Reklama

Reklama

Shalako

VOD (1)

Obsahy(1)

Potulný kovboj Shalako alias Ten, který přináší déšť (S. Connery - Osudové setkání, Past) se objeví právě včas, aby přispěchal na pomoc půvabné Irině (B. Bardot - Podivuhodné příběhy, Viva Maria). Ta se spolu se skupinou bohatých Evropanů dostane do nebezpečí života, když vnikne na indiánské území. Zachránění aristokraté se vracejí do rodné vlasti a Shalako, doprovázen kráskou, se vydává vstříc novým dobrodružstvím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se bál o "Bardotku", ona je prostě překrásná ženská a na divokým západě to bylo občas pro takový ženský hodně divoký. Vím, vím, tady jí chranil Sean Connery což není špatný, ale přece jenom, já jsem já. Film jasně ukazuje, že když už chlap kvůli takový babě nasazuje svoje krčisko, je doslova morální povinností každé holky se s ním na oplátku vyspat, protože jeden nikdy neví, kdy hrdina natáhne brko éééé teda brka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ti pitomí indiáni snad nikdy nepochopí, že ti úžasní aristokrati mají tolik peněz a moci, že si mohou dělat, co se jim zlíbí. A ještě k tomu jim začnou vstávat vztekem péra na čelenkách, když je tito nejmocnější z mocných poctí návštěvou, aby jim pro zábavu postříleli jídlo. No, je to hrůza hrůzoucí, jak jsou ti pomalovaní negramotové neskutečně sobečtí. Přesto jim trochu rozumín, protože taky nemám rád, když někdo sám sebe pozve ke mně domů na návštěvu. Proto si dovolím tvrdit, že kdyby byl Shalako správný chlap, tak si do nějakého opuštěného puebla odskočí zařádit s baronkou Irinou a nechá zbytek výpravy domácím k tepelné úpravě. Pak by mne to asi bavilo víc, než tato průměrná záchrana protivné šlechty. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Sean Connery a western? No je to tak, tohle je asi jediný western, ve kterém hraje Sean a do role zálesáka se hodí. Lehce nadprůměrný western, který jede v pomalejším rázu, proto nesmíte čekat velké bojové scény a přestřelky - těch je tu jen pár. Mužské oko nejspíš alespoň potěší Brigitte Bardot (třeba scéna u rybníčku). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som mal napísať, že S. Connery bol skvelý, ale to bude tou sympatickou postavou spasiteľa. Connery sa pre westerny nenarodil a vedel by som si na jeho mieste predstaviť mnoho iných hercov. Film je ale výborný, hon indiánov na skupinu namyslených babrákov a krásku B. Bardot dáva lekciu z prežitia vojenskej taktiky a celkovo je divácky veľmi vďačný. 80%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nesedí mi příliš filmy, ve kterých se z nás tvůrci z těžko pochopitelných důvodů snaží udělat voly. V tomto případě však není nemyslícím tvorem divák, nýbrž indiáni - Apačové. Bystří a stateční válečníci jsou zde představováni jako pitomci, kteří neumí stopovat v písku, zato perfektně (a zase bez dobíjení) střílí z pušky. Hlavní osa příběhu snad není vyloženě špatná, ale když si divák u Shalaka příliš často ťuká na čelo, není něco v pořádku a prérijní kojoti už snadno vyčuchají, že tu něco smrdí. Proto jen dvě. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama