Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (1 317)

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Když vidím podobné pořady, říkám si, jestli existuje něco jako televizní/filmová etika?!

plakát

V exekuci (2023) (seriál) 

Sugestivní, i když celkem tendenční. To je ale pochopitelné a v pořádku, jen z hlediska dokumentaristické objektivity to třeba zmínit. V tomto případě je však podle mě smysl ukázat, jak byznys s dluhy v ČR funguje, jak dopadá na konkrétní lidské osudy a jak je těžké změnit systém. Pořad, jak doufám, by tak mohl být apelem k tomu, aby se problém dostal do širšího povědomí veřejnosti, některé před půjčkami odradil a jiné přiměl ke změně zákonů a fungování. Protože bohužel dokument problém dokumentuje celkem přesně a komplexně.

plakát

Ostuda (2009) 

Nebylo to špatné a svým zaměřením velmi zajímavé, místy přitažené za vlasy. Nepřineslo mi to ani nic převratného ani se mi nepodařilo s filmem sžít. Co ale film naopak ukazuje, jak je těžké vychovávat "cizí" dítě, které už dostalo bůhví co naloženo a taky přináší recept, jak nejlépe to uchopit, to v závěrečných asi 20 minutách.

plakát

Magický les a mokřady (2021) (TV film) 

Oceňuji kvalitu záběrů, dramaturgii, tedy to, jak se střídají jednotlivé objekty zájmu kamery, mláďata, voda, stromy. Příjemný komentář. Krásné místo.

plakát

Havaj, cesta ke kořenům (2022) (TV film) 

Snaha ukázat nám ostrovy z různých pohledů vedlo k tomu, že se nám dostaly příliš povrchní informace. A když jednu skupinu, třeba amerických kovbojů, reprezentuje jedna rodina, jeden hlas, bude to nutně zkreslující...

plakát

Jinsimi dadda (2019) (seriál) 

Vzdor mému hodnocení, je to hezký seriál a ti dva se k sobě chovají moc moc hezky. Hodnocení tak snižuje posledních cca 5 dílů, kdy už hlavní dvojice nezaznamenává žádný progres a té sladkosti tak už bylo přeci jen jako přejezení se cukrovou vatou. Vykompenzovaly by to ostatní páry, ale ty bohužel nedostaly tolik prostoru, kolik by se mi líbilo. Druhá hvězda dolů je za product placement. Korejci sice reklamu často používají, zde to ale byl i na obvyklé poměry celkem extrém.

plakát

Ridley Road (2021) (seriál) 

Silné téma, kvalitní výprava, reálný předobraz a přesto, herecké výkony jak nácvik divadelního představení absurdního dramatu, jednání postav nerealistické až stupidní, eskamotérské kousky střídají naivitu, velmi děravý scénář. Odvést tuhle práci dobře, myšleno scénář, a klidně to mohlo mít dvakrát tolik dílů. Ale i tak, ženská postava podle mě jednala někdy dost nepochopitelně a špatně.

plakát

Vigil (2021) (seriál) 

Na odbitém scénáři se vynořují stereotypy méně povedených seriálů dněšní doby – otravný feminismus ztělesňuje dvojice emočně labilních vyšetřovatelek, které vesele dominují svému okolí, všichni po nich jdou, ale ony přeporou všechny útočníky, vyváznou z každé šlamastyky a nadřízení je poslouchají na slovo. Do toho se nás někdo snaží přesvědčit o jejich bystrosti a brilantní argumentaci, v tak plytké mluvě to tak opravdu může vypadat. Hlavní ženská postava, na které příběh stojí a padá, mi byla dost nesympatická, herectví celkově bylo na dost špatné úrovni, ženy v hlavních rolí zjevně v kurzu herectví chyběli na ovládání mimiky. Trochu to napravoval povedený dabing. Ale samotný děj měl takové mezery, že jsem to v půlce vzdala a jsem ráda.