Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Presne takto sa píli konár pod vlastným zadkom. Nechápem, čo si “McElroy” sľuboval od toho, keď svoj ďalší hororový zárez opätovne pomenoval podľa svojho predchádzajúceho, veľmi úspešného snímku z 2003, no toto mu deti dávnej generácie (+expert), ktoré sa nebudú vedieť odosobniť, zrátajú tak, že bude trvať ďalších 18 rokov, aby natočil ďalší “Wrong Turn”, vďaka ktorému by si napravil svoju reputáciu (a treba dodať - tak mu treba!). Stručne a v skratke: “Wrong Turn” okamihovo (teda terazky) zarobí na základe titulu, ktorý “zneužil”, no do budúcna, sa to (pravdepodobne) tvorcom nijak nevyplatí, ľudia im to zrátajú. Čo sa v rámci žánru týka, toto je až na jadro, ktoré prezradilo podstatu, či samotnú myšlienkovú absurditu, celkom obstojne spracovaný hixploitation, ktorého sledovanie na jeden krát nijak extra neurazí. Medzi 2-tri, ani o milimeter viac či menej. Ja sa prikloním k dvom, lebo gore scén mohlo a malo byť rozhodne viac, ako bolo divákovi pôvodne dopriate. Príležitostí bolo určite viac než dosť. P.S.: začína sa “maratón” hororov ❤️🤗❤️ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že tenhle řemeslně pěkně zvládnutej film s poměrně dobrým a originálním námětem (na poměry subžánru "skupina mlaďasů je konfrontována s lesními burany") má potřebu hlásit se názvem k sérii Wrong Turn, která se po prvních dvou dílech utopila v totálních sračkách a je v podstatě nekoukatelná. Když s ní nemá v podstatě nic společnýho. Imho z toho není ani žádnej benefit, spíš naopak. Protože pro těch pár lidí, co dosud zajímá přiblblá série Wrong Turn, tohle bude nuda s pro ně zbytečnými snahami o nějaké společensko politické přesahy. Naopak já jsem lehce příjemně překvapenej, a to ve mne někdy před měsícem informace o rebootu vyvolala málem záchvěv odporu. Chtělo by to spoustu věcí doladit - např. nabrat sympatičtější skupinu postav, vyložit víc o fungování The Foundation - a pak to mohlo být dokonce velmi dobré. Takhle jenom dobré. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Úsměvný pokus o posunutí známé béčkové slasher série směrem k tematicky obsažnějším hororům jako Midsommar, navíc cestou rádoby chytré dekonstrukce žánrových klišé (The Cabin in the Woods). Bohužel pokus stejně blbý jako předešlé filmy, a bez přiznané blbosti již ne tolik guilty-pleasure zábavný. Koukatelný pouze skrze zvědavost, jaké další nečekané zvraty vytasí, aby působil inovativně, přestože si jen mechanicky půjčuje všechno možné odevšad (finální stylizace hlavní hrdinky do lukostřelkyně z Hunger Games potvrzuje diváckou cílovku). Jen ten dovětek mi nějak vrtá hlavou. Ten byl brilantní jak od Jordana Peelea za časů Get Out. A Bill Sage v něm poprvé za celý film nepůsobil jako levná béčková verze Raye Winstonea. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jen diletant nebo naprostý idiot mohl čekat pokračování nebo remake s podobnou zápletkou. Už při začátku natáčení tvůrci jasně oznámili, že se bude jednat o reboot který nebude absolutně nijak navazovat na původní (stupidní) sérii. Díky vynechání idiotských mutantů sem se na lesní vykosovák docela i těšil a jsem příjemně překvapenej. Když nechám bejt ten roztomile genderově vyváženej casting (už chyběly jen dvě lesby a transgender asiat/ka/to) začne se hned poměrně svižně. První smrt má šťávu, atmosféra houstne a to hlavně při dopadení všech ujetou starou komunitou. Soud nemá chybu, stejně tak tresty, opravdu mi bylo místy fakt zle, třeba při útěku temnotou, to měl člověk chuť naběhnout tam s plamenometem a upálit je všechny do jednoho. Za poměrně dlouhou stopáž film nenudí ani chvilku, škoda jen, že režisér neměl větší koule nebo látku vůbec nepřevzal zkušenější řemeslník. První velká chyba jsou některé nezobrazené smrti a napadají mě hned tři scény, které by film vyšperkovali. Za prvně přimáčknutí hošana kládou o strom, to měl režisér okamžitě ukázat ten efekt nárazu, nezobrazení dodělaní šípem tý buchty v jámě to byla zatraceně velká druhá chyba a třetí je první rána při popravě. Nechci znít jako nedomrdlý úchyl, ale když točím takovýhle film, musím mít sakra koule ukázat to všechno pořádně od podlahy. Tyhle tři pasáže výsledku film citelně ubírají na jeho překvapivé kvalitě. Stejně tak bych určitě víc zabral na drajvu při útěku z Unie a natahovaný konec mohl být opět svižnější a nějak už moc nechápu, že uteču od úchylů kteří si jen tak hala bala vraždí v horách a nenajedu tam s FBI, neřeším to a prostě si žiju dál jako by nic, bleh. Moje pomsta by byla brutální i kdybych si měl zaplatit vrtulník a z vrchu je sám vypálit. Má to mouchy, má to nedostatky které by zahojil lepší režisér ale i tak je reboot ohromné překvapení plné lahůdkových a znepokojivých scén. Úplný konec potěšil, škoda těch nedodělků, přemýšlel bych z fleku o 4*. 60%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak já budu tentokrát trošku přísnější. Je fakt, že se od začátku počítalo, že to bude reboot a kanibalové se jaksi nedostaví. Takže tohle mi na snímku nevadilo. Každopádně jsem trošku zklamán. První polovina byla za mě plná palba. Scéna s valícím se kmenem patří už teď mezi kultovní a celkově to mělo tu správnou atmosféru. Pak se to ale zvrtlo do něčeho, co mi úplně nesedlo a i když to bylo celkem krvavé, tak jsem čekal malinko více řezničiny. Příběhově ok, ale klidně se to mohlo víc rozvést. Takže za mě čistý průměr, který určitě neurazí, ale ambice si myslím byly mnohem větší. Rozhodně si to ale nezaslouží odpad. Psychor by se měl jít léčit a koukat na dramata o tureckých doktorech. Takže krásných 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)
  • Na začiatku filmu policajt povie postave Matthewa Modinea: „Musíte byť hrdý otec.“ Toto je odkaz na postavu Matthewa Modinea v Stranger Things (od r. 2016), deti v Hawkin's Lab ho volajú „Papa“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama