Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tyhle vize mám rád, ale tady se jako skoro vždy vůbec nic nedozvíme co a jak. Jen že většina dětí umře a ty co přežijí mají schopnosti a tak jsou všechny děti uvězněni v táborech, kde je dělí podle toho co umí. Velká škoda nevyužitého potenciálu, tady jen sledujeme road movie skupiny dětí kam si do bezpečí , které stejně nikde není. Závěr filmu byl hodně odfláknutý, či přesněji se asi počítalo s pokračováním, jenže propadák tady toho už nic dalšího neumožní. Tak že průměr. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Tento film mě celkem zklamal na to, že v upoutávce vypadal jako skvělý biják... Herecké obsazení... nu... dá se, moc se mi líbila ta malá nemluvící asiatka Zu... Dále mi to přišlo hodně... multikulturní, což mi samozřejmě nevadí, hodnotím jen ty hlavní věci. Hudba dobrá, příběh také velmi moc zajímavý až na konec. (POZOR, MOŽNÝ SPOILER!) Absolutně vůbec se mi nelíbilo zakončení. Bety se přidala k lize a svému příteli se vymazala z paměti. Přímo mě to iritovalo. Po shlédnutí konce moje nadšení pro tento film uvadlo jako květina ve váze. Jelikož byl ale téměř celý film dobrý, odebírám jen jednu hvězdici. Podtrženo a sečteno, čtyři hvězdice. Doporučovat mohu jen polovičně :D. ()

Reklama

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Neoficiální, ale upřímný text distributora: „Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, všem scénáristům, režisérům a ostatním tvůrcům žánru Teenage Postapocalyptic Dystopia Survival Shit-Fiction záhadně zmizely mozky.“ Pokud je vám -náct a i váš IQ má hodnotu -náct, jistě si to užijete. PG-13 rating by tu tudíž měl bejt přeznačenej na PG-18, vztaženo nikoliv k věku, nýbrž právě k výše zmíněný hodnotě IQ. Je zjevný, že bude pokráčko, ač tajně doufám, že tahle sračka si na to nevydělá. Přirovnal bych to k sérii Bludišťák, k Dávači či k Detergentu (jsem tak rád, že se SW herecky dostala mnohem dál). Nažehlený teenage pitomci putujou sluníčkovou přirodou, nehtíky maj stále pěstěný, fousky stále hladce oholený, pijou buhvíco, serou buhvíkde a samolepky z auta škrábou špachtlí, aniž by odřeli lak. Při použití X-Men feature jim zasvítěj oči a zazní dramatickej zvuk, při výmazu z paměti se efektně rozplynou, „Obliviate“ pytcho. DO PR DE LE !!! Tohle fakt dovede někdo myslet vážně? Jediná souhrnná rudá je tak za ten krátkej barevnej nápad na začátku konečnejch titulků, za lehce zábavnou roli Brienne z Tarthu a vlastně i za to, jak je to multikulti barevný a ještě celý umocněno další multikulti barevností. Tohle, jestli neni skrytý podprahový sdělení... A my idioti se kdysi vysmívali Tvajlajtu!!! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Po útoku podivné nemoci zemřela většina dětí. Ty, které přežily, mají nadlidské schopnosti a lidé se jich bojí, takže je drží pod zámkem. Ruby se ale povedlo utéct a spolu s trojicí dalších hrdinů hledá tajemné místo, kde se údajně skrývají další desítky puberťáků, jakou jsou oni... Temné síly je banální young adult sci-fi, která je ve svých nejsilnějších momentech přinejlepším průměrná. Většinou je ale poměrně nehezká, nezajímavě zahraná a blbá, až to bolí. Nebrat. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Amandla Stenberg je sympatická, premisa je dostatočne nosná a samotný príbeh obsahuje i niekoľko zaujímavejších miest, kde si divák povie, že za istých okolností by to všetko mohlo veľmi dobre fungovať. V súčasnom podaní je to však len chudobne pôsobiaca parafráza na X-Menov s nepríliš logicky vystavanou mytológiou a ktorú zachraňujú výhradne čiastkové svetlejšie momenty. 50% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama