Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Možná je to tím, že jsem fantasy fanoušek. Možná je to tím, že miluju Tolkienovo dílo. Možná je to tím, že miluju dílo Petera Jacksona. Po opuštění kina jsem pocítil velkou ztrátu a bylo mi moc líto, že geniální trilogie skončila. Už nikdy se nebudu na nový film tak těšit a už nikdy nebudu mít po shlédnutí filmu pocit, že tohle je nejlepší film na světě a těžko někdo někdy dokáže natočit lepší. Je to geniálním námětem, je to geniální režií, je to i hereckými výkony a Novým Zélandem. Já říkám, že lepšího filmu prostě není a že Návrat Krále je nejlepší částí té nejlepší filmové trilogie. To vše je ještě lepší v prodlouženém vydání Director's cut. Kdyby to šlo, dám deset hvězdiček z pěti:-) Tady je i maximální hodnocení málo.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Sergio Leone a Ennio Morricone. Tato dvě jména mluví sama za vše. Když se k tomu ještě přidají Clint Eastwood a Eli Wallach, tak máme dle mého názoru nejlepší western všech dob. Ještě o kapánek lepší než Tenkrát na západě. Tam totiž není můj oblíbenec Clint Eastwoood.

Království nebeské

Království nebeské (2005)

Tento film mám radši než Scottova Gladiátora. Lidé ho neprávem podceňují. Popravdě vůbec nechápu, proč je v porovnání s Gladiátorem tak opomíjený. Království nebeské představuje špičkovou hollywoodskou práci se vším všudy, a to včetně herců, protože i Orlando Bloom to překvapivě nijak neposral. Na rozdíl od Gladiátora je v tomto i důležité poselství o míru. A vůbec, tohle je prostě nejlepší historický epos, jaký byl kdy natočen. Director's cut je naprostá povinnost.

Malý velký muž

Malý velký muž (1970)

Jeden z nejlepších filmů vůbec. Dustin zde potvrzuje, co je to opravdový herec s velkým H. Nechápu proč není tento film v první dvacítce mezi špičkou, zatímco tam jsou třeba Pelišky :-))) Doporučuju si přečíst knihu Malý velký muž, která je stejně zábavná a úžasná jako film. Tohle je jeden z nejkrásnějších příběhů a hodně z něho jistě těžil Forrest Gump. Není nad to okořenit životopisný příběh významnými osobnostmi a událostmi z dějin. Fiktivní Jack Crabb z tohoto příběhu zažil ještě mnohem více zajímavých věcí než Forrest Gump a nejenom protože mu je přes 120 let. Tohle je prostě klasika.