Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

The Wave (2019) 

Já teda nevím, ale ta droga asi musela být z "jiného světa". Jako na konci mi nějak došlo, co chtěl básník říct, ale jinak... bylo to stejně tak ulítlý jako si vzít tři brka najednou...

plakát

Bloody Hell (2020) 

Musím říct, že jsem se u tohoto dílka fakt bavil :-) Jako "zkloubit" přepadnení banky a expoit-horror, to se jen tak nevidí. Navíc ke konci dojde k pěkné řežbě s prvky černého humoru. Takže za mě jako dobrý ;-) Teda ... lepší než dobrý. Plus k tomu dává Finské prostředí.

plakát

Pach krve (2021) 

V lese, v lese , žije v lese.... jak by řekla Šebestová.. ale protože dál nevěděla co, taxe do toho lesa vydala s partou kamarádů (přece nebude v lese sama, že?? co kdyby zabloudila !!). No a v lese pak našla "poznání". Jako lesní survivor to nebylo špatný, ALE ... ten konec to trochu -zazdil- . Ikdyž - možná, že klan nebyl zas tak primitivní a měl ve svém repertoáru sladovací zařízení :-)))) No nic.... koukat se naštěstí na to dalo, takže jako joooo. na sobotní večer v posteli - ideální.

plakát

Čističi vesmíru (2021) 

Takový korejský Marvell. jako musí se uznat, že Korejci se docela dost posunuli co se do digitálních efektů týče na velmi slušnou úroven ;-) Co se námětů týče - dost si toho ovšem "vypujčili" od úspěšných blockbusterů: mluvícím robotem počínaje, vesmírnými kowboji konče. Záporák byl neasiat se správně zlou povahou, hlavní protagonisté s typyckým "komediálním" nádechem - typickým to pro asiaty. Bohužel dílo sráží násilné roubování EKO a taky celkem zbytečné natahování. Klidně by to sneslo klasickou stopáž. Výsledek pěkný (na 3D by se hezky dívalo), ale myslím, že na jedno zkouknutí to stačí. Jooooooo ta holčina šilhala?? nebo to je u těch korejských dítek "normální" ?? :-)

plakát

Nevidomá (2020) 

Jako "čerstvě" nevidomá osoba to má těžký a je fakt, že né každý tuto náhlou změnu zvládne do přirozeného úmrtí. Osobně, ani já bych si to nedokázal představit co by bylo "dál". Nicméně - mít "toto" a ještě k tomu "řešit" nějakýho psychopata... tak to už je docela dost i na otrlce. Ale zpět k filmu. Jako námět to bylo zajímavý, ale konec přinesl docela velké zklamání a to z důvodu jistých nelogických segmentů (jako proč ampuli nepoužila ségra útočníka...atd). Jediný, čemu by se mohlo celkem věřit je velká anonymita amerických velkoměst a i rozhlehlých míst na viděku, kde se opravdu může unesenému jedinci stát "cokoliv" aniž by si toho někdo všiml, nicméně zde bylo tolik nedotažených věcí, že i průměr by byl až moc velkorysý hodnocení.

plakát

Kolskaja sverchglubokaja (2020) 

Sověti si řekli.. Tak když to dokázal Carpenter, tak MY to dokážem taky !!! Přece nejsme nějací Béčka, no né Ivane?? A tak tu máme The Thing po rusku. Tak jako... jakéž takém napětí tam bylo... Občas sem tam zajistřila nějaká rozvodnička, občas bouchla zářivka... ALE - to pravé napětí se (narozdíl od US produkce) nějak nedostavilo. Soudružka vědátorka byla občas na zabití (jak pomalu jí všechno dloooouho trvalo - závěr nevyjímaje) a ti vojáčci - ti si nakonec TO celkem zasloužili. Co se týče visuálu příšerky... No... co si budem řikat ;-) ale přecejen se sovětům tu Ameriku podařilo dohnat... Sice po nějakých 30ti letech, ale... přece ;-) PS: Si tak řikám, že kdyby Carpenter měl dnešní technologii.... to by musela být pecka ;-)

plakát

Al morir la Matinee (2020) 

