasické Hangover filmy, a přesto se divákům nezavděčila. Jsou věci mezi nebem a zemí. Možná to bude tím, že tohle není postavené jen na ztrátě paměti, ale funguje to skvěle i ve vážných krimi polohách.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Že by nejlepší z Prcičkové ságy? Vtipu je tu dost a mnohdy je i dospělejší, ale přesto to pořád brzdí ta jejich americká parta snů. Kdyby tam nebyl Stiffler a taťka hledající novou ženu a samozřejmě nějaké to výstavní nahé dívčí tělo, tak to v podstatě stojí za hovno.

plakát

Na samotě u lesa (1976) 

Lehký humor, který zahřeje. Zvláštní je, že zde opravdu nejsou vyloženě dobré vtipy, ale přesto vás ty průpovídky pobaví a stanou se kultovními. Konstelace se sešla velmi příznivě při vzniku tohoto skvostu českého filmu.

plakát

Chůva na zabití (2017) 

Totální úlet. Je to zábavné rodinné drama do okamžiku, než sličná chůva vytasí dva nože. Potom už je to jakýsi ujetý splatter v hlavní roli s neschopným klučinou, který se chová jako pitomé ženské ze starých hororů, které utíkají vždy nahoru po schodech, místo aby frnkly z domu. Jo, logika jednání hocha v nesnázích je tu mnohdy zarážející, ale i tak je to úsměvná jízda plná odporných úmrtí, na která jen tak nezapomenete. Jako bonbónek je tu navíc Bella Thorne a i když neukáže kozy, tak jednu kozu má prostřelenou a pořád to chudinka řeší, což je asi nejzábavnější část filmu. Prostě úlet.

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Věrná kopie prvního dílu, která umí neméně dobře pobavit, avšak až na nedobrovolný anál s thajskou prostitutkou a pár jiných ujetých okamžiků v podstatě nemá co nabídnout. Nějak už mě ti ožralci po opici nudí. Napoprvé Bangkok pobaví, ale napodruhé už to není ono a vidět to potřetí, asi si uvědomím, že je tam mizerně málo humoru a skoro se na to nedá dívat.