Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (35)

plakát

Rituál (1973) 

Zda se jedná o horor či ne, by se mohly vést dlouhé spekulace. Já osobně si dovolím oponovat CSFD a nazvu The Wicker Man, česky Rituál chcete li, hororem. V čem je tento film zvláštní? Je to atmosféra, taková ta, kterou mají pouze staré filmy, a to navíc jen některé. Navíc atmosféra malého, britského ostrova plného pohanů. Není to ten typ hororu, u kterého se vyděsíte. Ne, u tohohle je vám úzko. Film o lidském šílenství s excelujícím Christopherem Lee v roli lorda Summerisle. Hodnocení: 85%

plakát

Medvědi nic nevědí (1994) (seriál) 

Teď nevím, ale mám pocit, že už v dětství mi přišly dětské dialogy dost afektované a umělé. Po novém shlédnutí přibyl dojem z naprosto nelogického chování (zejména lupiči v 6. díle). Navíc, což asi nebylo nic neobvyklého v tu dobu, je tam silná proti-komunistická propaganda. Zejména opět 6. díl. Ono to dokola přehrávané "krást se nemá" "lupiči, pusťte mně na ně" není pouze moralizování z pohledu dětí. Navíc, moje oblíbená: "Víš co jsi? Jenom hnusnej zloděj!" - " To jsme snad všichni ne?" To je dost drsný řekl bych. Navíc snaha o přiblížení se západu: "Máme Americký horor", kopání do plechovky od Coly, přiblblé pohyby strážců zákonu. Navíc- "Vy nemáte telefon? " - "Co jste to za rodinu" A tak dále, a tak dále.. Technicky nic příšerného, ale umění to taky není. Dám tomu tři, i když z výše zmíněných jsem byl občas hodně na rozpacích. Ale asi to patřilo k té době.

plakát

Tenacious D: Roadie (2012) (hudební videoklip) 

Tak ono taky klipy Tenacious D nejsou úplně normální klipy, že? Je to sranda, dobře natočené, skvěle zazpívané a zahrané. Navíc je to obecně super hudba, hudba s nápadem. Hraje snad někdo jako oni?

plakát

Scary Movie 5 (2013) 

Hmm, tak nic.. Zasmál jsem se, to ano, jenže asi tak dvakrát, třikrát, opravdu hodně. Kdybych to měl ještě porovnávat s předchozími díly, nedal bych tomu ani ty dvě. Škoda, těšil jsem se.

plakát

Mama (2013) 

Všechno až na ten konec. Pěkně jsem se bál, trochu pomalejší rozjezd. Ze začátku jsem se na Mamu nemohl ani podívat. Ke konci, ale nejspíš přebral otěže Tim Burton a udělal z toho variaci na Mrtvou Nevěstu. Pomalu jsem taky začínal doufat, že se objeví i Johnny Depp. Takže, jak píší ostatní, bez konce OK.

plakát

Hitchcock (2012) 

Upřímně bych čekal daleko více záběrů z natáčení, které mě nakonec bavily ze všeho nejvíc, i když tam byly asi jen tři. Přišlo mi dost zbytečné do toho přidávat milostné aféry, i když je Helen Mirren skvělá herečka, zde působily naprosto mimo. Také by mě bavilo vidět, jak Hitchcock postupně čím dál tím víc magoří. Ale což.

plakát

Rock of Ages (2012) 

Tomův herecký výkon vyrovnává jeho pěvecký výkon! To jsem vážně netušil.

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) 

Všechny "dobré" vtipy byly vypáleny již v traileru a podle jejich úrovně jsem tedy věděl do čeho jdu a moc se mi do toho nechtělo. Kamarádi mě ale přemluvili a já se vydal do horoucích pekel. Už od začátku provází film příšerná trapnost a hlavně předvídatelnost. Nejen z důvodu, že jsem oba komiksy četl, ale protože je tam tolik hluchých okamžiků a tolik času na přemýšlení, že by to pochopil ¨každý. A konec je naprosto zkažený. 1 hvězdička za Gérarda :)

plakát

Kletba z temnot (2012) 

Vymítač ďábla v židovském provedení? Proč ne! Sice nic nového, ale slušně udělané a dětský výkon byl skvělý. Klidně 4*