Psal se rok tuším 1985 a jako malému dítku se mi dostálo ke koukání italského filmu od režiséra Lucia Fulciho - Páter Thomas... Ano - tenkrát jsem byl z toho celý paf, bo za a) se mi dostalo dílka dalek od socialistické Československé produkce a za b) na tu dobu se jednalo o krásný slaher, který měl tajemnou až ponuro-depresivní atmosféru. Nyní je tak 40let poté a....máme tu film podobného ražení. Bohužel 40let je 40let a tudíž paf z toho nejsem. Navíc zde je mnoho fakt "echt gold" dialogů typu: Kdo ho sem pustil? Odkud přišel??? (odpověd je snad jasná: pokladník; a přišel z venku :-))) Samozřejmě nesmíme opomenout nelogické chování některých protagonistů - včetně hlavního "záporáka" z žabykuchem :-)) No.... na Urugway asi jako dobrý, ale... Závěrem tedy nutno říct, že nebýt těch "chutně/nechutných" momentů, tak bych šel o dost níže. PS: závěr (analogie s kuličkama po schodech) byl parádní.

plakát

Pobočnyj effekt (2020) 

Jeden z příkladů, že Rusáci by neměli se míchat do žárnů, který neumí... Horror není vyjímkou. Jako ústřední dvojice celkem nesympatická, celý děj silně nesrozumitelný, střih a finále pro člověka nesjetého houbičkami zcela nepochopitelný. V podstatě jsem vůbec nepochopil smysl počínání oné "divoženky" a vůbec - proč vlastně tohle dílko vzniklo. V podstatě se jedná o páreček, který navrátivší domů (nechtěně) vyrušil zloděje. Ze zlodějů se nakonec vyklubali zvrhlíci, kteří jeho manželku znásilnili což mělo za následek potracení jejich dítka. On pak hledal "spásu" u divoženky Mary, která ho nadopovala houbičkama a od té chvíle v podstatě ani divák neví, zda vše dále pak bylo pouze v onom poblouzněném stavu, nebo jak to vlastně bylo, protože od té chvíle začíná být děj poměrně nepřehledný. Navíc vše "podstatné" se odehrávalo ve tmě, což na přehlednosti moc nepomáhalo. Najednou tam byla místnost z houbama na stěně, nějaká vychrtlina, pajdající komorník (či co to bylo) a tajemný "průchod" do jiné časové dimenze... Zkátka haluz na entou....

plakát

Nezvaný host (2020) 

Tak tu máme jedno pokukání do sci-fíček 80s let. Tak trochu vetřelec, tak trochu Horizont událostí, tak trochu Věc. Willis tu má jednu z hlavních rolí, nicméně spíše bych to viděl na vedlejší roli. Nějaký ten fórek vypustí, ale po většinu filmu spíše hraje namyšlenýho egoistu a tudíž mi tak nějak "nepřišel k chuti". Já chápu, že dnešní doba není zrovna naladěna na epochální kousky typu Thor, nebo Avatár, nicméně toto -vykrádání- svých mnohem povedenějších předloh se mi ani v této době vůbec nelíbí, navíc - pokud zmutované monstum není zrovna z těch nejpovedenějších. Ač se celý tým, včetně uklízečky snažil, více než na 2* to nebylo :-/

plakát

Necromancer 2020 (2019) 

Tak thajská produkce přecejen (ač taky Asie) je poněkud odlišná od korejské, či honkongské. Řekl bych, že blíž k japonské a to jak hudebním podkresem, tak i použitými obludami (které teda byly hoooodně slabý CGI). Fighty dobrý, příběh takový nemastný/neslaný. Ale celkem to odsejpalo, takže na nedělní odpoledne (kdy za oknem je hnusno až blivno), to nebylo špatné. Kdyby si lépe pohráli s digitálem, dal bych o jednu navíc.... takto bohužel průměr.